W tym roku konferencja MS po prostu musi być dobra. Wiem, że przez ostatnie lata można było tak obstawiać przed każdym E3, aby po fakcie czuć rozczarowanie. W tym roku jednak MS naprawdę nie ma nic do stracenia, a także w końcu będzie miał jakieś konkretne gry first party. Przy skromnej liczbie własnych dev'ów, trochę trzeba czekać na moment, kiedy można zapowiedzieć nowe odsłony swoich trzech flagowych IP i ten moment jest dziś. Wciąż uważam, że jest o rok za wcześnie na nowe Gearsy (chyba, że premiera będzie w przyszłym roku), jednak według plotek to nas właśnie czeka (chyba, że to te drugie Gearsy, o których pisałem, wtedy raczej czeka nas rozczarowanie). Te trzy tytuły (dla mnie dwa - Halo 6 i Gearsy 5) plus masa innych (indyków i 3rd party) sprawią, że to będzie solidna, dobra konferencja. Cyberpunk pewnie także zrobi swoje. Czuje, że generalnie odbiór będzie lepszy niż u konkurencji, a to za sprawą nowych zapowiedzi (pomimo, że mówi się o nich od dawna i zaskoczeniem nie będą). Trudno jednak nie odczuwać, iż duża w tym zasługa słabszych pokazów z ubiegłych lat. Tym bardziej, że raczej wciąż problemy MS się nie zmienią - za mało ex'ów wysokiej klasy, do tego brak ex'ów na wyłączność dla Xboxa.