zielarz, a co z ryse? jak to wygląda pod względem technicznym, pomijając całkowicie art, do the order?
Technicznie jest bardzo dobrze, na tej jednej rzeczy akurat Crytek się zna. Miejscami lepiej, miejscami gorzej. Szczególnie podobają mi się postacie. Otoczenie już mniej, kiedyś chyba pisałem, że nie podoba mi się "kartonowość" obiektów, źle wyglądające decale, itp. Jest nieźle, miejscami bardzo ładnie, ale widać, iż Crytek to przede wszystkim tech. Ostatnio właśnie przeglądałem sobie twarze bohaterów z gier i nagle natrafiłem na tego gościa (Marcus?) z Ryse. Na pierwszy rzut oka odstawał od reszty w niezbyt dobry sposób. A pamiętałem, że jeszcze jakiś czas temu ten sam screen wydawał mi się zajebisty. Ryse wygląda bardzo... "growo". Czasem coś się fajnie błyszczy, a z drugiej strony wydaje się sterylne. W The Order obraz jest fajnie zmiękczony (nie mylić z rozmyty), nie mam tego uczucia, że patrzę na rozgrywkę, gdzie wiele rzeczy odstaje. Mam jednak w pamięci, że w pewnych miejscach na screenach z The Order raziło mnie wykończenie pewnych miejsc (wyrwa w budynku na jednym z pierwszych screenów), ale chyba to później poprawili. To tak na szybko
.
Piszę to na bazie kilu screenów z Ryse, które sobie przed chwilą odpaliłem. Nie grałem i nie pamiętam już wszystkich materiałów i smaczków, więc bazuje na tym co przed chwilą zobaczyłem.