nie no sorry, ale juz robisz sie wkurzajacy. jakich argumentach? jakichs głupich filmikach z dema z gry z konsola?! zrozum, że z konsola zawsze sa schematy, powtarzam juz po raz nty, zagraj ze mna i zostosuj chociaz jeden z tych Twoich cudownych schematow, to zlamie moja plytke Fify, bo zapewne nawet z polowy nie wyjdziesz. a tam gdzie niby nic sie nie dalozrobic wystarczylo probowac lepiej sie ustawic przy walce z drogbą o gorna pilke, wtedy albo bys wygral albo utrudnil mu odegranie. po prostu w ogole nie potrafisz w to grac, jak sie umie grac w kazdej sytuacji mozna cos zrobic. to nie jest Pes, ze przy gornej pilce stoisz i bezmyslnie cisniesz x, tu trzeba o gorna pilke walczyc.(chodzi mi o ta sytuacje co zgrales pilke glowa)
tak jak zapowiadali poprawili wiekszosc rzeczy z 09(wciaz w demie jest za duzo slupkow i czasem glupio zachowuja sie bramkarze, ale Koso na forum psx pisal, ze w pełnej wersji jest to poprawione). a tak to:
-w koncu swietna fizyka piłki, zarowno przy strzałach, dosrodkowaniach jak i gornych podaniach(żegnajcie balony
)
-ANIMACJA
-lepiej zrownowazona siła obrona-atak, jest wrecz idealnie(lepsi silniejsi obroncy, nie da sie juz grac napastnkami jak terminatorami, napastnicy tez nie maja juz takiej szybkosciowej przewagi i nie urywaja sie z latwoscią)
-walka o piłke, prowadzenie piłki, wszystko niesamowicie naturalne
-bramkarze w koncu lepiej wychodza z bramki(choc wciaz sa do pelnej wersji do poprawy, ale Koso mnie uspokoil)
-no i najwazniejsze, uczucie jakby sie naprawde grało w piłkę, naturalnosc tego wszystkiego, animacje, kazda akcja walka o pilke inaczej wyglada, ciezko dokladnie to ujac, ale jest ten FEELING. zajarany jestem jak pierwszym pesem na ps2.
a no i zapomniałem wspomnieć o chyba jeszcze ważniejszym: reakcja naszych zawodnikow na nasze polecenia, juz nie ma tego glupiego opoznienia, wszystko jest szybsze i plynniejsze