Autor Wątek: Rise of the Tomb Raider  (Przeczytany 63928 razy)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Odp: Rise of the Tomb Raider
« Odpowiedź #240 dnia: Lipca 23, 2015, 08:18:46 am »
Wszystkie newsy są na podstawie tego tweeta. Poza tym gra wizualnie konkuruje co najwyżej z Uncharted 3 w HD i zapewne będzie działać w 30 fps, więc 1080p nie jest znowu takim wielkim zaskoczeniem.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #241 dnia: Lipca 23, 2015, 19:39:41 pm »
Gra oficjalnie wychodzi na PS4. Rok po bonerze, ale jednak  8)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: Lipca 23, 2015, 20:53:10 pm »
Dobrze, że w końcu to oficjalnie przyznali.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #243 dnia: Lipca 24, 2015, 08:59:03 am »
No i gitarka.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #244 dnia: Lipca 24, 2015, 11:58:51 am »
Było to raczej pewne, ale spoko, że w końcu jest oficjalnie. Ja w sumie i tak ostatniej części nawet nie zacząłem, więc mam czas aby nadrobić zaległości :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Lipca 24, 2015, 12:03:19 pm »
Było to pewne, ale śmieszne było to "czajenie się" jak kot na skarpetę z tym wyjawianiem tej informacji :lol: Microsoft trochę śmieszny się robi z tym PR'em;) Zapowiada wyłączność, ale tak "nie do końca" zapytany o co chodzi udaje, że nie rozumie/nic nie wie, raz przyzna racje, raz powie, że to exclusive :lol:

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 04, 2015, 20:49:07 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/Uzs9fFmeRO0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe><iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/K42wxl4m4wc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 05, 2015, 08:38:23 am »
Oglądam jeden  gameplayów. A tam Lara morduje zastępy najemników jak w Call Of Duty... Sorry, ale to ma się nijak do starego Tomb Raidera :(

No i ciągle się zastanawiam jakim cudem można zabić naraz dwie osoby obok siebie używając łuku?

Klosz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 05, 2015, 09:18:56 am »
Moc chmury. :lol:

Widac ze na sile chca zrobic z tej gry Uncharted.
'Muzyka uzywana jest do ksztaltowania ludzkiego umysłu. Moze byc mocna jak narkotyk, lecz jest o wiele niebezpieczniejsza, gdyz nikt nie traktuje powaznie manipulowania poprzez muzyke.'

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 05, 2015, 09:24:08 am »
No i ciągle się zastanawiam jakim cudem można zabić naraz dwie osoby obok siebie używając łuku?
Toć Pan Robin Hooda: Księcia Złodziei nie oglądał, gdzie Kevin dwoma strzałami naraz posłał do piachu sługusów Nottinghama? ;)

Also:

Wracając do samej prezentacji, co innego wpadło mi do głowy - kilka elementów mocno przypomina TLoU, nawet nie wstydzą się pokazywać prawie identycznego pomysłu na tworzenie przedmiotów "w locie".

Nic to, nadal można żywić sporą nadzieję, bo najlepszy moment ze wszystkiego, co do tej pory pokazali umieszczono na jednym obrazku:

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 05, 2015, 15:46:49 pm »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 06, 2015, 00:48:21 am »
przezabawnie to wyglada arsenał i skradanie..
na dziś to gra w tematyce filmu klasy C z lat 90 w którym wystepuje jeden znany aktor.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 06, 2015, 00:53:49 am »

na dziś to gra w tematyce filmu klasy C z lat 90 w którym wystepuje jeden znany aktor.

Wow idealnie opisałeś klimat tej sceny.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 06, 2015, 00:56:19 am »

Wow idealnie opisałeś klimat tej sceny.
wow a myślałem, ze znowu nikt nie zrozumie  ;)

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 06, 2015, 02:12:03 am »
Ja nie rozumiem o jaki film chodzi, proszę o wytłumaczenie.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:09:24 am »
Pytaj Jarka, on wskaże Ci droge ku oświeceniu.

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 10, 2015, 18:31:38 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/lJQwDnoRueU?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 10, 2015, 18:48:08 pm »
Ciekawe jak kyo nazwie to "imadło". Korytarze jeszcze węższe niż w the order.

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 10, 2015, 19:05:35 pm »
Lara trochę przytyła hmm fajny tyłek :).

Grafa koło 8, fajne efekty, fizyka, skrypty, oświetlenie, chyba nawet tekstury.
Gameplay o wiele lepszy niż w nudnym U3, ale to już pokazała poprzedniczka. Skradanka+strzelanka ołł jee :).

Imadło jak już to będzie przez 5% gry a nie przez 100% :naughty:. Kto czytał zapowiedzi lub grał w poprzednią cześć to wie.

Różnorodność scenerii to też na plus.

Zdecydowany Day One.
W moim przypadku z Xboxem One plus do tego kilka exów.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2015, 19:08:28 pm wysłana przez Kyokushinman »

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 10, 2015, 19:30:35 pm »
Imadło jak już to będzie przez 5% gry a nie przez 100% :naughty:. Kto czytał zapowiedzi lub grał w poprzednią cześć to wie.
Jak na razie na prawie wszystkich gameplayach jest imadło 10 razy węższe niż w the order.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 10, 2015, 21:06:00 pm »
Kyo ja grałem w poprzedniego Tomb Ridera i owszem to świetna gra, ale bardzo jej daleko do nawet najgorszej z części serii Uncharted czyli 3.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 10, 2015, 21:12:17 pm »
Kukuryku gardzi U3, bo za dużo łażenia i zagadek na początku  :lol:

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 11, 2015, 07:31:55 am »
Kyo ja grałem w poprzedniego Tomb Ridera i owszem to świetna gra, ale bardzo jej daleko do nawet najgorszej z części serii Uncharted czyli 3.

Po tak genialnym i zajebistym U2 dostałem takie coś, że wręcz nie dowierzałem, że tak można zjebać grę.
Pierwsza połowa gry, to taki słaby gameplay a raczej jego brak, że zamiast grać to człowiek zastanawia się czy rzeczywiście jest to Uncharted a nie czasami jakaś inna gra. Jedyny przebłysk na początku to płonąca chata.
Dla mnie gra się zaczęła od chaptera 12 by za 2,5h się skończyć bo twórcą nie chciało się zrobić więcej chapterów lub chociaż wydłużyć te obecne :lol:.
Powinno być więcej etapów pustynnych bo tego piasku było jak na lekarstwo i jakby nie genialny chapter 19 to byłaby naprawdę tragedia. Sama akcja w samolocie jest tak rozczarowująca, że normalnie brak mi słów. Etap trwa 2-3 min a tak go nakręcili przed premierą, że nie wiadomo co się tam będzie działo.

W całej grze są też niepotrzebnie wrzucone tragiczne, przymusowe walki wręcz, nie wiem co oni chcieli z tego zrobić Shenmue :lol:. Wpierw to trzeba mieć jakieś pojecie o bijatykach jak np. Yu Suzuki a nie dostarczać nawalankę z zerową miodnością. Co do samych zagadek to powiem tak niech one będą w końcu Drake to poszukiwacz skarbów i to wszystko pasuje, ale o ile gra jest długa a nie krótka. Niech też to będzie odpowiednio zrównoważone bo można naprawdę pomyśleć, że zamiast grać w gre action adventure gra się w coś zupełnie innego. Giere uratowało parę naprawdę kapitalnych chapterów 7, 12, 13, 14, 15, 19, 20. Bez nich to byłaby gra max 6/10.

Jak się ma seria Uncharted do Tomb Raidera?
O tak:
U2>TR>U1>>>>>U3

Na U4 czekam jak diabli ponieważ odpowiedzialni za nią są Ci dwaj goście co robili U2 i TLOU a to gwarancja kapitalnej gry. Jakby za U4 stała ta sama osoba co za U3 to na tytuł bym czekał tylko po to aby zobaczyć grafe.

Jak na razie na prawie wszystkich gameplayach jest imadło 10 razy węższe niż w the order.
Coś słabo oglądasz te gameplaye:

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2015, 09:23:59 am wysłana przez Kyokushinman »

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 11, 2015, 13:39:52 pm »

Coś słabo oglądasz te gameplaye:

do 7 minuty imadło, 2 minuty w miare normalnej swobody i od 9-12 imadło, potem walka z niedzwiedziem i do końca już tylko imadło. Gameplay z e3 cały w imadle+ scenki, gamplay w Syrii - 100% imadło.

POK

• MIR
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 11, 2015, 15:07:34 pm »
Obecnie gram w poprzednią część. Grafa się trochę postarzała, ale ogólnie giera jest spoko. Przyjemnie strzela się z łuku i znajduje różnie poukrywane bzdety.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 11, 2015, 20:20:17 pm »
Mi sie podoba wszystko oprocz jeden rzeczy ,woda wyglada bardzo slabo,ale i tak biore na premiere na jedynej slusznej konsoli :angel:

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 16, 2015, 00:55:53 am »
Narzekania tetryka odcinek nie pamiętam który.

Gameplay w Syrii, odejmując ustawiczny archeologiczny wpierdol, qte z telewizyjnym badaniem wysiłkowym i zaskakującą wręcz gadatliwość Lary (zamknij mordę, w końcu ledwo łapiesz oddech po powtarzanych co chwilę upadkach) pokazuje, czym powinna być namiastka Tomb Raidera. Ja wiem, że na takie Anniversary nie ma co liczyć, ale nadal tli się nadzieja, że wzorem zajawki obrazków z lokacji "actual tomb raiding" zdecydowana większość sekcji będzie nasilona w kierunku syryjskiej miejscówki. Nagłe wyłonienie się skalnej świątyni i kolejne przejście sekcji platformowej to momenty, które tygrysy biegające kwadratowymi cyckami lubią najbardziej. Szkoda, że na razie żaden z nowych Tombów nie zbliżył się nawet klimatem do nie najlepszego w całościowym przekroju TR:Legend i misji w Anglii (podziemia), a co dopiero tuzy wymieniać.
I porównania z Uncharted po raz kolejny smucą me serducho, bo jasno pokazują dawno postawione przeze mnie wnioski, że Crystal Dynamics idąc w rimejk zatraciło charakter wcześniejszych przygód Lary, zatarło ślady między dwoma dotąd niezależnymi markami i stąd tyle krzywdzących obie serie porównań. Powinno być równoległe miejsce dla obydwu, z głównym wspólnym elementem traktowania o wątkach awanturniczych w różnorodnych lokacjach. Chcąc mniej lub bardziej tajemniczą eksplorację dużych antycznych lokacji z rozwiniętymi sekcjami platformowymi, z miejscowymi skokami ciśnienia i mniejszą liczbą zużytych kul podczas jednak bardziej kameralnych potyczek - odpalam TR, filmowa akcja z ustawiczną strzelaniną i zadziornym bohaterem - zapodaję przygody Nathana. I tyle, a nie: ta i ta część może wiązać sznurówki Drake'owi, albo na odwrót.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 16, 2015, 01:06:29 am »

Gameplay w Syrii, odejmując ustawiczny archeologiczny wpierdol, qte z telewizyjnym badaniem wysiłkowym i zaskakującą wręcz gadatliwość Lary (zamknij mordę, w końcu ledwo łapiesz oddech po powtarzanych co chwilę upadkach) pokazuje, czym powinna być namiastka Tomb Raidera. Ja wiem, że na takie Anniversary nie ma co liczyć, ale nadal tli się nadzieja, że wzorem zajawki obrazków z lokacji "actual tomb raiding" zdecydowana większość sekcji będzie nasilona w kierunku syryjskiej miejscówki. Nagłe wyłonienie się skalnej świątyni i kolejne przejście sekcji platformowej to momenty, które tygrysy biegające kwadratowymi cyckami lubią najbardziej. Szkoda, że na razie żaden z nowych Tombów nie zbliżył się nawet klimatem do nie najlepszego w całościowym przekroju TR:Legend i misji w Anglii (podziemia), a co dopiero tuzy wymieniać.
I porównania z Uncharted po raz kolejny smucą me serducho, bo jasno pokazują dawno postawione przeze mnie wnioski, że Crystal Dynamics idąc w rimejk zatraciło charakter wcześniejszych przygód Lary, zatarło ślady między dwoma dotąd niezależnymi markami i stąd tyle krzywdzących obie serie porównań. Powinno być równoległe miejsce dla obydwu, z głównym wspólnym elementem traktowania o wątkach awanturniczych w różnorodnych lokacjach. Chcąc mniej lub bardziej tajemniczą eksplorację dużych antycznych lokacji z rozwiniętymi sekcjami platformowymi, z miejscowymi skokami ciśnienia i mniejszą liczbą zużytych kul podczas jednak bardziej kameralnych potyczek - odpalam TR, filmowa akcja z ustawiczną strzelaniną i zadziornym bohaterem - zapodaję przygody Nathana. I tyle, a nie: ta i ta część może wiązać sznurówki Drake'owi, albo na odwrót.
Jedyna różnica jaka pozostała to..płeć.  :cry:
Parytety  ;)

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 21, 2015, 20:48:55 pm »

Premiera tuż tuż :).

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 25, 2015, 23:22:10 pm »

Do czego to doszło, Anczarted powstał jako podróbka GoW, TR podrabia podróbkę.
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #270 dnia: Sierpnia 25, 2015, 23:43:11 pm »
To, że uncharted ma zbliżoną mechanike strzelania nie znaczy, że to podróba. Zwłaszcza, że oferuje o wiele więcej niż Gearsy.

POK

• MIR
« Odpowiedź #271 dnia: Sierpnia 26, 2015, 00:06:54 am »
To, że uncharted ma zbliżoną mechanike strzelania nie znaczy, że to podróba. Zwłaszcza, że oferuje o wiele więcej niż Gearsy.
Akurat system osłon wzięli z Gearsów (nawet ikony broni i amunicji zrobili bardzo podobne). Zobacz sobie pierwsze trailery z Uncharted, systemu osłon tam nie było. Mi mocno rzuciły się w oczy podobieństwa, kiedy pierwszy raz przechodziłem jedynkę Uncharted. Co nie zmienia faktu, że ND zrobiło znakomitą grę (choć w moim rankingu słabszą niż GoW1 - uwzględniając multi).

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #272 dnia: Sierpnia 26, 2015, 01:37:24 am »
Zobacz sobie pierwsze trailery z Uncharted, systemu osłon tam nie było.

Mów do mnie jeszcze.

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/01qqdtzmF-E?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #273 dnia: Sierpnia 26, 2015, 08:44:59 am »
Ale to biednie wyglądało na pierwszym trailerze.

System osłon zdecydowanie należy do Girsów 1.
Pomimo nawet tego, że to nie była pierwsza gra z tym systemem.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpnia 26, 2015, 09:15:52 am »
Pisałem przecież, że strzelanie było zbliżone, ale Uncharted oferuje jeszcze, sekcje platformowe, zagadki i walkę wręcz, więc o wiele więcej niż korytarzowe Gearsy

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Września 07, 2015, 14:16:09 pm »

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #276 dnia: Września 23, 2015, 13:16:16 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/ZrCEwRigkQ4?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #277 dnia: Września 23, 2015, 14:58:48 pm »
Graficznie bez żadnych sensacji, ale po skupieniu się w trailerze na wątku eksploracyjnym mam lekkie mrowienie. Chyba poszedł jakiś hejt i przygotowano materiał z naciskiem na lokacje 8)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #278 dnia: Września 23, 2015, 16:14:34 pm »
Nic tylko czekac na prawilna wersje :)

Xell

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
  • Easy Rider
« Odpowiedź #279 dnia: Września 23, 2015, 18:36:17 pm »
Nic tylko czekac na prawilna wersje :)
Lepiej mieć spokój czy jaja? Współczesne dylematy.