Autor Wątek: Batman: Arkham Knight  (Przeczytany 96191 razy)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
Odp: Batman: Arkham Knight
« Odpowiedź #560 dnia: Lipca 20, 2015, 22:12:27 pm »
Nie zamierzałem w najbliżej przyszłości w najnowszego Batka, ale akurat dostałem w gratisie z kartą graficzną, więc pewnie za parę tygodni/miesięcy zagram (jak już porządnie naprawią wersję na blaszaki). Podobno jeszcze w sierpniu ma wyjść patch, ale coś wątpię, aby tak szybko naprawili taką wtopę. No zobaczymy. Batman AA i AC mi się strasznie podobały, w Origins grałem tylko trochę i grę odstawiłem (choć w sumie nie była zła).

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #561 dnia: Lipca 26, 2015, 22:02:35 pm »
Znakomity po każdym względem.

Mam niespełna osiemdziesiąt procent ukończenia gry po zaliczeniu osi fabularnej. Podczas tych 14 godzin zabawy, dwa, może trzy razy kręciłem nosem. Generalnie jestem zachwycony.
Zgadzam się w pełni z średnią ocen na gamerankings (88% - przyp. Sylvan), bowiem sumienne 8/10, a nawet 9/10 to oceny sprawiedliwe dla tej gry.

Pięknie na leciwym silniku.

Kilka miesięcy temu widziałem filmik, na którym doskonale wręcz wymodelowana postać Uszatego prowadzi dialog z Albertem. Następuje zmiana ujęcia kamery, pojawiają się cyferki oznaczenia i efekt łał. Następnie Bat wychodzi na balkon, po czym szybuje sobie po okolicy. Pomyślałem wówczas "kolejny WD", opcjonalnie, że puszczano to na mocarnym PC. Nic tylko się cieszyć, że na PS4 ta gra tak kapitalnie wygląda. Postaci prezentują się wspaniale, miasto to ogrom detali. Gdy w biurze skorzystasz z zbliżenia przyglądając się przedmiotom, bądź na zewnątrz liściom (przykładowo) będziesz pod ogromnym wrażeniem, a przecież to niby nic nie znaczące detale. Tekstury są świetne, taki Batmobil bez niczego ma angaż w DC (i jak on wspaniale się brudzi). Gra nie karci grającego czasem wgrywania w okolicy 40 sekund, a animacja to coś niesamowitego.

Padło tu przyrównanie do Wiesława. Jedyne co te pozycje łączy to te cudne modele postaci i otwarty świat. Przygody Białego Wilka są fantastyczne, ocierać się mogą o maksymalną notę. Graficznie jest urzekająco i plastycznie, ale pod względem optymalizacji to obraza dla gracza. Grupka utopców na moczarach wystarczy by wszytko się krztusiło. W Gacku mknie się podczas deszczu po bogato zdobionym mieście, rakiety wybuchają to tu to tam, zaszczycają grającego eksplozje, beton kruszy się, a nic nie zwalnia.

Mniej niż 9/10 dla grafiki Batmana nowego to obraza. Można takiej osobie zalecić wizytę u okulisty, bądź droższa kurację w postaci zmiany wysłużonego modelu LED, ale złośliwość jest małostkowa.
Po grze włączyłem zaległe Unity, które zachwycało w listopadzie ur. Rożnica kilku klas. Arkham Knight robi nie mniejsze wrażenie jak lata temu Arkham Asylum.

Gorąco polecam włączyć ustawienia na automatyczne w TV, bądź kontrast stonować i lekko (o jedną, góra dwie pozycje) zmiękczyć obraz. Stosowałem to wcześniej tylko w przypadku Bloodborne oraz Dark Souls, w innych pozycjach sprawdza się średnio dobrze, lecz w tym wypadku potęguje klimat (cos ala opady w anime0 jak i korzystnie wpływa na odbiór samej grafiki. PO tych kilkunastu godz z gra uważam, że 10/10 wystawione przykładowo w cda za szatę graficzną przesadą nie jest.

Osobiście wystawiłbym bardzo mocne 9/10, ale wciąż mam w głowie te ataki specjalne prezentujące się jak render, to dynamiczne, płynne przemieszczanie się po mieście. Mam na bieżąca generację ponad 40 pozycji, jak i master race z prawdziwego zdarzenia i od czasu ukazania się X0/PS4 tylko Killzone, Second Son, Ryse oraz The Order aż takie wrażenie na mnie zrobiły, poza tym fakt, jak to hula na PS4 przy otwartym świecie samo w sobie zasługuje na uznanie, zatem ocenę winduję. Nic tylko czekać na nowego Batmana na UE4.

Także coś dla uszu.

Dźwięk wiatraków....tak. Uszaty nie tylko prezentuje się kapitalnie, ale także brzmi wybornie wprost. Dubbing to pierwsza liga, podobnie jak wszelakie odgłosy i subtelna muzyka, a te wstawki prezentujące muzykę klasyczną....Szkoda, że tak rzadko są obecne w grach (aż miło wspomnieć Saint Row Trzy oraz Burnout Paradise). Rzecz jasna polecam granie na słuchawkach dla spotęgowania doznań.

Warto, czy nie warto.

Ależ oczywiście, że tak. Wypisywanie, że recenzje są kupione, to nadużycie. Gra się broni sama. Zastanawiałem się nad mocnym 8/10, ale chcę tu zwrócić uwagę potencjalnego klienta do czegoś co kiedyś było normą, a obecnie rzadko jest spotykane. Gra nie puszcza oka do niechlubnej tradycji zapoczątkowanej przez Bugfielda 4, to nie premiera ala DriveClub, czy Unity, gdzie otrzymujemy źle działający, produkt za całą cenę. Wiesław jest lepszy, racja, ale ja mam go od premiery, jakiś czas juz ukończyłem, a twórcy co rusz latają, poprawiają. Przy Bloodborne, a tydzień przed tym jka platynę wbiłem, zmniejszono czas dogrywania, poprawiono to, czy tamto. Dzisiaj załączyłem znowu Asasyna, przywitało mnie ponad sześć GB danych do pobrania.

Tu niczego takiego nie uświadczyłem. Nie spotkałem się przez naście godzin z żadnym błędem. Jasne, dodawania klasycznych, płatnych strojów niedługo po premierze, to kpina, a nie wspieranie gry, ale to inna bajka.

Batmobil jest w porządku. Mnie nie przeszkadzał. Wykorzystuje się go w głównej osi raptem kilka razy (to tak, jakby dla kogoś solą w oku był). Walk z czołgami są całe trzy (z czego jedna podczas potyczki z bossem). Wiele złego się naczytałem o nich, przesadzano. Choć przy platynie będą misje poboczne nużyc, jak w inFamous, fakt.

Batman to niezwykle uczciwy produkt. Wydajesz to ponad dwieście zł, ale otrzymujesz kilkanaście godzin zabawy na bardzo wysokim poziomie. Zasadniczo jedyną większą ujma dla tej odsłony są niezbyt atrakcyjne potyczki z bossami. Z całą resztą świetnie się bawiłem. Podobały mi się misje poboczne (polecam wykonać te z Pygiem - rewelacja), mini gry są urozmaicone i ciekawe, system walki od lat cieszy niezmiernie (choć śmieszą te kilkunastometrowe dasze do oponenta), do tego oprawa A/V jest godna tej generacji i absolutnie zachwyca. Przesadzono chyba jedynie z zagadkami Ridlera, to mnie przed 100% jakoś blokuje. Bardzo dobry produkt wart swojej ceny, a za całokształt, podejście do kupującego, a także kilka motywow (szczególnie ten pod koniec rozgrywki), można jej ocenę nieco podnieść.

10/10 - grafika;
9/10   - audio;
9/10   - grywalność;

9/10  - ocena końcowa;

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #562 dnia: Lipca 27, 2015, 08:44:49 am »
Batman to niezwykle uczciwy produkt. Wydajesz to ponad dwieście zł, ale otrzymujesz kilkanaście godzin zabawy na bardzo wysokim poziomie.

Co najwyżej Kazimierza można dać.

Najlepiej to jednak kupić, przejść, sprzedać i zapomnieć. Strata 20 zł.

Mniej niż 9/10 dla grafiki Batmana nowego to obraza

Taa lepiej dawać co drugiej 10 :lol:.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Lipca 27, 2015, 09:09:55 am »
Fajna recenzja Sylvan :) Co prawda gra mnie specjalnie nie kręci, jednak muszę docenić wyczerpującą recenzję, a nie klepnięcie oceny x/10 i dwa zdania.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #564 dnia: Lipca 27, 2015, 13:10:20 pm »
Batman to niezwykle uczciwy produkt. Wydajesz to ponad dwieście zł, ale otrzymujesz kilkanaście godzin zabawy na bardzo wysokim poziomie.

Co najwyżej Kazimierza można dać.

Najlepiej to jednak kupić, przejść, sprzedać i zapomnieć. Strata 20 zł.

Mniej niż 9/10 dla grafiki Batmana nowego to obraza

Taa lepiej dawać co drugiej 10 :lol:.

Ja dałem ponad 4 Kazimierze i uważam, że jest tego warta. Ale to moje pieniądze, mój czas. Inni nie muszą się zgadzać. Natomiast na PS4 mam ponad 40 gier i z tego co pamiętam Shadow Fall, Second Son tyle wystawiłem. Wg mnie w pełni zasłużenie. Tu nie ma się co bawić w "dam Batmanowi -8, bo na wiecej nie zasługuje, a za rok wyjdzie Uncharted 4, którego zaszczycę 9/10. Dychę dam dopiero pod koniec generacji jednej grze". Gra wygląda kapitalnie, absolutnie na ma się do czego przyczepić (jak choćby dropy w GTA V na skrzyżowaniu). To żaden przełom, ale jak tak byśmy oceniali gry, to 10 padałyby raz na kilka lat w grach typu Soul Calibur.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #565 dnia: Lipca 27, 2015, 14:56:11 pm »
Widzisz Ty chcesz rozdawać dychy na prawo i lewo, ja wręcz przeciwnie. Kto jak woli, jego wybór.

Batman ma błędy graficzne, które wypisałem w ocenie. Głównym winowajcą tej noty jest ziarnistość, która zabiła oprawę wizualną tej gry. Dlatego też 8- pozostaje i za żadne skarby owa gra nie zasługuje na więcej.

Zresztą poczytaj posty na innych forach na temat wizualiów tego tytułu. Jak już to zachwycają się tylko sporadyczna osoby.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #566 dnia: Lipca 27, 2015, 15:27:08 pm »
Ale kopalnia beki  :lol: :lol: :lol:

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #567 dnia: Lipca 27, 2015, 15:31:52 pm »
Raku idziesz w BFa pograc?

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #568 dnia: Lipca 27, 2015, 15:36:17 pm »
Widzisz Ty chcesz rozdawać dychy na prawo i lewo, ja wręcz przeciwnie. Kto jak woli, jego wybór.

Batman ma błędy graficzne, które wypisałem w ocenie. Głównym winowajcą tej noty jest ziarnistość, która zabiła oprawę wizualną tej gry. Dlatego też 8- pozostaje i za żadne skarby owa gra nie zasługuje na więcej.

Zresztą poczytaj posty na innych forach na temat wizualiów tego tytułu. Jak już to zachwycają się tylko sporadyczna osoby.

Całe 4 gry w przeciągu dwóch lat, faktycznie na lewo i prawo.  :roll:

Napisz mi Kyo, tak z ręką na sercu, co mnie ma interesować opinia innych. Z grzeczności mogę się z nią zapoznać i tyle. Na forum konkurencji dwie osoby oceniły Batmana na 7/10. Czy mam podążać ich śladami, i ją rugać, ponieważ juz na trzy osoby tylko mnie się podoba, a pozostałym juz znacznie mniej  :-?

Wiesz ile mam na PS4 gier i jakie to tytułu. Jak dla mnie to ścisła czołówka najlepiej prezentujących się obecnie pozycji. Gdybym chciał na kimś wrażenie jakąś grą zrobić, puściłbym cos ala GTA V, bądź DC, czy The Order. Jednak obiektywnie rzecz ujmując, dla osoby jako tako obeznanej, Batman i The Order będą na szczycie z tytułu, o którym napisałem dwa posty wyżej i nie mam zamiaru się powtarzać.

Poza tym doceń wzorową optymalizację. Zagraj na PS4 w Wieśka, Unity, a następnie wbij się w skórę najwybitniejszego detektywa Gotham. Ewentualnie sprzedaj te przereklamowane Bravie i Szarpa sobie kup.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #569 dnia: Lipca 27, 2015, 15:37:12 pm »
Beka beką. Ale Sylvan ma racje. :)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #570 dnia: Lipca 27, 2015, 15:38:59 pm »
Raku idziesz w BFa pograc?
Nie mam czasu, wieczorem, około 20-21 bede. Może wcześniej.
Beka beką. Ale Sylvan ma racje. :)
TAK, zwłaszcza jak ze sobą rozmawia.  :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #571 dnia: Lipca 27, 2015, 15:39:54 pm »

Ja tam widzę odpowiedzi na posty Kukuryku. Więc nie przesadzajmy ;)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #572 dnia: Lipca 27, 2015, 15:42:53 pm »
Raku ma teorie, ze to jedna i ta sama osoba.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #573 dnia: Lipca 27, 2015, 15:51:21 pm »
Sylvan i co z tego, że masz 40 gier.
Czym tutaj się chwalić. Uwierz mi lepiej mieć mniej a dobrych niż 75% średniaków.

Graficznie jak na razie nie ma opadu szczeny na PS4, żadna giera nie osiągnęła upragnionego 9-.

Ograłem wszystko co można było graficznego na PS4. Zarówno Asasyna Unity jak i Wieśka 3. Pierwszy ma 900p a drugi, pierwszy zresztą też nie trzyma 30fpsów, ale owe gry mają milion razy lepszy obraz, czysty, ostry a nie srake na ekranie ;). Dla mnie liczy się obraz jak kryształ, którego Batman nie posiada.

Technicznie owszem daj rade, ale przez zamieć obraz jest niestety zjebany całkowicie.
Już wolałbym czyste 600p. Serio.

Hehe Sharp. Już wiem dlaczego masz zęby w takim DriveClub.
Tylko Bravia Panie kolego.

Napisz mi Kyo, tak z ręką na sercu, co mnie ma interesować opinia innych. Z grzeczności mogę się z nią zapoznać i tyle. Na forum konkurencji dwie osoby oceniły Batmana na 7/10.

O wizualia mi chodziło a nie ocenę ogólną.

« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2015, 15:57:12 pm wysłana przez Kyokushinman »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Lipca 27, 2015, 16:01:51 pm »

He? Sorry nie obrażajmy Sylvana. ;)

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #575 dnia: Lipca 27, 2015, 16:09:24 pm »

dla mnie to jeden ch**, kogo obrażam.  ;)

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #576 dnia: Lipca 27, 2015, 16:22:37 pm »

Ja tam widzę odpowiedzi na posty Kukuryku. Więc nie przesadzajmy ;)

Zamierzam przejść na tryb wyjebania na kukuryku
:lol:

Oj chłopaczku chłopaczku. Aż tak ciężko?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #577 dnia: Lipca 27, 2015, 16:28:50 pm »
Szkoda, że tak mało osób w ogóle kupiło tego Batka na forum. Zdaje się, że łącznie ze mną tylko 4 osoby grały/grają. Swoją drogą to też coś mówi o tytule ;) Mi z oceną Batka prędzej do opinii Kyo i dla mnie to po prostu dobra gra ale nie wybitna. Na pewno żadne 9/10. Grając w netoperka nie czułem ani przez moment magnesu, który by mnie przyciągał do konsoli. Po prostu kupiłem to nie wypada nie przejść. Dla przykładu grając w Wieśka nie moglem się doczekać aż odpalę konsolę. Bloodborne odpalam regularnie nawet dzisiaj a dzban wbity już dawno temu.Nie znam się za dobrze na grafice ale jak nawet ja widzę, że obraz to rozmazana paćka to coś jest nie tak. I czy to przez ziarno jak pisze Kyo, ustawienia tv czy coś innego to nieważne.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Lipca 27, 2015, 16:38:41 pm »

Tak na prawdę 2 nas tu siedzi na forum, reszta to altery.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #579 dnia: Lipca 27, 2015, 16:45:02 pm »
Szkoda, że tak mało osób w ogóle kupiło tego Batka na forum. Zdaje się, że łącznie ze mną tylko 4 osoby grały/grają. Swoją drogą to też coś mówi o tytule ;) Mi z oceną Batka prędzej do opinii Kyo i dla mnie to po prostu dobra gra ale nie wybitna. Na pewno żadne 9/10. Grając w netoperka nie czułem ani przez moment magnesu, który by mnie przyciągał do konsoli. Po prostu kupiłem to nie wypada nie przejść. Dla przykładu grając w Wieśka nie moglem się doczekać aż odpalę konsolę. Bloodborne odpalam regularnie nawet dzisiaj a dzban wbity już dawno temu.Nie znam się za dobrze na grafice ale jak nawet ja widzę, że obraz to rozmazana paćka to coś jest nie tak. I czy to przez ziarno jak pisze Kyo, ustawienia tv czy coś innego to nieważne.
Nie pamiętam z Twoich wypowiedzi, ale grałeś w poprzednie odsłony, tj. Arkham Asylum/City? Jeśli tak jestem ciekaw opinii i jak w porównaniu do nich przedstawiasz nowego Batka.
Z tych wszystkich utyskiwań to mnie w sumie najbardziej interesuje, jeśli AK utrzymał klimat i gameplay to największą wadą na razie wydaje się brak starć z bossami (do przeżycia).

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #580 dnia: Lipca 27, 2015, 16:47:23 pm »
Ja juz dawno bym gral, ale wiedzmin okazal sie kolosem ktorego nie moge ukonczyc ;)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #581 dnia: Lipca 27, 2015, 17:23:58 pm »
Uwierz mi lepiej mieć mniej a dobrych niż 75% średniaków.

Wiesław -      92%
Inkwizycja -   88%
Mortal X     -   84%
Krwiste      -   90%
GTA V         -   96%
TLoUR        -   96%
Diabeł Trzeci- 91%
Far Kraj 4     - 84%
Metro Redux - 84%
Wilk              - 82%
Batman         - 88%

I tak dalej, i tak dalej, faktycznie 1/4 kolekcji i póki co średnia jakby wyższa niż 75%  :)

Ograłem wszystko co można było graficznego na PS4. Zarówno Asasyna Unity jak i Wieśka 3. 
To faktycznie wszytko ograłeś. Gry dla oka nad wyraz aytakcynje, które sa kiepsko zoptymalizowana na konsoli i zasługują na 7-8/10 graficznie z tytułu niedomagającej animacji.

Graficznie jak na razie nie ma opadu szczeny na PS4, żadna giera nie osiągnęła upragnionego 9-.
Upragnionego chyba tylko dla autora tychże słów.

Dla mnie liczy się obraz jak kryształ, którego Batman nie posiada.
I dobrze, ja go wręcz zmiękczałem, dzięki temu uzyskiwałem (podobnie jak w Krwistych) fantastyczny efekt.

Hehe Sharp. Już wiem dlaczego masz zęby w takim DriveClub.
Tylko Bravia Panie kolego.

Cóż, kolego, było częściej zaglądać do Zakupowych.... Posiadam dwa Szarpy, tyleż samo Bravi, jednego Sama i jednego Panasa. Ząbki dostrzegłem zarówno na tv za 4k, jak i za 6.9k, zatem....
Natomiast osobiście nie chciałbym ci przykrości robić, ani w niekorzystnym świetle uznaną firmę Soni stawiać, ale iście krystaliczny, nasączony fantastycznymi kolorami obraz widziałem w .... LG OLED.

Nic to, Kyo. Bez obrazy, chcesz, zostań sobie przy swojej -8. Ja mam inne zdanie. Życzę zaliczania innych gier (i nie tylko), by obiektywniej ocenić, nie zawracając sobie głowy bzdurami typu "a na innym forum też dali *(=)8 za grafikę".

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #582 dnia: Lipca 27, 2015, 17:51:15 pm »
Ok Sylwek każdy z Nas ma swoje racje i niech już tak zostanie, ale jeszcze do dwóch rzeczy się wtrącę.

Ząbki dostrzegłem na tv za 6.9k, zatem.
Pewnie płaciłeś głównie za ilość cali a nie jakość.

Wiesław -      92%
Inkwizycja -   88%
Mortal X     -   84%
Krwiste      -   90%
GTA V         -   96%
TLoUR        -   96%
Diabeł Trzeci- 91%
Far Kraj 4     - 84%
Metro Redux - 84%
Wilk              - 82%
Batman         - 88%

I tak dalej, i tak dalej, faktycznie 1/4 kolekcji i póki co średnia jakby wyższa niż 75%

To jest i tak jakieś 28% gdzie większość podanych przez Ciebie tytułów to gry past genowe w dodatku te najlepsze ;). Z tą generacją jakoś nie wypadałoby przynajmniej mi ich wiązać. Może za wyjątkiem FC 4, bo past geny faktycznie zostały olane całkowicie i otrzymały wersje sprzed dekady.

Poza tym i tak się nie zrozumieliśmy.

Pisząc 75% to chodziło mi o 30(ilość) gier średniaków z Twojej kolekcji.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #583 dnia: Lipca 27, 2015, 18:39:09 pm »
Wiesław -      92%
Krwiste      -   90%
Diabeł Trzeci- 91%
Póki co traktuję to jako pisemne przejęzyczenie.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: Lipca 28, 2015, 09:37:19 am »
Wiesław -      92%
Krwiste      -   90%
Diabeł Trzeci- 91%

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #585 dnia: Lipca 28, 2015, 09:47:55 am »
Juras ma rację - Diablo 3 minimum 93%.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #586 dnia: Lipca 28, 2015, 10:00:44 am »

tak przy okazji. jak to jest z tym d3, że nie idzie zginąć, gameplay polega na klikaniu wszystkich przycisków po kolei, a ciężko się oderwać?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #587 dnia: Lipca 28, 2015, 10:05:28 am »

tak przy okazji. jak to jest z tym d3, że nie idzie zginąć, gameplay polega na klikaniu wszystkich przycisków po kolei, a ciężko się oderwać?

Nie wiem kurde, ale nie mogłem się powstrzymać przy grze w to :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #588 dnia: Lipca 28, 2015, 10:18:21 am »

Juras sugeruje, żeby zabrać cię na szczeliny lvl 50 i puścić przodem.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #589 dnia: Lipca 28, 2015, 10:19:37 am »
no mam nadzieję, że potem będzie lepiej. na razie jestem w drugim akcie, gram na najwyższym możliwym do wyboru od startu, mam chyba 44 level i wyzwanie jest żadne :(

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #590 dnia: Lipca 28, 2015, 10:27:50 am »
xD

To ty jeszcze nic nie widziałeś. Prawdziwa gra zaczyna się po przejściu i kolejnych kilkudziesięciu godzinach farmienia.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #591 dnia: Lipca 28, 2015, 10:28:42 am »
na ile to jest godzin? O_O

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #592 dnia: Lipca 28, 2015, 11:27:21 am »
Lekko licząc setki. Poświęcasz dziesiątki godzin, żeby być koksem, a potem przychodzi patch, który dodaje nowe itemy i miesza w balansie i zabawa zaczyna się od nowa.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #593 dnia: Lipca 28, 2015, 12:09:30 pm »

Juras sugeruje, żeby zabrać cię na szczeliny lvl 50 i puścić przodem.

Iście epicki tekst zasługuje na nagrodejszyn:

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #594 dnia: Lipca 28, 2015, 12:26:55 pm »
Lekko licząc setki. Poświęcasz dziesiątki godzin, żeby być koksem, a potem przychodzi patch, który dodaje nowe itemy i miesza w balansie i zabawa zaczyna się od nowa.

acha, sto godzin trzymania x, na zmianę z r2, trójkątem, kółkiem i kwadratem, a potem patch i na nowo  :lol:
przejdę raz, pogram może trochę coopa i dam sobie spokój. dzięki za tipa.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #595 dnia: Lipca 28, 2015, 14:05:00 pm »
Wiesław -      92%
Krwiste      -   90%
Diabeł Trzeci- 91%
diablo ~80
krwiste 75-80
wiedźmin 95-100

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #596 dnia: Lipca 28, 2015, 14:58:13 pm »
acha, sto godzin trzymania x, na zmianę z r2, trójkątem, kółkiem i kwadratem, a potem patch i na nowo  :lol:
przejdę raz, pogram może trochę coopa i dam sobie spokój. dzięki za tipa.

Pierwszy kontakt z serią?  :>

Później trzeba wiedzieć, jak tego x trzymać.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #597 dnia: Lipca 28, 2015, 15:03:07 pm »
w poprzednich częściach poziom trudności był gdzieś pomiędzy "mam wyje**ne" a "szczeliny na 50".

POK

• MIR
« Odpowiedź #598 dnia: Lipca 28, 2015, 15:08:22 pm »
Diablo 2 przeszedłem miliard razy, ale chyba się zestarzałem, bo w trójce już nie czułem tego ciśnienia na levelowanie postaci i wynajdywanie unikatów. W Diablo 3 grałem głównie w coopie z bratem, a i tak zatrzymaliśmy się w połowie V aktu (z przesytu) i do teraz nie możemy się zmusić, aby dokończyć gierkę.

Ukanio

• Towarzysz
  • Reputacja: 12
  • Piszę prawdę
« Odpowiedź #599 dnia: Sierpnia 05, 2015, 17:18:13 pm »
Skończyłem Batmana AK... a raczej może nie do końca. Pierwsze 60% gry nie wnosiło nic nowego oprócz batmobila, którym w moim mniemaniu za dużo się jeździło..czasem do znudzenia. Ostatnie 40% gry podniósł poziom rozgrywki i zaczęło się naprawdę ciekawie i interesująco.. i na sam koniec twórcy sprawili mi niespodziankę - myśląc, że to już koniec gry a to nie!!! Żeby zobaczyć kilku min końcowy filmik zmuszono moją osobę do przechodzenia nudnych, nużących i nawet frustrująco-denerwujących misji aby odblokować tą końcówkę gry i wtedy powiedziałem NIE! Ja nie będę się denerwował..rozciągnęli grę na przymus a mogli to dać już po jej ukończeniu. Czułem się jakbym szedł piękną, urokliwą alejką i wdepnął pod koniec w G....! To był niesmak. A tak fajnie się zapowiadało. Myśle..ukończę sobie grę bez większych problemów i nerwów ale niestety myliłem się ("nigdy nie chwal dnia przed zachodem słońca"). I ten ów końcowy filmik obejrzałem na tel. Oczywiście próbowałem przejść te misje ale były tak nudne, że nie dałem rady... Ale cóż, bywa...
Co do grafiki: Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to bardzo dobre tekstury na podłożu i w ogóle wszędzie, (były też wyjątki) na zbliżeniach itd. Ucieszyło mnie to ..LECZ.. po chwili patrzę..wpierw myślałem że mam zmęczone oczy albo śpiochy w oczach czy też piasek..ale nie..to coś było na ekranie..paskudny filtr! Którzy użyli twórcy..albo ich nieudolność.. ziarnistość pozbawiła pięknej graficznej oprawy..Deszcz, woda i całe otoczenie, postacie wykonane są bardzo dobrze ale ta ziarnistość przez całą grę burzyła to wszystko co było na ekranie. To jakby jechać nowym kawasaki ninja i chce sie wydusić troche z niego mocy ale sie nie da do końca bo za sobą ciągnie przyczepkę z węglem i ni ciula się nie da.
Podsumowując ogólnie: Główne błędy to wspomniana wcześniej ziarnistość, monotonność gry do około 60%, za dużo jazdy tym batmobilem aż do znużenia, słabe misje poboczne, wręcz beznadziejne, niemożność ukończenia w pełni gry wymuszając na siłę przechodzenie na końcu niemal gry tych nudnych misji, praktycznie brak bosów, ciągłe napotykanie czołgów i hordy ulicznych imbecyli z którymi trzeba była co chwilę walczyć itp.

Grafika: 8- (gdyby nie filtr byłaby wyższa ocena grafiki)
Dźwięk: 7
Grywalność: 7+  (PLUS za koncówkę fabuły)

OGÓLNIE: 7