Pytanie, jaka gra zasługuje w takim razie na 10/10? Jak na sequel u4 wprowadza strasznie dużo nowego, a i tak piszesz, że to samo. Czyli żadna kontynuacja nie zasługuje już na 10?
dla mnie gra 10/10 to taka która oprócz porządnego wykonania i dopracowania w każdym detalu jeśli chodzi o historię czy samą rozgrywkę, to jeszcze mnie musi jakoś zaskoczyć. nie każdy musi się z tym zgadzać, taka jest po prostu moja opinia
może wymienię kontynuacje które moim zdanie zasługują na 10/10:
- Crash Bandicoot 3 (chociaż w dwójkę przed nią nie grałem, przeskoczyłem z jedynki, ale chyba i tak bym utrzymał swoją ocenę, przeszedłem ją kilkadziesiąt razy i za każdym razem bawiłem się tak samo dobrze, nawet jak przechodziłem ją kilka razy na ps3)
- Motorstorm: Pacific Rift (dla mnie to chyba gra poprzedniej generacji)
- Settlers 2 (w grę gram do dzisiaj
)
I raczej nie zgodzę się że gra wprowadza dużo nowego - wprowadza jak na serię, ale nie jak na grę jako taką (chociażby lina ukradziona Tomb Raider).
Uncharted 4, mimo że jest grą dla której kupiłem konsolę, i jak na razie ani grama się na niej nie zawiodłem, i po becie zakładam że w online spędzę długie miesiące, to jednak jak na razie nie dam jej 10/10. chyba że historia jakoś mnie zaskoczy to może jeszcze zmienię swoje zdanie
proszę się bardzo nie czepiać, opinia jest jak dupa - każdy ma własną