Drobne podsumowanie targów E3.
Były to dla mnie zdecydowanie najlepsze targi od lat głównie dzięki Sony i trzech dobrze ukrytych szokerach:
Shenmue 3
FF7Remake
TLG
Co prawda mnie interesuje zdecydowanie najbardziej Shenmue 3 no, ale fani tych dwóch pozostałych też na pewno mieli w majtach.
Reszta gier na konferencji Sony, tak w skrócie to co najlepsze:
Uncharted 4: Zapowiada się bardzo fajnie chociaż ten pokaz nie zrobił na mnie żadnego wrażenia w porównaniu z takim np. U2 na E3 2009.
Sama rozgrywka spoko, ale wolałbym aby pokazali więcej skradania jak to co było pokazane wcześniej w dżungli a nie beznadziejną ucieczkę jeepem.
Graficznie najbardziej robią twarze, jest to już powiedzmy blisko tego co pokazali na pierwszym pokazie. Natomiast cała reszta niestety to takie U 3,5 mowa o akcji w mieście i otoczeniu. Żałosna końcówka z jeepem gdzie w tym momencie gra wyglądała niewiele lepiej od pierwszego Motorstorma.
Horizon: Klimat mi nie pasi bo mechaniczne dino
. Dlaczego do diabła nie prawdziwe.
Przez takie coś mój hype spadł o 90% , no ale może będzie to fajnie uzasadnione fabularnie.
Gameplay dobry, muza do trailera rewelacja a sama grafa o ja go pier**le
. Masakryczna to wygląda taki U4 to gówienko przy torcie i pokaz zdecydowanie większego kunszt gości z GG nad ND, o którym już wiele razy wspominałem.
Street Fighter 5: Co tutaj dużo pisać genialne wizualnie i gameplayowo. Oby tylko aren i postaci było dużo.
Konferencja Microsoftu:
Gears 4: Myślałem, że nic nie pokażą a tutaj szok że na tak wczesnym stadium produkcji coś pokazali tak dobrze wyglądającego. Szkoda tylko, że pokaz był nudny gameplayowo, ale to co się działo wizualnie w scenerii zdecydowanie robi.
Gearsy 1 Remaster: pomimo tego, że jedynka nawet dzisiaj wygląda świetnie to jej wersja na Xbox One prezentuje się zdecydowanie lepiej i mamy tutaj rzeczywiści dużą różnice a nie tylko 1080p i 60 klatek jak np. w TLOU.
Forza 6: Zmienne warunki atmosferyczne nawet wyglądają dobrze i to przy 1080p i 60 klatkach będą robić. Gameplayowo wiele raczej się nie zmieni. A sam osobiście liczę na więcej tras miejskich.
Rise of the Tomb Raider: Pokaz dawał rade konkretnie a sam śnieg i jego fizyka niszczy kilkakrotnie to co było w U2 no ale co się dziwić różnica czasu między tymi grami jest bardzo duża. Późniejszy gameplay uświadczył mnie w przekonaniu, że dostaniemy to samo co w jedynce plus zwierzaki a wszystko podane w super oprawie.
Pozostali:
Ghost Recon Wildlands: Jak nie będzie downgrade szykuje się mega giera.
Assassin's Creed Syndicate: Nuda plus do tego wydaje mi się, że gorsza oprawa niż w Unity. Dziwne bo akurat ludzi jest mniej na ulicach. Pewnie będzie przez to w 1080p
.
DOOM 4: Może być, ale spodziewałem się bardziej mrocznego klimatu.
Fallout 4: Podoba mi się to gameplayowo. Sama grafa nawet ujdzie.
MGS 5: Trailer mega, giga hit się szykuje, no ale gdzie bossowie? Oby tylko moje przypuszczenia co do nich się nie sprawdziły bo po grze wszech czasów.