Challenge of the Gods zrobione, poniżej kilka rad jakby ktoś chciał spróbować:
Challenge 1 - banalne, zmień na tasak i użyj Revenge of Artemis, ew. można to załatwić Blades of Athena i walić w nich przy krawędzi. Powinni zlecieć.
Challenge 2 - bardzo łatwe ale trzeba znać sposób. Olej harpie, nie zdążysz je zabić (poza tym chyba respawn'ują). Małe platformy z łucznikami rób Dashem (R1), a duże załatwiaj podwójnym wyskokiem (X, X) i spadaj na nich L1+O. Będziesz miał szczęście - nikt nie zostanie, będziesz miał pecha - zostanie jeden.
Challenge 3 - Tutaj nie ma co mówić. Nie pakuj combo tylko pojedynczy kwadrat. Staraj się także w jednej lini zniszczyć dwa dzbany.
Challenge 4 - beznadziejny challenge. Dorwij minotaura L1+X wyrzuć w powietrze, następnie O w powietrzu aby walnąć nim o ziemię. Tak, rycerze będą ci bić. Tak, wiem że to wkurzające. Jedno z trudniejszych zadań.
Challange 5 - banalne jak się zna timing. Jeśli najdalszy kraniec drugiej platformy to godzina 12, a kraniec najbliższy twojej to godzina 6, kuszę naciągasz kiedy nieumarły znajdzie się na godzinie 1. Voila.
Challenge 6 - olej łuczników na platformach. Na czwartą platformę można się dostać od razu bez zatrzymywania się. Przy dwóch ostatnich trzymaj przed skokiem L1, bo tamci cię zrzucą.
Challenge 7 - podwójny wyskok X,X po czym spadaj L1+O. Może się kilka razy nie udać, ale próbuj.
Challenge 8 - L1+O do znudzenia. Poza tym prawy analog jest twoim najlepszym przyjacielem. Kiedy obrywasz promieniem - turlaj się! Kiedy promień zniknie wyskok i L1+O. Challenge na jakiś 15 minut tak więc bądź cierpliwy.
Challenge 9 - Zrób sobie trochę miejsca i klep T,T,T. Spokojnie, zdążysz, cyklop pada po dwóch takich razach. Ja miałem w zapasie 25 sekund.
Challenge 10 - czysty masochizm. Cała masa strategii typu: L1+X, L1+O, itd. Chcesz ładnie czy skutecznie? Jak skutecznie, to zmieniaj na tasak, i wal do oporu T po podwójnym wyskoku. Celuj w Satyry, olej pieski. Jak trafisz, to gość spadnie. Jeśli masz Rage of the Gods (a powinieneś) to odpal jeśli jesteś nisko w życiu, lub jeśli czujesz że nie dasz rady. Tylko pamiętaj, żeby Rage robić z Blades of Athena.
I to tyle. W nagrodę cztery fajniutkie stroje (zbroja Aresa!). Tyle że nie działają na God Mode, które właśnie robię. Trudno.
UPDATE: Hydra na God Mode padła za pierwszym razem.
UPDATE2: Udało mi się dojść do Pandora's Temple. Narazie spokojnie, tylko w kilku miejscach miałem powazny problem np.: Desert of the Lost Souls.