Nie trzeba byc botem zeby smiac sie ze stwierdzenia ze Girsy i Order to ta sama polka jezeli chodzi o grywalnosc
Ok jak patosław razem z dydolem orzekli, że gearsy mają lepsza grywalność to tak jest, a każdego kto twierdzi inaczej trzeba je*ać.
Lol to troche tak jakbys grywalnosc Snajpera porownywał do Modern Warfare niby porownac mozna ale po cholere jak to inna liga.
Grywalność to kwestia gustu, szczególnie jeśli gameplay trochę się rożni. Jednak porównując samo strzelanie nie widzę jakiś wielkich różnic. Ten sam system chowania się za osłonami, podobna inteligencja przeciwników. W gearsach z bliska kroi sie wroga piłą, w order jest walka wręcz. W gearsach tylko jest większa różnorodność przeciwników. Za to bronie są lepsze w the order. Po prostu w gearsach jest ciagle przez całą grę strzelanie i jak komuś to odpowiada to dla niego gearsy będą lepsze, a jak ktoś woli czasem od strzelania odpocząć to bardziej może się spodobać the order. Mi gameplay obu się podoba.
Akurat cała mechanika strzelania w Girsach jest o wiele bardziej dopieszczona tak samo jak cover system. Pomijam już takie aspekty jak multiplayer, horda itp bo rozmawiamy o kampanii. Nie oszukujmy się gdybyśmy The Order obdarli z grafiki to zostałaby najwyżej średnia produkcja, którą w takim momencie 80% ludzi zlałoby ciepłym moczem. Ot takie pożycz, ewentualnie kup, przejdź wieczorkiem i puść dalej. Girsy swojego czasu również wyglądały wspaniale, ale broniły się też gameplayem, kanapowym co-opem, fajnym poziomem trudności, zajebistymi przeciwnikami. A The Order? To średnia trzecioosobowa strzelanka, która po prostu ślicznie wygląda i poza tym wyglądem nie oferuje praktycznie niczego więcej.
Tyle lat po premierze pierwszych Girsów serwery nadal są pełne, wiara dalej gra na potęgę. Myślisz, że za 5/6 lat ktoś jeszcze będzie jarać się The Order? Wtedy już każda gra to będzie wizualny och ach, a zakon pójdzie w zapomnienie.
Ja nie jestem wrogiem tej produkcji po prostu wydaje mi się, że należę do tej wąskiej grupy graczy, którzy ponad wizualny orgazm cenią frajdę płynącą z gry, a naprawdę wydaje mi się, że produkcja Epic Games, wiele rzeczy robiła o wiele lepiej.
Nie chce jeszcze większego chlewu w temacie robić niż jest tu obecnie, więc z mojej strony to wszystko. Jak coś na pw możemy pogadać