Wy serio wierzycie za taki Arnold sam prowadzi takie konta?
A czemu miałby nie prowadzić? Wiadomo, ze pewnie ludzie z PR mają do konta dostęp, ale od czasu do czasu może arnolda też coś natchnie by napisać pościk.
Myślę, że nie ma o czym dyskutować. Gwoli komentarza sądzę, że jakkolwiek ma osoby od ogarniania technicznej strony moderacji jego treści w social media (np. fb, czy wrzucanie filmików w yt - tych profesjonalnie edytowanych, bo amatorskie nie są żadną informatyczną magią, ale udostępnianiem przez telefon z linkiem do video, reddit, snapchat czy instagram to max kilka klików do założenia konta i szybkiego przekazywania treści), tak przeglądając reddita, trafiając na profil i wpisy Arnolda przykładowo:
- wrzucającego tekst pisany odręcznie na tablecie w odpowiedzi na post chłopaka, który ujmuje go historią o walce z rakiem,
- w pełni amatorskie zdjęcia wykonane w jego własnej kuchni, z widocznym tabletem,
- krótko po prośbie wrzucającego selfie filmik z parafrazą cytatu z jego filmów autorstwa innego użytkownika;
- w stosunkowo krótkim czasie odpisującego na komentarze, gdzie zawiera mało znane szczegóły ze swojej biografii (np. wrzuca zdjęcie, po którym wynika, że lubi malować, czy opisuje historię stojącą za mało rozpowszechnionym zdjęciem z lat 70-tych),
- trochę kolejnych przykładów, których nie chce mi się wymieniać,
można stwierdzić, że nawet przyjmując wersję o pomaganiu mu w prowadzeniu profilu przez osoby postronne i nie zawsze samodzielnym odpisywaniu, na pewno jest bardzo zaangażowany i wiarygodny w prowadzeniu własnego konta na tym serwisie z niespotykaną jak na typową reklamę znanej osoby klasę. Mnie to ujęło, ma świetny dystans, a do tego rewelacyjny zmysł do social media, o czym zresztą w poście zacytowanym przez Ryo napisałem - łatwo bowiem popaść w śmieszność przy nieumiejętnym posługiwaniu się nowymi technologiami udostępniającymi treści, a Arnold i jego domniemany team od tych spraw wywiązują się z tego rewelacyjnie, bo internety go kochają. Nie ma co na siłę sączyć jadu.