(....)
Bo i Wiedzmin i RDR2 mialy dobrze zaprojektowane światy. I ciekawa fabule. Origins nie ma ani jednego ani drugiego.
Ogolnie Origins jest dla mnie duzym zawodem. Naczytalem się dużo pochwał jak to gra jest inna, odświeżona itp itd. Zagralem i okazuje się, że to jest ten sam Asasyn, tylko w przebraniu i rozdmuchany do absurdalnych rozmiarów. A akurat to, że pająk jest bardziej skondensowany jest jego zaletą, nie wadą.
Kwestia gustu, windomeral. Możemy tak dyskutować i kolejne 4 strony o tym. Tak jak napisałem,
Spider jest grą znacznie mniejszą i krótszą niż
Orgins, więc nie idzie tak powtarzalności odczuć - chyba, że ktoś decyduje się na 100%.
Jeżeli cię
Asasyn zawiódł, to cóż, zapewne nie ciebie jednego. Niemniej .... nie zgodzę się z tym, że to poprzedniczki w innym przebraniu.
Ukończyłem każdą część serii i różnica pomiędzy nimi, a
Orgins, jest kolosalna - eksploatacja, walka. Natomiast
Odyseja jest jeszcze bardziej złożona, obszerna i ma więcej zmian (to już RPG) niż
Orgins i to gracz obeznany z serią dostrzeże w prologu.
Więc można lubić, bądź nie serię/poszczególne gry, ale ogromu zmiany, jakie w 2017r. nastąpiły, nie sposób nie podkreślić.
Tak jak napisałem, każdy ocenia indywidualnie. Wg mnie Odyseja tuz obok RDR II, to najlepsza gra ubiegłego roku. Warto podkreślić, że samo RDR II to najwyżej oceniana gra na PS4, co nie jest równoznaczne z tym, że każdemu do gustu przypadnie (/summon Szynku). Zresztą na sąsiednim forumku, znacznie większym niż GO tez pojawiały się głosy, że 9-10/10 to dla RDR II, jak i GoW przesada. Gusta.
Podobnie jest z
Pająkiem. Choć ten akurat równo zbierał 8-9/10 zarówno od graczy jak i recenzentów - co jest rzadkością.
Jak miałbym ocenić, to zarówno
Spider Man, jak i
AC: Orgins otrzymałyby ode mnie 9/10. Znakomite, piękne gry. Każda ma swoje wady, jak i zalety. Trochę inny typ - Spajdli nastawiony bardziej na dynamiczną, efektowna akcję. Ale obie są znakomite, co podkreślaja oceny i milionona sprzedaż.
Leży u mnie pająk na półce ciągle, w folii, nie mam kiedy się zabrać...
- Dzisiaj, najpóźniej w tym tygodniu wyciągasz mnie z folii - rzekł pajęczak do admina forum.
Gorąco polecam, jedna z najlepszych i najpiękniejszych gier na wyłączność dla sprzętu Sony.