Kyo ja grałem w poprzedniego Tomb Ridera i owszem to świetna gra, ale bardzo jej daleko do nawet najgorszej z części serii Uncharted czyli 3.
Po tak genialnym i zajebistym U2 dostałem takie coś, że wręcz nie dowierzałem, że tak można zjebać grę.
Pierwsza połowa gry, to taki słaby gameplay a raczej jego brak, że zamiast grać to człowiek zastanawia się czy rzeczywiście jest to Uncharted a nie czasami jakaś inna gra. Jedyny przebłysk na początku to płonąca chata.
Dla mnie gra się zaczęła od chaptera 12 by za 2,5h się skończyć bo twórcą nie chciało się zrobić więcej chapterów lub chociaż wydłużyć te obecne
.
Powinno być więcej etapów pustynnych bo tego piasku było jak na lekarstwo i jakby nie genialny chapter 19 to byłaby naprawdę tragedia. Sama akcja w samolocie jest tak rozczarowująca, że normalnie brak mi słów. Etap trwa 2-3 min a tak go nakręcili przed premierą, że nie wiadomo co się tam będzie działo.
W całej grze są też niepotrzebnie wrzucone tragiczne, przymusowe walki wręcz, nie wiem co oni chcieli z tego zrobić Shenmue
. Wpierw to trzeba mieć jakieś pojecie o bijatykach jak np. Yu Suzuki a nie dostarczać nawalankę z zerową miodnością. Co do samych zagadek to powiem tak niech one będą w końcu Drake to poszukiwacz skarbów i to wszystko pasuje, ale o ile gra jest długa a nie krótka. Niech też to będzie odpowiednio zrównoważone bo można naprawdę pomyśleć, że zamiast grać w gre action adventure gra się w coś zupełnie innego. Giere uratowało parę naprawdę kapitalnych chapterów 7, 12, 13, 14, 15, 19, 20. Bez nich to byłaby gra max 6/10.
Jak się ma seria Uncharted do Tomb Raidera?
O tak:
U2>TR>U1>>>>>U3
Na U4 czekam jak diabli ponieważ odpowiedzialni za nią są Ci dwaj goście co robili U2 i TLOU a to gwarancja kapitalnej gry. Jakby za U4 stała ta sama osoba co za U3 to na tytuł bym czekał tylko po to aby zobaczyć grafe.
Imadło jak już to będzie przez 5% gry a nie przez 100% . Kto czytał zapowiedzi lub grał w poprzednią cześć to wie.
Jak na razie na prawie wszystkich gameplayach jest imadło 10 razy węższe niż w the order.
Coś słabo oglądasz te gameplaye: