A schizofrenią da się zarazić ? Nie, a jednak jest to choroba, argument z dupy.
Czy schizofrenia jest zakaźna ? Nie, a jednak jest to choroba, argument z dupy.
Czy są objawy fizyczne ? Nie, a jednak jest to choroba, argument z dupy.
Co do psychicznych, według mnie jest to swego rodzaju zaburzenie, człowiek rodzi się o określonej płci, ta płeć w wyniku ewolucji ma spełniać określone zadanie, nasze narządy płciowe są tak skonstruowane aby pasowały do siebie w wyniku krzyżowania się przeciwnych płci.
A teraz mamy kobietę która wbrew naturze, wbrew ewolucji nie do końca czuje się kobietą bądź czuje pociąg do innych kobiet chociaż nie tak jej mózg powinien funkcjonować, zresztą, człowiek rodzi się z homoseksualizmem ? Chyba nie, więc jest to zaburzenie nabyte, zaburzenie które wykształca się wraz z oddziaływaniem otoczenia, tak jak inne choroby na tle psychicznym, można mieć tylko większą skłonność bądź mniejszą, ale nie zmienia to faktu, że się to nabywa, czyli odchodzi się samemu od normy.
Jak dla mnie niech sobie żyją jak chcą, sam miałem znajomego i nie miałem problemu mu rękę podać bądź pogadać bo zarazi, ale według mnie jest to swego rodzaju zaburzenie w odbieraniu świata, a jak wiadomo każde odstępstwo od normy, a nikt mi nie powie, że heteroseksualizm nie jest normą jest traktowane jako choroba.
Jeśli się mylę, albo źle rozumuje to mnie poprawcie.