Z tego, co wiadomo, to Cyberpunk jest na dobrą sprawę już skończony.
A wiadomo na pewno? Czy chodzi Tobie o ten news, że grę można przejść od początku do końca (co podkreślę po raz kolejny - NIE OZNACZA, ŻE GRA JEST BLISKA UKOŃCZENIU W JAKIMKOLWIEK ASPEKCIE)? Jeśli tak to nie, myślę, że jeszcze daleka droga przed nimi.
Kiciński nie rzuca słów na wiatr, choć i tak jest pewnie duża szansa, że premiera tej niezapowiedzianej gry się przesunie.
Według planów CDP w latach 2014-2016 miały ukazać się dwie gry - Wiesiek 3 i Cyberpunk 2077. To co mówią inwestorom jest dokładnie tym, czego inwestorzy potrzebują usłyszeć. Po drodze plany się zmienią, ale wtedy już będą mogli słodzić inwestorom innymi newsami.
Szczególnie, że takie projekty często lubią się rozrastać w trakcie tworzenia.
Myślę, że na pewno, chyba, że CDP zacznie wyciągać wnioski z dotychczasowych produkcji. Jak dla mnie na razie tkwią we własnej pułapce i dlatego każda gra będzie musiała być wielka w każdym aspekcie. Oczywiście, może jednak postanowią, iż tak się nie da robić każdego tytułu, ale jednocześnie bardzo boją się zawieść graczy (w końcu przyzwyczaili ich do takiego poziomu).