A skoro cofamy się w czasie i postacie są młodsze, to może w końcu dostanę Hwanga
Jest też prawdopodobieństwo, że story będzie jak w MK9, gdzie była opowiedziana inaczej historia ze wcześniejszych gier (z tego co się orientuję). Albo sądząc po strojach, twarzach i postaciach będzie to część wepchnięta pomiędzy jedynkę i dwójkę.
Blokowanie wygląda bardzo naturalnie, ale jak na moje za dużo kolorków i ładowanych ciosów. Chyba, że to tylko na potrzeby trailera. Dla mnie SC powinien iść w bardziej surowy klimat jeżeli chodzi o bronie, a nie milion rozbłysków i łun nad postaciami. Wystarczy standardowa kolorowa poświata za bronią i tyle.
Wygląda też, że jak postać zablokuje większą liczbę ciosów, to będzie mogła odpalić kolorową kontrę. Albo jest to specjalna postawa z auto-parry (bo Mitsurugi na stojąco blokuje ciosy na low - fajna animacja).
Tak samo zauważyłem, że arena, na której walczą jest pokazana o różnych porach dnia. W walce jest to zachód słońca, a jak jest najazd na nową postać, to już jest ranek/dzień. Czekam na reboot planszy Rocka z trawą i arenę w srogim deszczu.
No i remix muzyczki Mitsurugiego z SC - Duelists. Zarówno na trailerze jak i w oryginale ten sam moment wchodzi w 0:39