No już parę godzin z gierką za mną
I powiem jestem zadowolony. Gra bardzo dobrze chodzi, nie miałem z nią większych problemów technicznych. Parę razy mnie wyrzuciło tylko do Menu ze względu na "prace konserwacyjne"
ale od razu mogłem wrócić. Nie mniej tutaj karny kutas za ten always Online.
Model jazdy ciężko w sumie opisać. Bo to zależy jak sobie ustawimy furę
Zalecam posiadanie PRZYNAJMNIEJ dwóch samochodów. Jeden do driftu i podobnych wyzwań, drugi do szybkości, pościgów i wyścigów. W chwili obecnej udało mi się kupić BMW M4 i stuningować go do 700 KM. Auto ustawiłem pod przyczepność z opcją wygodnego driftowania.
Do driftu miałem SUBARU BRZ. I po odpowiednim ustawieniu wozu mocno zarzucał dupą
Generalnie bardzo mi się to podoba, że możemy ustawić sobie model jazdy bardzo dokładnie, dlatego już nikt nie powinien narzekać na model jazdy w NFS'ie
Trzeba tylko przysiąść nad suwaczkami i ustawić sobie tak jak chcemy.
Tuning jak w Becie. Konkret
Z auta czujemy się dumni po zrobieniu go. I naprawdę aż fajnie się nawet jeździ i wozi po ulicach Ventura Bay oglądając auta innych graczy. Choć mam wrażenie, że jako jedyny kupiłem coś konkretnego (M4) bo cała reszta graczy na razie śmiga SUBARU BRZtkami
Klimat i grafika też mocno na plus. W sumie ciężko mi stwierdzić czy gra ma 1080p czy nie, ale filtrów graficznych jest tyle, że gra wydaje się być mega ostra. Do tego wprowadzają świetny mroczny klimat w grze. Nawet filtr ziarna mi tu mega pasuje bo tylko podkręca atmosferę nocnych wyścigów
Fabuła to badziewie
obecnie pomijam cutscenki. Jakieś tam ziomalske ustawki wieczorne. Nie wiem po co sobie tym głowę zaprzątają. Mogliby zostawić historie w stylu Rivals, która mało nas obchodzi
Choć fajny jest efekt, przejścia samochodów z gry do fabularnej cutscenki. Przez co często widzimy nasz samochód w trakcie wstawek filmowych.
Jeszcze mogę wspomnieć coś o Pościgach policyjnych. Są zrobione dosyć realistycznie jak na NFS'a. Kurde można nawet zatrzymać się od razu na pobocze i opłacić drobny mandat. Zaczynają się wkurzać dopiero jak stawiamy opór. Łatwo ich zgubić, ale nawet w grze sugerują, że jeden radiowóz to nie problem
Generalnie jak się z nimi pobawi to robi się goręcej. Fajna sprawa z blokadami... Naprawdę SPOOOROOO spowalniają nasz samochód. Mimo, że nie są ustawione z radiowozów tylko płotów, to auto praktycznie do 50 na godzinę zwalnia przy staranowaniu jej. Do tego nie spotkałem się by goniło mnie więcej niż 2 radiowozy, ale nie wiem jak później to wygląda