Dla mnie cała trylogia jest zajebista i w każdej części wbiłem platyne
Też mam wszystkie na maxa ukończone na PS3, prócz tych trofeów z online. Jedynka zaliczona z 15 razy, dwójka z 10, trójka z 5.
Na dodatek zaliczyłem całą kolekcje z remastera i kiedyś jeszcze kupie ponownie aby zrobić platyne na PS4 bo na szczęście nie ma online
Jedynka jest bardzo dobra, tam przynajmniej to strzelanie sprawia radość i nie nudzi.
Z gier ND na poprzedniej generacji jak dla mnie to wygląda tak:
1. The Last of Us 9+/10 Zdecydowanie najlepsza giera poprzedniej generacji, coś genialnego, obecna na mojej liście top 10 wszech czasów
2. Uncharted 2 9-/10 Mega hit i jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji
3. Uncharted 1 8/10 Dobra giera z fajnym klimatem i chyba najlepszą frajdą ze strzelania w całej serii Uncharted
4. Uncharted 3 7+/10 Średniak z mega nudna pierwszą połową gry nastawioną głównie na zagadki, chodzenie i gadanie. Druga połowa faktycznie lepsza, no ale co z tego jak zaraz koniec. Tytuł jest strasznie poucinany i jakby niedokończony, na dodatek krótki, nawet pomimo sztucznych wydłużeń. Drejk chodzi i walczy jak pijak, potykając się niemal o wszystko. W samej grze masa jest wrogów sobowtórów, których nie trudno przeoczyć bo to wielki chłop jest hehe np. wyrzucasz gościa z samolotu i nagle później walczysz na przyczepie z takim samym, idziesz dalej i nadal go spotykasz
. Tak cieżko było zrobić gościa typu ten typ ze sztyletem w dwójce. Tak strasznie reklamowanej pustynie jest bardzo mało a cała akcja w samolocie która niby robi a tak naprawdę wcale nie robi bo jest to mega krótka akcja hmm? 2 min. A później co nudna wędrówka przez pustynie prowadzona jak za rękę
. Tak naprawdę dobre etapy to 19, 12, 13, 14, 15, 7, końcówka 20 i tyle a co z resztą? Mega nudy i plagiaty tych z dwójki. Co do strzelania to broń może czuć lepiej, ale co z tego jak czasami w ogóle nie czuć tego, że strzelasz w gościa, ponieważ on niewzruszony serią 15 pocisków idzie sobie swobodnie do przodu
. W takim zamku w Syrii mamy zauważalnego laga przy strzelaniu itp.
Tak jak mówiłem ostatnio, druga cześć gry uratowała ten tytuł przed crapem.
Dla kogoś to może być bardzo dobra giera, jednak dla mnie to zdecydowanie najgorsza cześć.
Grafa to nie wszystko czego doskonałym przykładem jest ta owa gra i Order.