Nop moze masz racje. Niesiedze mocno w temacie Wii i moglem pare faktow pomieszac. Co do RE to nie jestem pewien ale chyba gdzies widzialem filmik pokazujacy jakiegos goscia z latarka stojacego nad robakami grafa jak z psx1 i CHYBA to bylo podpisane jako RE. Fakt, mysle ze jedyna nadzieja Wii to konwersje, ale podwarunkiem ze sa zrobione jak orginal tylko z odpowiednia grafa i sterowaniem i nie jak w/w Rayman, gdzie zamiast szalec ludkiem po plaszny i pomagac krolikom to albo je w kiblach zamykamy, albo topimy jakims napojem. Bez sensu ja chce jedna gre a nie 1000 minigierek. Cale szczescie ze nieda sie tak zrobic z COD czy SC (chyba ze sie myle
, ale to juz by byla tragedia). Ciekawi mnie tez jak duzo bedzie tych konwersji 5%, 10%,50% ? Ja GC`ka nigdy niemialem ale jakos bardziej mnie przekonuje lista gier(moze nie lista a sposob rozgrywki mario to byl mario, a nie symulator lotu hydraulikiem). Mam nadzieje, ze projekt nintendo wypali bo naprawde fajnie by bylo pograc w niektore hity za pomoca wii-mote. I ostatnia sprawa to oplacalnosc. Moze zanim napisze wiecej to powiem najwazniejsze, to sa
moje przemyslenia wcale nie pisze ze tak jest, moze sie myle. Otoz cena Wii ma wynosic $250, XB360C $299, XB360P $399, Microsoft szykuje PODOBNO obnizke o $50-$100 "dziala sa wycelowane" w PS3, ale na ostrzale ucierpi takze Wii.
Zakladajac ze XB360P spadnie o $100 ($299) a XB360C o $50 ($249) to Wii juz sie srednio oplaca, wtedy pozostanie nam wybrac miedzy lepsza grafika, a REWOLUCYJNYM (i rewelacyjnym) sterowaniem i calkiem prawdopodobne ze troche tanszymi grami (znajac Nin to pewnie i konsola bedzie wytrzymalsza i niebedzie sie tak sypac jak konkurencja, chociaz ja na swojego X`a niemoge bardzo nazekac, chyba mi tylko/az plytki LEKKO rysuje ale tego nie jestem pewien).
PS1 BLEACH wyglada naprawde fajnie zwlaszcza gra z qmplem