http://kotaku.com/5106136/dragon-quest-x-coming-to-wii Każdy szanujący się posiadacz maszynki Niny dokładnie wie o tym, iż na jego konsolkę jest szykowany najlepszy must have pod słońcem
Mowa o Dragon Quest X na Nintendo WII. Nadzieje mam, że prace już trwają i gra ogólnie ma się dobrze. Moim punktem widzenia było to, iż ten jRPG jest szykowany na current geny! Pierw strasznie się zawiodłem, gdyż kto by nie chciał takiego DQVIII w zajebistej oprawie i charakterystycznym, rządzącym klimatem!? Boje się, że mogą coś spieprzyć, ale za grę pewnie będzie odpowiadać Level5 więc w nich wielka nadzieja. Silnik gry mają już gotowy, wersja z PS2 (może nawet trochę ulepszony)
Za bardzo nie wiem jaką przyjmą mechanikę (system gry) deweloperzy. Jeśli będzie to akcja typu slash, to zapomnijmy o czymkolwiek!!!! Ja widzę to tak- musowo zaczerpnięty system z ósemki, typowo wielki światek, oprawa z VIII. Wymachiwanie WIIlotem zostawmy na jakieś mini-gierki, jest wręcz stworzony do tego.
Ma być oldchool pełną gębą, ale jeśli spierdolą tą część, to wysadzę siedzibę Niny w powietrze. Przyznam szczerze GRACZE, że najbardziej czekam na tą produkcję. (posiadacz ps3)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja osobiście mam wielką nadzieje na wspaniałą przygodę w starym stylu. Po prostu inaczej tego nie widzę..
: Luty 09, 2009, 11:31:56 am
ps. co do Metroida!? tak jak mówi monio Spinoff dla pirata!? Bez Samus to nie to samo