hitami na pewno będą:
de Blob(bardzo liczę na tą grę),
Fatal Frame 4,
Disaster,
Skate It,
Fragile,
Tenchu 4(wychodzi w październiku w japonii więc do nas trafi w listopadzie lub grudniu) ,
Tales of Symphonia 2: Dawn of the New World,
MySims Kingdom,
Animal Crossing,
nie wiem co masz do Little King's Story mateo. oprawa graficzna jest bardzo fajna, a sama gra zapowiada się naprawdę dobrze.
ja jestem ciekaw jak to będzie w przyszłym roku, bo na pierwsze półrocze 2009 jest planowany wręcz wysyp hitów(tak jak to było w tym roku):
Madworld, Conduit, House of the Dead: Overkill, Rune Factory: Frontier, Sonic & The Black Knight, Wii Sports Resort(dla samej szermierki i wii motion plus warto kupić tą grę), Arc Rise Fantasia, Spyborgs, Oboro Muramasa Youtoden mają wyjść w ciągu pierwszych 6 miesięcy 2009 roku. do tego dochodzą Deadly Creatures i Dead Rising: Chop Til You Drop jeśli wydawca przesunie daty premier tych gier na 2009 rok.
ps.Brakuje nowej Zeldy, Metroid'a (ponoć Retro dłubie przy całkowicie nowej pozycji) oraz projektów pokroju Mad World.(ogólnie gier na pewno nie dla niedzielnych graczy)
ps2.Miyamoto oznajmił iż jego team robi nową część -Pikmin.
wiadomo, że team'y odpowiedzialne za mario i zeldę pracują i, że nowy pikmin jest tworzony to dość dużo informacji. choć niestety team odpowiedzialny za główną serię mariana robi obecnie new super mario bros 2 na ds'a, ale ekskluzywna Zelda i Pikmin dla wii są już tworzone(zapewne na TGS lub w przyszłym roku ujrzymy trailery tych produkcji).
nintendo nigdy nie zdradza zbyt wcześnie swoich planów, ale wiadomo przecież, że dostaniemy nowe F-Zero, grę od Retro i Factor 5, Star Fox'a, Kirby(który zresztą ma wyjść w przyszłym roku z danych, które wyciekły z nintendo), 1080 Avalanche 3, pełnoprawnego konsolowego Pokemon'a, bo były one na wcześniejszych konsolach oraz jakieś całkowicie nowe oryginalne gry.
nintendo zapowie gry na 2009 rok wtedy kiedy na to przyjdzie pora - Big N zapowiada jedynie te gry co do których ma pewność, że wyjdą w ciągu 6 miesięcy od ich zapowiedzi. to nie sony, które zapowiada gry na kilka lat przed ich wydaniem jakby miały się ukazać jutro, a potem albo przesuwa premiery tych gier w nieskończoność albo je wyrzuca do kosza. nie zapominajmy też, że szykuje się nowy Kid Icarus i Punch-Out.
gameplay Fragile