Myślę,że już na tyle dobrze zapoznałem się z tą wspaniałą grą,że mogę się tutaj wpisać
"God of War" to zdecydowanie jeden z najlepszych hack'n'slashów w jakie dane mi było zagrać
Akcja gry osadzona w czasach ,które fascynuja mnie od dawna - starożytna grecja,a więc:mityczni bohaterowie,tytani,syreny noi przede wszystkim Bogowie
Juha rozlewa się tutaj hektolitrami ,główny bohater Kratos to ucieleśnienie brutalności,koleś jest bezwzględny , nie ma litości dla swoich przeciwników
Ostrza chaosu ,którymi się posługuje robią piorunujące wrażenie a w połączeniu z kombosami stają się potężną bronią przeciw bestiom Aresa.
Oprócz ostrzy ,mamy do dyspozycji magiczny miecz oraz wiele czarów wzmacniajacych naszego bohatera:gniew bogów,pioruny Zeusa,głowa Medusy zamieniajaca przeciwników w kamień - robi wrażenie
Wiele motywów pojawiajacych się w grze zapiera dech w piersiach,a najwieksze wrażenie zrobił na mnie olbrzymi Bóg Wojny niszczący Ateny - niesamowity widok.
Lokacje są wyśmienite - wykonane bardzo starannie i z rozmachem co nadaje grze niesamowitego,filmowego wręcz klimatu.
"God of War" od strony graficznej bardzo mnie zachwycił:) nie sądziłem,że PlayStation 2 jest w stanie wygenerować tak miłą dla oka ,nieco komiksową grafikę
Postać Kratosa jest bardzo szczegółowa ,otoczenie jak i bestie również obdarzone są w wiele detali co daje efekt mistrzowsko wykonanej gry.
Jednak produkcja nie uchroniła sie od wielu frustrujących momentów ,które potrafia doprowadzic gracza do białej gorączki
Miedzy innymi:miejsce z piłami tarczowymi,podwodne pułapki itp. Ogólnie miejsce ,w którym szukamy puszki Pandory naszpikowane jest różnego rodzaju pułapkami oraz zagadkami logicznymi (chociaż te drugie nie są zbytnio wymagające),które czasem potrafia niezle podnieść ciśnienie
Jeżeli chodzi o moje postępy w rozgrywce to skończyłem grać w momencie przyjęcia wyzwania od Posejdona
Muszę ubić w niebieskim kręgu sporo Centaurów ,a to nie udało mi się za pierwszym razem
Polecam tą niesamowitą grę każdemu - murowany hit.