Ankieta

PSP czy NDS?

PSP
84 (55.6%)
NDS
58 (38.4%)
poczekam na GBE
9 (6%)

Głosów w sumie: 138

Głosowanie skończone: Stycznia 26, 2005, 09:32:11 am

Autor Wątek: PSP czy NDS?  (Przeczytany 99500 razy)

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #240 dnia: Marca 04, 2005, 12:08:17 pm »
Kosztem biednego polskiego gracza... strasznie biednego i zawsze pokrzywdzonego. To nic, ze 70% Polakow gra na piratach i ma w dupie tworcow gier. A jak przyjdzie co do czego to od razu jada rowno po firmie, ktora ich "oszukala". Ehhh...

Otóż to! Akurat jestem jednym z niewielu (hmm... chociaż u nas to mało kto ma przerobionego plastucha), który "nie jedzie" na piratach (żebyśta wiedzieli ile kasy ładuje w ten interes)i akurat mnie takie świństwo odwalili... zero szacunku dla uczciwych ludzi... Smaż się...

jelop

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #241 dnia: Marca 04, 2005, 12:15:17 pm »
hiehie dlatego ja w przypadku kupna konsol (a w życiu samodzielnie kupiłem "az" dwie konsole :D) stosowałem metode "poczekam jakis czas jak stanieje i zaczną pożądne(jak to sie pisze :?: ) gierki wychodzić" 8)

GBE da rade po mocnemu, zobaczycie!

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #242 dnia: Marca 04, 2005, 12:18:44 pm »
Tu nie chodzi o pieniądze (jakby co to grata i tak opchne z zyskiem). Nintendo mnie po prostu zraniło...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #243 dnia: Marca 04, 2005, 13:05:03 pm »
na razie nie biadol, poczekaj jak sie rozwinie sytuacja ( moze jednak DS da rade i pociagnie te pare lat ? )

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #244 dnia: Marca 04, 2005, 13:08:43 pm »
Ja tam wole sobie poczekać na E3 i zobaczyć co zostanie wtedy powiedziene. Bo jak na razie z tego o czym jest mowa obecnie...
Wychodzi mi, że Nintendo chce zrobić z DS'a takie ni pies ni wydrę. Konsola z orginaizerem - a po kiego diabła?

Zaś Evolution... Cóż to jest to co zrobiłoby Nintendo, gdyby to ono wydało PSP.

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #245 dnia: Marca 04, 2005, 15:16:52 pm »
Cytat: "Krzych Ayanami"
Konsola z orginaizerem - a po kiego diabła?

a po kiego mi konsola przenosna z odtwarzaniem MPEG? to samo pytanie

Nie podoba sie, to nie. Ja tam orgaznizera uzywac nie bede, ale jako budzik DS napewno bedzie stosowany.  Troche mnie martwia zapowiedzi, ze DS ma sie stac konsolowym palmtopem....ale...co mi tam.  Jesli nic nie bede musial bulic za to, że moj DS stanie się pilotem do TV czy urzadzeniem sterujacym lodowką to po co się martwić? A jak bede musial to......nie kupie. Bo po co się martwić?

Tego ostatniego zdania nie zrozumialem, widocznie moj lvl jest za mały.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #246 dnia: Marca 04, 2005, 16:18:56 pm »
Tego ostatniego zdania nie zrozumialem, widocznie moj lvl jest za mały.

Chodzi mi o to, że z dotychczasowych plotek wynika, iż GBE będzie pod wieloma względami niezmiernie do PSP podobny.  Nintendo jakoby chce wsadzić do konsoli szeroki ekran - co jest bezpośrednią odpowiedzią sprzęt Sony.

GBE ma niby odczytywać gry, które jako nośnik będą wykorzystywać nośnik optyczny, albo magnetooptyczny. Czy tylko ja widzę tu podobieństwo do PSP?

No i jeszcze jedna sprawa... Ten sprzęt jedyne co ma mieć do zaoferowania to określnoą moc. W przeciwieństwie do DS, nie zaoferuje niczego, w tej klasie nowego... Z Sony sytuacja jest identyczna.

Dlatego uważam, że przynajmniej chwilowo Nintendo planuje takie PSP, tylko nazywa to "GameBoy Evolution".

Ganon

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #247 dnia: Marca 04, 2005, 16:59:16 pm »
Na E3 będzie podobno Evolution, co oznacza, że niedługo uświadczmy launchu tej konsolki. Więc DS nie da rady...
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #248 dnia: Marca 04, 2005, 19:07:27 pm »
Ale Panie i Panowie wracając do tematu - jest jeszcze ktoś kto twierdzi że DS ma jakieś szanse z PSP?

Spójrzmy śmierci w oczy - Nintendo wystawia przeciwko PSP DWIE (2!) konsole, jedną niby w tą rewolucyjną część rynku co chce macać, drugą jako spadkobierca Gembojów rodu, nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze potem trzecią wypuściło i czwartą i...
No jeszcze tak kurka nie było, by w tak krótkim odstępie czasu wielkie N wypuszczało tyle konsol (pierwszy GB ciągnął chyba z dekadę).
Przeżyłem śmierć Saturna i Dreamcasta i wtedy też się to tak jakoś tak samo się niewinnie zaczynało.
Dlatego, jako biedny polski gracz, czując co się szykuję, wolę wybrać PSP - SONY jeszcze NIGDY nie zostawiło swojej konsolki na lodzie (co nie zmienia faktu, że to wręcz przeskąpa firmy która najchętniej zamiast klawiszy umieszczałaby kasztany).

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #249 dnia: Marca 04, 2005, 19:14:35 pm »
No ale jak juz kiedys wspominalem, teraz Ci ktorzy ganili PSP za standardowosc i brak swierzosci, teraz beda sie rozplywac nad GBE. Ech. Moze mi ktos przedstawic jak sie ma sytuacja z bateriami do PSP ? planowane sa jakies nowe bardziej pojemne ? jesli tak to o ile pojemniejsze i w jakiej przewidywanej cenie ? ostatnio bylem odciety od swiata, wiec mam braki :P

Kaxi

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #250 dnia: Marca 04, 2005, 19:25:46 pm »
Ani rychła premiera GBE, ani PSP który jest jak nowy GameBoy, nie zniechecają mnie do kupna NDS. Tylko, że najprawdopodobniej w maju.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #251 dnia: Marca 04, 2005, 19:31:39 pm »
tutaj sie zgadzam z Kaxim. Zapowiedz GBE wcale mnie nie zniechecila do NDS. A do tej konsoli jest mi najblizej, bo nie chce wykladac na hh jak za stacjonarke, a NDS dostane pewnie niedlugo za jakies 400 zl

Ganon

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #252 dnia: Marca 04, 2005, 19:40:39 pm »
Ja też, ale dlatego, że Ninny na rynku handheldów nigdy nie zawiodło, a poza tym czekam na Zelde, MP, no i WE, oraz na jakieś niespodzianki, ciekawe rozwiązania. Kupię DS'a, ale nie może być jakis strzasznie drogi w naszym kraju, bo inaczej kupuje tam gdzie Szczurek...
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #253 dnia: Marca 04, 2005, 19:45:04 pm »
Spójrzmy śmierci w oczy - Nintendo wystawia przeciwko PSP DWIE (2!) konsole, jedną niby w tą rewolucyjną część rynku co chce macać, drugą jako spadkobierca Gembojów rodu, nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze potem trzecią wypuściło i czwartą i...
No jeszcze tak kurka nie było, by w tak krótkim odstępie czasu wielkie N wypuszczało tyle konsol (pierwszy GB ciągnął chyba z dekadę).

Gdzieś czytałęm, ze Nintendo chce jakoby wspierać jednoczesnie 4 platformy (po dwie stacjonarne i 2 przenośne). I moje zdanie o tych nowych jest takie, że będą ewolucyjne i rewolucyjne tylko z nazwy...Ale to już inna sprawa.

No ale jak juz kiedys wspominalem, teraz Ci ktorzy ganili PSP za standardowosc i brak swierzosci, teraz beda sie rozplywac nad GBE.

Czekam na to z niecierpliwością  :twisted: . A ponadto jest mowa o tym , że GBE ma odtwarzać gry z GaCka  :twisted: . Więc niech mi tylko ktoś powie, że przeróbki gier z PS2 na PSP są be, a granie w pozycje z kubła ok  :twisted: .

Moze mi ktos przedstawic jak sie ma sytuacja z bateriami do PSP ? planowane sa jakies nowe bardziej pojemne ? jesli tak to o ile pojemniejsze i w jakiej przewidywanej cenie ? ostatnio bylem odciety od swiata, wiec mam braki

Sony coś tam mówiło, że będzie robiło nowe baterie do swoich urządzeń, ale konkretów nie ma. No i firmy produkujące akcesoria do konsol zajmą się produkcją, ale to trzeba u nich poszukać.

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #254 dnia: Marca 04, 2005, 22:35:51 pm »
Skoro GBE ma odtwarzać gierki z GC to zapowiada się pokaźnych rozmiarów urządzonko... Czytnik i mechanizm napędzający nie są małe a rozmiar musi być minimalnie wielkości płyty. A nowe gry? Odejście od cardrige'y? Hmmm, węszę teorię spiskową... To może być ciekawe...

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #255 dnia: Marca 04, 2005, 22:37:39 pm »
Heh mi tez sie ta teoria z mini-DVD nie podoba. Szczerze to ja wole cartridge, szybki odczyt danych, znikome obciazenie baterii w przeciwienstwie do wszelakich plyt. W to mi graj

kubson

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #256 dnia: Marca 04, 2005, 23:05:49 pm »
a mi sie wydaje ze nie odejda od cartridgy :)

Kaxi

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #257 dnia: Marca 04, 2005, 23:47:25 pm »
Powinni odejść od cartridge'y, bo wyraźnie za małymi pojemnościami dysponują. A odpalanie gier z GCN? Dla posiadających sporą bibliotekę gier na tę konsolę byłoby miło, ale te 8cm płytki to ciut za dużo.

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #258 dnia: Marca 05, 2005, 01:41:04 am »
Cytat: "Kaxi"
Powinni odejść od cartridge'y, bo wyraźnie za małymi pojemnościami dysponują. A odpalanie gier z GCN? Dla posiadających sporą bibliotekę gier na tę konsolę byłoby miło, ale te 8cm płytki to ciut za dużo.

Tylko teoretycznie jest to za duzy rozmiar. Naped odpalajacy plyty z GCN'a TEORETYCZNIE moglby sie zmiescic w obudowie GBA SP. Przy dzisiejszej technice to nie bedzie wiekszy problem.

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #259 dnia: Marca 05, 2005, 04:21:22 am »
Wracać do tematu, łobuzy :P

Włoszku

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #260 dnia: Marca 06, 2005, 00:35:39 am »
A więc, wracając do tematu...
Narazie mam w planie kupno PSP. Przejechałem sie już troszkę na Nintendo, a kochałem ich od parunastu lat, od czasu ich pierwszej platformy! Ale nie można całe życie grać w Mariana i Pokemony :( Chociaż w Zeldę można, ojjj można! Poprostu, chce odmienić na inny rodzaj gier. Te Nintendowskie zaczęły mnie troszke nudzić i nie moge sie zabrać do grania w któryś z nich (większość tytułów z NGC juz skończyłem). Na N64 też przeszedłem wszystkie lepsze tytuły, a na NDS'a już widziałem pare remake'ów, tak że nie kręci mnie pykanie w to samo, nawet stylusem!
Podsumowując:
PSP dlatego, że bedzie miał lepsze gry, lepszą grafę, ładniej wygląda (na obrazkach) i dla urozmaicenia mojego Nintendowskiego życia :D
AmeN
No love left in me, no eyes to see the heaven beside me.
My time is still yet to come so I'll be forever yours!

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #261 dnia: Marca 06, 2005, 11:02:55 am »
[offtopic] Włoszku ty żyjesz O_o Lepiej sie zglos do Toriego bo juz myslelismy, ze wpadles na dobre :lol: [/offtopic]

lewik

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #262 dnia: Marca 06, 2005, 12:12:41 pm »
Nauczcie sie korzystac z PM, nie jest dla ozdoby.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #263 dnia: Marca 06, 2005, 20:36:31 pm »
Fantasy z marcowego numeru Świata Techniki:

Kolejny do wojny. Tak prezentuje się Gizmodo - nowa przenośna konsola do gier. Sony nie dąża  z produkowaniem rozchwytywanych PSP (Play Station Portable), Japończycy przesuwają europejską i azjatycką premierę ze względu na braki magazynowe, a dwuekranowa konsolka Nintendo DS  nie podoba się graczom. Produkt amerykańskiej Tiger Telematics to jednocześnie urządzenie do gry i tlefon komórkowy. Ma wbudowany GPS, obsługuje GPRS, Wi-Fi, robi zdjęcia cyffrowym aparatem  i odtwarza pliki multimedialne. Procesor ARM9 jest szybszy niż w PSP i nowszy od tego w z DS'a. Za grafikę odpowiada układ GeForce 3d 4500 od nVidii. Konsolka działa pod systemem Microsoft Windows CE. NET 4.2, co zapewnia dodatkowe aplikacje. Cena wyższa niż u konkurencji: 400 dolarów (PSP kosztuje 250 dolarów, tyle samo DS).

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #264 dnia: Marca 08, 2005, 15:15:27 pm »
Bzdura... DS'a kupiłem za 100 baksów z tzw. hakiem... (i za PSP nie dam dużo więcej)

Mielu

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #265 dnia: Marca 20, 2005, 21:28:44 pm »
Dobra, mam PSP, mam Ridge Racers i ... nie oddcham :shock: DS nie może się nijak równać jeśli chodzi o grafę. W ogóle są to dwa różne produkty więc spoko, każdy znajdzie coś dla siebie. Zajebistą grafę albo ciekawe rozwiązania i tak dalej. Ale jedno jest pewne. KAŻDA osoba, którą pytam o wrażenia mówi "O ^(%# ) w @##_@! i $^$& (cenzura) jego mać" no i KAŻDA z tych osób już wie, że spokojnie da się na tym cacku oglądać filmy. No to teraz kupię DSa i będę mega szpanerem. Jakiś teścik czy coś może za kilka dni. Na razie muszę uwierzyć w to co widzę. Aha, cena - PSP kupowany w Japonii, nie VPack więc z RR wyszło niecałe 750 zeta (BUAHAHAHAHA :twisted: )

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #266 dnia: Marca 20, 2005, 21:40:39 pm »
cwaniak :] hmm dziwnym zbiegiem okoliczności nagle zaczeło mi sie spieszyc z oddaniem ci tego Residenta... :twisted:

Blink

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #267 dnia: Marca 30, 2005, 23:16:00 pm »
jak Mielu sie chwali to ja tez :wink: wlasnie przyszla paczuszka ze swiezutkim PSP :D jeszcze jej nawet nie rozpakowalem wiec nie podziele sie emocjami, ale to za kilka dni, jak juz obmaca co i jak

UPDATE:
no coz dlugo to trwalo ale teraz moge wiecej napisac, ekran jest TAKI!!!, graficzka wymiata i wogole, tylko sie ciezko bylo do przyciskow przyzwyczajic :wink: wady? tak, bateria (kiedy te 6 godzin minelo??) i dlugie loadinig, Mielu cos mowil ze bedzie pisac tescik, wiec you know, if you need help with it, call me :wink: wiecej sie nie bede rozpisywal

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #268 dnia: Kwietnia 05, 2005, 15:00:32 pm »
Czy mi się zdaje, czy na Gamespocie jest 17 recek gier na PSP i 6 na DS'a..?

jelop

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #269 dnia: Kwietnia 05, 2005, 15:29:23 pm »
Skoro widzisz 17 recek na PSP i 6 recek na DSa, a wiesz że poprawnie się odżywaisz (----> fatamorgany i inne osłabienia zwidowe Ci nie grożą), to chyba raczej Ci sie nie zdaje ale tak poprostu jest :roll:

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #270 dnia: Kwietnia 05, 2005, 17:59:00 pm »
Cytat: "Von Zay"
Czy mi się zdaje, czy na Gamespocie jest 17 recek gier na PSP i 6 na DS'a..?

no i...?

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Ganon

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #271 dnia: Kwietnia 05, 2005, 19:12:15 pm »
Moze maja mniejszy dostep gier do DS;p Jakies problemy ze sprowadzaniem ich;p Na pewno nie chodzi o to, ze gier jest mniej, po porstu shitny serwis;p xDDD
dobra, zartowalem ;p
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

EWOK IS BACK

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #272 dnia: Kwietnia 05, 2005, 19:53:21 pm »
Gamespot ma chyba więcej gierek na DS'a...
Jak dostaję newsletter to zawsze 15 minimum...
Nowe forum!
www.burningarrow.prv.pl
Zapraszam - fantasy, SW, Warhammer

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 05, 2005, 21:48:18 pm »
Cytat: "EWOK IS BACK"
Gamespot ma chyba więcej gierek na DS'a...
Jak dostaję newsletter to zawsze 15 minimum...

no i...?
do czego wypowiedź Von Zaya zmierza? to jest temat o PSP i DS, a nie ile jaka stronka ma recek...

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 05, 2005, 21:54:04 pm »
Ale wy smutujecie. Primo, przecież Von Zay ma DS'a, więc wykluczam fanbojstwo. Secundo ta statystyka świadczy tylko o różnicach ilościowych, w grach na DSa i PSP póki co. Co tertio może świadczyć o pewnej powiększającej się dominacji PSP.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #275 dnia: Kwietnia 05, 2005, 22:12:52 pm »
Dominacji, której nie widać w ilościach sprzedaży. Ponoć PSP nie sprzedał się w USA zbyt rewelacyjnie...

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #276 dnia: Kwietnia 05, 2005, 22:35:42 pm »
Cytat: "xelloss"
Dominacji, której nie widać w ilościach sprzedaży. Ponoć PSP nie sprzedał się w USA zbyt rewelacyjnie...

Po co mi sprzęt, na który nie ma gier?

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #277 dnia: Kwietnia 05, 2005, 23:38:41 pm »

A wiesz jak to "ponoć" wygląda?
Zamawiam PSP u jednego faceta, który jest obecnie w Stanach.
Ma u siebie kilka większych sklepów z konsolami. We czwartek - piątek ciężko było sprzęt znaleźć, sklepy czekały już na następną dostawę. Ma być między środą a piątkiem. I lepiej się nie nastawiać, że się otrzyma wersję z pajączkiem.... A film jest przypominam w pierwszym milionie konsol...

Zaś gry... Zapytałemo to "gry są dostępne z wyjątkiem NBA, które jest sold-out".

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #278 dnia: Kwietnia 05, 2005, 23:41:39 pm »
Cytat: "TNW"
Po co mi sprzęt, na który nie ma gier?

Nie no TNW, ty i głupia wypowiedź? nie powinno ci sie to zdarzac :)
Z takimi zdankami to i ja moge wyjechać: 'po co mi sprzet który kosztuje tyle co dwa duze next-geny, a gry ok. 200zł?', 'psp niema jeszcze u nas premiery, a import to duże ryzyko'.
Jak możecie się sugerować ilością recenzjowanych gier z PSP i DS na jakimś Gamespocie? geez... :|

A i jeszcze jedno, macie tyle gier na PSP, ze napewno w każdą zagracie, hehe. Tyle, ze wybór duży a kasy brak, bo jak juz pisałem gry nie są tanie, wystarczy wejsc na allegro i zobacvzyc, gry na DSa są prawie 2 razy tansze niz te z PSP.
Choć nie widziałem, to i tak już się zakochałem w obydwu konsolkach. Ja tylko stwierdzam obecne fakty.

Renshu Clan

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #279 dnia: Kwietnia 05, 2005, 23:46:33 pm »
... jak już mówiłem - za jakość się płaci ... za cenę Merca, też kupisz sobie 50 Golfów ...