Co do grafiki pc vs konsole:
Tylko, że należy pamiętać o jednym - animacja.
Unity na wysokich ustawianiach wygląda bliźniaczo, jak odpowiednik na PS4. MAŁO TEGO, gdyby tak ultra włączyć, to gdzieniegdzie jakość będzie na zdjęciach zbliżona.
Jednakże animacja na master race rzędu 60k/s, a odpowiednik na konsolach to kolosalna różnica, która się wyłapie przy pierwszym ruchu postaci.
Niektórzy użytkownicy zapominają, że FC4 na PS4 i xO stara się trzymać trzydzieści klatek (różnie to bywa, ale generalnie jest płynnie), a na PC jest stabilne 60k/s. Skrinszoty tego nie oddają, a podczas gry to jest odczuwalne. Jeżeli ktoś nie ma mocnego PC, wystarczy, że pogra w Kz w trybie dla pojedynczego gracza, następnie do walki wieloosobowej niech się rzuci. Niby grafika ta sama, ale jaka różnica w płynności.
Ja już zamówiłem 32gb ramu do peceta za jakieś 400 zł. Liczę na 4K 60fps w najnowszych tytułach, nawet tych zbugowanych jak ac.
Ja dopiero 5 dni temu kupiłem konsole i widziałem na niej tylko 3 gry w tym 2 ukończyłem. Killzone: Shadow Fall, Far Cry 4 i Assassins Creed Unity. Ten pierwszy dostał 8 za oprawę i jest najładniejsza grą na tą chwile, także on posiada pas mistrzowski. Kto go pokona wyraźnie dostanie wyżej. Proste jak budowa cepa.
Czekam na Niesławnego, NBA2K15 oraz na Battlefield 4. BoBaN twierdzi, że wizualnie ta ostatnia gra robi lepsze wrażenie jak KZ:SF. A ja jemu jakby nie było wierzę bo w temacie oprawy praktycznie się nie myli.
Ja mam PS4 od ubiegłego roku i trzydzieści jeden gier nań, ale wiedz, że góra 4 pozycje na sprzęt Sony mogą godnie konkurować z SF - jedną z nich jest
inFamous.BF4 robi nawet dziś spore wrażenie i spokojnie można ją uznać za jedną z ładniejszych obecnie gier (włączyłem sobie pierwszy etap bodaj w ubiegłym tygodniu dla przypomnienia).
Jeżeli miałbym wybrać najlepiej prezentujące się gry FPS na PS4, szłoby to następująco:
- Kz:SF;
- Metro: LastLight;
- FarCry4;
- BF4;
Czekam na reedycje Kryzysa Trzeciego