Spoko, ale jak dla mnie ten filmik mówiąc popularnie średnio się "klei". Z jednej strony świetnie techniczny, nocne ujęcie na szczycie szkieletora na Mogilskim wygląda rewelacyjnie i najbardziej mi się podoba, ale jednocześnie na wstępie jest wybuch wieży Mariackiej jak z taniego CGI, dialogi i nawiązania do mediów społecznościowych wchuj cierpkie (w tym fragmencie od razu Adolf skojarzył mi się z Popkiem), niby oryginalnie i z własnym pomysłem na starą legendę, ale z drugiej strony mnóstwo zapożyczeń. Mając w pamięci produkcje Platige Image w stylu Sztuki Latania, Katedry, czy Ambition i po zapowiedziach, na które tu i ówdzie natrafiłem liczyłem po prostu na coś innego, może bardziej mrocznego - niekoniecznie w wykonaniu, jak np. Sztuka Latania właśnie. Podsumowując: pozostawia dla mnie średnie wrażenie.
Gwoli ciekawostki, skate park z filmiku to imo płyty pasa obok parku lotników na Czyżynach, kiedyś można było uczyć się tam manewrów na czterech kółkach, a teraz Budimex hurtowo sadzi w tym miejscu betonowe osiedla