Microsoft miał konferencję bardziej widowiskową, bez zbędnego gadania puszczali kolejne zwiastuny. Jednak zabrakło mi rozgrywki z gier oraz lekka bieda exowa. Sony, hmm, nie wiem po co oni kombinują, ok ta szopa mogła zrobić fajne wrażenie na osobach w środku, potem jakieś 20 minut przerwy i przejście do właściwego miejsca, kompletny bezsens. Wstecznej nie ma ( no ale to było pewne
), gamepassa nie ma
, no szkoda, liczyłem, że jednak odpowiedzą jakoś na ofertę Microsoftu.
TLOU2 - jestem fanatykiem pierwszej części i nie do końca mnie ten gameplay przekonał, głównie chyba nie pasi mnie to, że gramy jako Ellie, bardziej mi ona pasowała jako postać przyboczna i po prostu wolałem grać jako Joel, sama rozgrywka bez większych zmian, można chować się w trawie jak w uncharted, będą trochę szybsze akcje, ale rozgrywka była pewnie ładnie oskryptowana, więc pewnie tak pięknie walki wyglądać nie będą.
Ghost of Tsushima - wygląda ciekawie, chyba nie do końca moje klimaty, ale nie można nic złego powiedzieć o grafice, bo wygląda to bardzo dobrze. No może postać porusza się trochę pokracznie, ale cała reszta super. Finiszery to jedno cięcie, widać ślady po mieczu co lubię
Jak pisałem w temacie z grą, liczę na japoński dubbing, angielski nie pasuje.
Death Stranding - symulator chodzenia od Kojimy, klimat epicki, świetne oświetlenie i wielka niewiadoma.
Te 3 gry łączy jedno, brak dat premier, coś chyba musi wyjść w następnym roku, obstawiam Ghost of Tsushima.
Spiderman wygląda bardzo dobrze, choć nie do końca mój typ rozgrywki, należy jednak docenić poruszanie się po mieście, wygląda to mistrzowsko. Zobaczymy bliżej premiery, może nie będę miał w co grać to się zainteresuje
O grach multi pisać nie będę, generalnie spoko, że pokazali rozgrywkę z gier, ale samo podejście do tej konferencji jakieś takie z dupy no i brakło bomby, widać, że zbliżamy się do nowej generacji i niedługo będzie przesiadka. Oby tylko Sony nie zaczęło zapowiedzi od