Może zabrzmi to bardzo fanbojsko ale mam takie pytanie. Jakie gry na Wii są warte uwagi poza Red Steelem, nowym Metroidem i może jeszcze mnie ciekawi Excite Truck( Zalda wyjdzie też na Gacka więc odpada). Pytam bo wydaje mi się, że narazie na Wii nie ma praktycznie żadnych gier must-have. Jak patrzę na zapowiedzi to w większości są to drugoligowe gry lub popierdułki a'la elebits czy rayman.
Paco, to nie zabrzmiało fanbojowsko ! Po prostu chyba pisałeś posta w poŚpiechu i o paru grach zapomniałeŚ
.
Przede wszystkim nie wymieniasz Super Mario Galaxy. MoŻe dlatego, Że tak naprawde niewiele o tym projekcie wiadomo, może dlatego, że należysz do grupy ludzi mówiących Marianowi NIE, ale nie zmienia to ogólnego wrażenia- to będzie świetna gra, wykorzystująca Wiimote'a a'la Miyamoto Stajl i do tego, jak wszystkie gry z Mario- bardzo, bardzo grywalna. Może nawet szykuje się nam naprawdę przełomowa gra. Któż to wie.
Co do Zeldy- jak może Cie nie ekscytować wersja na Wii, kiedy choćby mowa jest o machaniu mieczem na lewo i prawo, a nie przeprogramowanych ruchach ?! Design i grafika też są po prostu niepowtarzalne. To must have- jeśli kupujesz Wii podczas premiery, to bierzesz też Twilight Princess.
Far Cry Vengeance też jest ciekawe. Mi się pomysł na Far Cry'a podoba, grafika na pewno będzie ładna i-miejmy nadzieje-trzymająca stałą liczbe klatek, nowe sterowanie zapowiada się na świetnie zaimplementowane...Mozna tak długo, ale jak dla mnie z tych realistycznych strzelanek ta jest na 1szym miejscu.
Także Mortal Kombat Armageddon to dla mnie must have. W końcu tyle postaci, taka kompilacja to coś, o czym nawet nikt nie marzył przy wydaniu choćby MK Trilogy. Może i trochę plastikowy, ale mimo to rozbudowany i innowacyjny w sterowaniu- taki będzie MK A i każdy kto lubi tego typu mordobicia zapewne sobie ją nabędzie.
Tylko Mario z w.w. gier nie będzie wydany w najbliższym czasie. Doliczając do powyzszych gier Red Steel, Metroid Prime 3 czy nawet SSB Melee, naprawdę jest w czym wybierać. To jest lista typowo Nintendowych klimatów, więc jeśli ktoś jest na nie wybitnie uczulony, będzie musiał szukać posród innych tytułów i powinien coś znaleść. Albo i nie, i wtedy bedzie grał na PS 3. Spoko.
Ale z pewnością nowe odsłony Mario, Zeldy, Mortala, Metroida czy nawet Resident Evil zdecydowanie skłaniają do zakupu tej niewielkiej konsolki. Jak to określił usmiechniety pan od marketingu w Nintendo- Mała, Cicha i o przystępnej cenie. Taaaaaaaaa....Ale dla tych kilku tytułów trzeba będzie ją zdobyć.