Hej Madman,
Bardzo fajny projekt! Rzadko się udzielam na GO, ale ponieważ jest okazja aby wspomóc rodaka w ciekawie zapowiadającym się projekcie to postanowiłem wtrącić swoje pięć groszy.
Podpisuję się pod większością pozytywnych komentarzy. Jest świetny klimat, pomysł intryguje i aspekt artystyczny oraz wykonanie również trzymają niezły poziom.
Moje uwagi(oczywiście zdaję sobie sprawę z fazy w której projekt się znajduje):
Po obejrzeniu dostępnych filmików mam kilka zastrzeżeń co do designu gameplayu, leveli i narracji. Zaprezentowany matariał bardziej ma klimat benczmarka, niżeli gry.
1. Bardzo niewyraźny jest przekaz na temat tego co i jak się robi w tej grze. Prezentacja Martyra jest jeszcze w miarę ok, ponieważ design levela kieruje postać w określonym kierunku. Mniejsza o cel. Zgoła inaczej jest z filmikiem demona, który porusza się w niewiadomo jakim kierunku, dociera do drzewa a następnie skacze z niego w dół. Skąd wiadomo, że tam należy iść? Skąd wiadomo, że należy zeskoczyć?
2. Wszystko jest spójne, ale zlane w jedną całość. Czy poruszanie się w kierunku X i losowa manipulacja na obiektach to cały gameplay? Po co manipuluję tymi obiektami? Dodatkowo obiekty te słabo się wyróźniają na tle reszty. Pojawienie się przycisku pada przy bliższym kontakcie to za mało. Z daleka nawet nie wiadomo, że dany obiekt jest do manipulacji.
3. Fajne są animacje kontekstowe, ale w przypadku zaprezentowanego materiału odnoszę wrażenie, że jest ich za dużo albo są źle zaimplementowane, coś się dzieje, ale dlaczego? Po co?. Trochę przypomina rail shootera pozbawionego... strzelania.
4. Zgadzam się z Ghostem, że angielska treść wymaga poprawy. Literówki, błędne odmiany, brak partykuł albo błędna ich implementacja itp.
5. Logotyp - gwiazdę dawida zrobiłbym również w kolorze czerwonym, ponieważ stanowi ona początek słowa Agony, który jest czerwony. Obecne rozwiązanie utrudnia odczyt logotypu co nie powinno mieć miejsca.
Mogę pomóc z copywritingiem, tłumaczeniem na angielski lub niemiecki i ogólnie promocją w umiarkowanym zakresie.
Niestety jeszcze nie mam praw do zakładania wątków na NeoGafie, ale jak to się zmieni dam znać.