Gra nie jest ideałem, nie jest nawet bardzo dobrą grą. Ma sporo problemów, straszne doczytywanie terenów, potwory z bajek, tony farmy ale
Ale wciąga. No właśnie, gram i gram i mogę grać dalej. To jest właśnie taki tytuł głównie dla maniaków tego tematu. Jeżeli ktoś oczekuje tutaj jakiejś super rozgrywki, to jej nie dostanie. Latamy między planetami, zbieramy surowce, poznajemy zwierzęta i lecimy dalej. Ale dla mnie magiczna jest sytuacja, że jestem na księżycu, który jest w ch** wielki, a w tle 20 razy większa planeta. I rozwala mnie fakt, że jak wyszedłem ze statku i poszedłem na nogach, to statek w pewnym momencie był oddalony o godzinę drogi, co pewnie stanowiło 2% faktycznej powierzchni planety :8
I choć planety mają podobny schemat, to na mnie takie coś działa niesamowicie i tak biegam bez końca. Planety trafiają się różne, ale spokojnie, są i takie z bujną roślinnością ( w wyraźnej mniejszości) i zwierzętami, choć poziomu z e3 2014 nie ma i nie będzie, bo to była ściema.
Jak pisałem wielokrotnie, byłem przygotowany na samotną podróż, bo taka ta gra jest, tak naprawdę to nie jesteśmy podlaczeni nawet do serwerów, to tylko potrzebne jest do nazywania planet, bo jak naciśniemy start, to gra się pauzuje.
Nie żałuję kasy, bo gram już prawie 20 godzin i pewnie jeszcze pogram ze 100, do momentu premiery elite, który z pewnością jest lepszą grą.
Aktualna ocena
4-/6