Autor Wątek: Poka morde  (Przeczytany 168827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jacek84

• Gość
Odp: Poka morde
« Odpowiedź #1040 dnia: Czerwca 09, 2011, 23:03:05 pm »
Syndrom metalu z MTV w skrócie. Na demie () grali miejscami jak Integrity, wczesne 90s, a skończyli grając metal z chwytliwymi melodyjkami do TV. Nie o technikę tu chodzi, bo ta od dema to o 5 klas w górę akurat, tylko o styl.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #1041 dnia: Czerwca 09, 2011, 23:59:24 pm »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1042 dnia: Czerwca 10, 2011, 00:14:44 am »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1043 dnia: Czerwca 10, 2011, 00:25:13 am »
Widelcem po teflonie, jajebie.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1044 dnia: Czerwca 10, 2011, 00:38:24 am »
Haha spodziewałem się wielu rzeczy po tobie, ale nie czegoś takiego  :lol: Ach ta dbałość o detale  :D

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1045 dnia: Czerwca 10, 2011, 00:44:45 am »
Pokaż mamie, ciekawe co powie na to, że jej widelcem po patelni napierdalacie.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1046 dnia: Czerwca 10, 2011, 00:47:49 am »
Czekaj bo już nie wiem czy ty na serio teraz czy śmiejesz :D Sama mi patelnie podała, jakąś starą już nieużywaną :)

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #1048 dnia: Czerwca 10, 2011, 07:19:20 am »
Szmajdzik zajmujesz się psychodelicznymi filmami krótkometrażowymi?

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1049 dnia: Czerwca 10, 2011, 08:35:18 am »
Ja wiem, że on próbował zrobić takie typowo mangowe rozwiązanie akcji - detal na twarz, głupia mina + cisza. Jak wyszło nie pomnę, bo znowu się będzie dopie**alał i powie, że koleżankom w klasie siadło.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #1050 dnia: Czerwca 10, 2011, 08:44:28 am »
Początki zawsze są trudne. Ja życzę szmajdzikowi szczerzenia zębów w Kodak Theatre i odbierania statuetki ze słowami "Będę mówił po polsku, bo chcę powiedzieć to, co myślę, a myślę zawsze po polsku."

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1051 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:08:24 am »
Początki zawsze są trudne. Ja życzę szmajdzikowi szczerzenia zębów w Kodak Theatre i odbierania statuetki ze słowami "Będę mówił po polsku, bo chcę powiedzieć to, co myślę, a myślę zawsze po polsku."
Z całym szacunkiem dla Wajdy, myślenie po Polsku kojarzy mi się ze strasznymi rzeczami i nigdy nie chciałbym tak powiedzieć, tym bardziej publicznie.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #1052 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:09:38 am »

Jakis taki zenujacy ten filmik jest.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1053 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:14:20 am »
Z całym szacunkiem dla Wajdy, myślenie po Polsku kojarzy mi się ze strasznymi rzeczami i nigdy nie chciałbym tak powiedzieć, tym bardziej publicznie.
Z podobnym myśleniem ten cytat zamieściłem, pomijając niestety emotkę trolla.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1054 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:22:12 am »
Jak ktoś cytuje osobę, która jest wszem i wobec szanowana to zawsze pojawia się ta kwestia niepewności: poważnie czy trolling. Jak z Coelho, niektórzy cytują tę grafomanię poważnie.  :oops:

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #1055 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:28:44 am »
kur**, ale przecież Wajdize nie chodziło o to, że myśli po polsku = jak Polacy. Wyłącznie aspekt językowy, więc o czym wy mówicie?

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1056 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:31:23 am »
Oj Cipek, Ty to naprawdę nie jesteś mistrzem kumania.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #1057 dnia: Czerwca 10, 2011, 09:51:59 am »
Z podobnym myśleniem ten cytat zamieściłem, pomijając niestety emotkę trolla.

Aha, czyli rozumiecie co chciał powiedzieć, ale wam się inaczej skojarzyło i nie spodobało. Luksik.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1058 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:09:31 am »
Oj Cipek, Ty to naprawdę nie jesteś mistrzem kumania.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1059 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:13:01 am »
Wyprostuję. Poza całym szacunkiem dla dorobku Wajdy (nie jestem wykształconym w kierunku znawcą, ale doceniam), jego występ na Oskarach (poza oczywistą wyjątkowością tego faktu, a od posądzeń nagrodzenia "swojego człowieka" przez żydowskie lobby się odcinam) był komiczny, przyjąłem go z niesmakiem, więc nieco sobie z tego szydzę. Tyle.

Tak czy siak, pozdro dla szmajdzika, niech mu się wiedzie w sztuce filmowej - ważne to mieć zajawkę.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 10:23:27 am wysłana przez Kert »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1060 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:13:59 am »
myślenie po Polsku kojarzy mi się ze strasznymi rzeczami i nigdy nie chciałbym tak powiedzieć, tym bardziej publicznie.

A po jakiemu myślisz?

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1061 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:17:44 am »
Nie myślę.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #1062 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:42:44 am »
Wyprostuję. Poza całym szacunkiem dla dorobku Wajdy (nie jestem wykształconym w kierunku znawcą, ale doceniam), jego występ na Oskarach (poza oczywistą wyjątkowością tego faktu, a od posądzeń nagrodzenia "swojego człowieka" przez żydowskie lobby się odcinam) był komiczny, przyjąłem go z niesmakiem, więc nieco sobie z tego szydzę. Tyle.

Tak czy siak, pozdro dla szmajdzika, niech mu się wiedzie w sztuce filmowej - ważne to mieć zajawkę.

Co nie zmienia faktu, że akurat na tą frazę patrzysz inaczej niż zamierzył to autor słów. I jeszcze żeby to był jakiś lapsus, ale to jest wg mnie przypierdalanie się.

Ale dobra, eot.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1063 dnia: Czerwca 10, 2011, 11:55:10 am »
hoho jaka się rozmowa na temat wypowiedzi Wajdy wywiązała.
Angielski nawet umiem, więc nie bójcie się - wiedziałbym komu i jak podziękować ;)

Ogólnie to miał być przerywnik między poważniejszymi filmami. Od dawna planowałem zrobić sobie Noctisa, a że znajomy wpadł na pomysł krótkiego, durnego filmiku no to 2w1 :P
Najważniejsze że zabawę przy filmiku mieliśmy, a dla ciekawostki mogę powiedzieć, że był tam też koleś co właśnie skończył 3letnią szkolę filmową w Wlk. Bryt. ;)

Tarniak tyś chyba detalu nie widział  :lol:

A złoty rycerz mi się nie marzy, ale złotymi lwami bym nie pogardził :P

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1064 dnia: Czerwca 10, 2011, 13:52:05 pm »
Tarniak tyś chyba detalu nie widział  :lol:
A czy ja napisałem, że zrobiłeś detal czy, że taki jest schemat? Weź. U Ciebie było zbliżenie, doh.
A ty Cipek już tak Wajdy nie broń, bo to dickrajder PO.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 13:53:46 pm wysłana przez tarniak »

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #1065 dnia: Czerwca 10, 2011, 15:57:14 pm »
Najważniejsze że zabawę przy filmiku mieliśmy, a dla ciekawostki mogę powiedzieć, że był tam też koleś co właśnie skończył 3letnią szkolę filmową w Wlk. Bryt. ;)
Pewno ten, ktory jadl jajecznice!
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #1066 dnia: Czerwca 10, 2011, 17:10:40 pm »
Może być nawet dickrajderem Związku Wypędzonych, ale ja nie jego bronię a rozumienia tego co ktos mówi bo jak widzę coraz z tym ciężej.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #1067 dnia: Czerwca 10, 2011, 17:46:25 pm »
W sumie to jest dickrajderem Armii Czerwonej.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1068 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:24:59 pm »
Tarniak tyś chyba detalu nie widział  :lol:
A czy ja napisałem, że zrobiłeś detal czy, że taki jest schemat? Weź. U Ciebie było zbliżenie, doh.
Toć to nawet zbliżenie nie było  :lol:
Ukazujesz się jako spec w danej dziedzinie, lecz słowa mówią za siebie...

A film zdobył niezłą popularność na facebooku  :P

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1069 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:35:49 pm »
kur**, robisz rzut na swój ryj i to nie było zbliżenie. :lol:

EDIT: Gdzie pozuję na znawce?  Weź mi podkreśl w tym cytacie najlepiej.

Ja wiem, że on próbował zrobić takie typowo mangowe rozwiązanie akcji - detal na twarz, głupia mina + cisza. Jak wyszło nie pomnę, bo znowu się będzie dopie**alał i powie, że koleżankom w klasie siadło.

Wrzucasz po raz wtóry swój filmik, oczekując zapewne komentarza. Kiedy ten się pojawia, piszesz że albo "koleżankom się podobało", "na fejsiku robi karierę" itd. To po ch** wrzucasz skoro niegodni i zbyt tępi jesteśmy na Twoją sztukę? Ale skoro nie oczekujesz komentarza to napiszę tak: moim skromnym zdaniem, bazując raczej na poetyce niż technice, chcesz kręcić zajebiste filmy, ale (to tylko przykład) zacząłeś od dupy strony - od Finchera [lub wstaw innego wg wzoru] miast od Felliniego [wstaw innego wg wzoru]. To był ostatni komentarz z mojej strony nt. Twojej produkcji. Gratuluję podejścia do krytyki.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 16:46:28 pm wysłana przez tarniak »

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #1070 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:40:20 pm »
Co by nie mówić filmik jak dla mnie przechujowy. Kręć coś ambitniejszego, za taką bekę albo latanie po lesie Złotego Lwa nie dostaniesz. Nakręć jakąś patologię społeczną i wtedy możesz atakować.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1071 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:46:10 pm »
Ogólnie to miał być przerywnik między poważniejszymi filmami.

Zresztą parę osób prosiło o więcej tego typu produkcji heh.

Ora Camorra - film, który obecnie przygotowujemy z większą i w większym lub mniejszym stopniu doświadczoną ekipą będzie już ambitniejszy (komedia gangsterska we włoskich klimatach).

Tarniak -  bez komentarza...

hah  :o a gdzie ja nie przyjmuję krytyki że kutasy jesteście czy coś w tym stylu :D Fajnie, że piszecie, a że głównie się pojawiły negatywne komentarze to odpisuje, że jednak są osoby którym się podobało. To ty nie potrafisz przyjąć innej wersji, że akurat komuś się mógł spodobać (niezłe tumany, nie ?). A większe i poważniejsze produkcje są w planach. Konkretnie to dwie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 16:51:28 pm wysłana przez szmajdzik »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1072 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:51:38 pm »

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1073 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:54:41 pm »
Ambitniejszy czyli: spisany scenariusz, zaplanowane ujęcia, próby przed kręceniem, zaangażowanie całego sprzętu, budżet, parenaście godzin kręcenia, wynajęcie miejscówek, catering itp.

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #1074 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:55:36 pm »
Tarniak tyś chyba detalu nie widział  :lol:
Toć to nawet zbliżenie nie było  :lol:
Ukazujesz się jako spec w danej dziedzinie, lecz słowa mówią za siebie...
A no i to było w 100% zbliżenie, nawet mocne. Zacznij od książek ziomek a potem łap się za kamerę i piszę to zupełnie bez szydery. No ale czekam na ambitną produkcję i liczę że będzie jej bliżej do "Goodfellas" niż do "Chłopaki nie płaczą".
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbli%C5%BCenie
http://en.wikipedia.org/wiki/Close-up

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1075 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:56:55 pm »
Nie wiem już o którym fragmencie mówicie, ale tam gdzie mówię "cześć" - to nie było "zbliżenie". Tylko "duże zbliżenie" - a to jest duża różnica

A tak jeszcze wracając do opinii. Wrzucam filmiki bo jesteście bardzo wymagającą publicznością i nie powiem częściowo to buduje, żeby się jeszcze lepiej postarać następnym razem, ale z drugiej strony to naturalny odruch, że się broni swoje dzieło. Ty Tarniak podobno zdjęcia robisz więc jak ci ktoś mówi że wyszła tragedia, a uważasz inaczej to nie mówisz nic ?

I autentycznie myślałem od samego początku, że chodzi o "cześć". Tam jest duże zbliżenie. Dyskusja bezsensu bo pomyliłem ujęcia (bo było powiedziane "detal na twarz", no ale dobra...). Reszta się zgadza.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 17:08:21 pm wysłana przez szmajdzik »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1076 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:59:24 pm »
Ogólnie to miał być przerywnik między poważniejszymi filmami.

Zresztą parę osób prosiło o więcej tego typu produkcji heh.

Ora Camorra - film, który obecnie przygotowujemy z większą i w większym lub mniejszym stopniu doświadczoną ekipą będzie już ambitniejszy (komedia gangsterska we włoskich klimatach).

Tarniak -  bez komentarza...

hah  :o a gdzie ja nie przyjmuję krytyki że kutasy jesteście czy coś w tym stylu :D Fajnie, że piszecie, a że głównie się pojawiły negatywne komentarze to odpisuje, że jednak są osoby którym się podobało. To ty nie potrafisz przyjąć innej wersji, że akurat komuś się mógł spodobać (niezłe tumany, nie ?). A większe i poważniejsze produkcje są w planach. Konkretnie to dwie.
Skomentuj kur**. Chcesz powiedzieć, że się nie znam to proszę oświeć mnie jaki błąd zrobiłem, ok? Jak na moje (i nie tylko moje jak widać poniżej) to Ty jednak "pozujesz na znawcę"

Wiadomość scalona: Czerwca 12, 2011, 17:01:23 pm
Nie wiem już o którym fragmencie mówicie, ale tam gdzie mówię "cześć" - to nie było "zbliżenie". Tylko "duże zbliżenie" - a to jest duża różnica
Ta, teraz nie wiesz o którym fragmencie mowa. Jak pisałem o "rozwiązaniu akcji" na bank chodziło mi o moment kiedy mówisz "cześć". :lol:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 17:01:23 pm wysłana przez tarniak »

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #1077 dnia: Czerwca 13, 2011, 10:19:55 am »
z drugiej strony to naturalny odruch, że się broni swoje dzieło.
Co jak co ale dziełem bym tego nie nazwał.
Wszystko od nowa, od początku...

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #1078 dnia: Czerwca 13, 2011, 10:21:25 am »
A tak jeszcze wracając do opinii. Wrzucam filmiki bo jesteście bardzo wymagającą publicznością i nie powiem częściowo to buduje, żeby się jeszcze lepiej postarać następnym razem, ale z drugiej strony to naturalny odruch, że się broni swoje dzieło. Ty Tarniak podobno zdjęcia robisz więc jak ci ktoś mówi że wyszła tragedia, a uważasz inaczej to nie mówisz nic ?
Sęk w tym, że im dłużej coś robisz tym bardizej samokrytyczny powinieneś być. Różnica jest taka, że jestem w stanie zrobić jednego dnia 300 zdjęć i wszystkie wypierdolić. Więc zamiast zalewać Internet jeszcze większą falą gówna, staram się samemu robić kontrolę jakości. 6 lat temu jarałem się prawie każdym zdjęciem i spamowałem nim ludzi. Dzisiaj wolę sobie darować i uniknąć sytuacji jak powyżej. Co więcej, mnie to w zasadzie je**e, bo robię to tylko i wyłącznie dla funu - nie jest to moje marzenie, cel w życiu etc więc nie muszę "bronić swojego dzieła". Ty powinieneś się cieszyć, ze ktoś te wypociny ogląda i krytykuje, bo wygląda na to, że chcesz w życiu się tym zajmować. Jak teraz będziesz boostował swoje ego myśląc, że Twoim kolegom i koleżanką się podoba to nigdy nic nie osiągniesz. A, że innym się podoba - wiesz, American Pie też ma swój target, co nie znaczy, że ma jakąkolwiek wartość.

I autentycznie myślałem od samego początku, że chodzi o "cześć". Tam jest duże zbliżenie. Dyskusja bezsensu bo pomyliłem ujęcia (bo było powiedziane "detal na twarz", no ale dobra...). Reszta się zgadza.
Błagam, nie przekręcaj kota ogonem. Było napisane rozwiązanie akcji i pisałem o mandze, nawet Ci napisałem co było w Twoim przypadku więc weź, skończ.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 10:23:56 am wysłana przez tarniak »

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #1079 dnia: Czerwca 13, 2011, 10:30:51 am »
Ja dodam od siebie, że ten film 'przerywnik' jest beznadziejny, nieśmieszny i żenujący. Może muzyka by coś dała, jakieś głupie dźwięki przy tym całym 'zbliżeniu' na twarz, kiedy mówisz "jajecznica". Tak czy siak nie jest to w ogóle śmieszne. Kolegom się podoba, bo osoba, którą znają osobiście robi z siebie debila ot co. Gdyby to zobaczyli ludzie, którzy Ciebie osobiście nie znają, powiedzą co za gniot i odejdą. Tarniak ma rację, że powinieneś bardziej krytycznie podchodzić do tych swoich filmów, jeżeli masz zamiar się tym zajmować. Teraz w dobie kamer cyfrowych, kręci się byle co, bo taśmy nie szkoda to i takie są efekty, że chałtura wychodzi. Ale życzę Ci powodzenia w karierze, jak już będziesz sławnym reżyserem, to będzie zabawnie, kiedy w cyfrowej wersji "Faktu" odkopią Twój film z jajecznicą.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 11:00:16 am wysłana przez Master_666 »