Świetny temat - leci plus
Niny ma taka pozycję i takie ciekawe tytułu raz po raz przedstawia, że o firmę jestem spokojny. Słiczt to spektakularny sukces #NintendoOnly i liczę na kolejne ciekawe gry.
Konferencja Sony w 2016r. to było KO dla konkurencji i to brutalne. Pogrom. Roberto "Sony" Soldić vs Borys "M$" Mańkowki, tak to widziałem. Niemniej w ubiegłym roku marne kopiuj-wklej, zatem siła uderzenia spadła do mocno przeciętnego poziomu.
Liczę, że tym razem będzie lepiej. Generalnie rozgrywka z
The Last of Us II,
Bloodborne II + jakaś miła niespodzianka (czyli czynniki, których brakło rok temu) i gracze będą ukontentowani niczym major Marquis Warren podczas kary na śniegu w "Nienawistnej ósemce"
Za giganta z Redmont każdy obiektywny gracz powinien trzymać kciuki, bo silna, dobra konkurencja jest wskazana by nie spocząć na laurach. Xbox jest mocno w plecy, nadrabiają jak mogą i należy docenić starania, ale potrzeba im łupnięcia, o którym będzie w dobrym tonie się pisało.
Mają najpotężniejsza konsolę, nieprawdopodobne zaplecze finansowe, ale wystawiać
Crackdown Trzecie na przeciw takich tuz jak
God of War, no, każdy wie jak to wygląda.
Rzecz jasna korporacje to nie wolontariat i gry mają zarabiać. Mają juz najładniejsze konsolowe wersje, jak analizują sprzedaż gier (fenomen
Wildlands i inne CoD'y), to nie dziwię im się, że na multi się skupiają, niemniej pazur mogliby pokazać.
Choć oczywiście nie obrażę się, jak Forza 4ty rok z rzędu rozjedzie konkurencję. Na nowe Halo/Gearsy także nadszedł czas. No i magiczne
Ori. To cudo niechaj z miejsca oferują w fizycznej kopi
Ghost of Tsushima - mam nadzieję, że Sony go pokaże. Elektryzuje również
Cyberpunk2077.
Days Gone nie chce mi się oglądać na kolejnych targach
Ale jakby nowe
Killzone byłoby zaprezentowane, to mają z miejsca moje Kazimierze. Cudnie byłoby gdyby rimejk genialnego
Demon's Souls przedstawiono.