Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 242998 razy)

Ganon

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 0
Anime
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 03, 2005, 21:42:49 pm »
A oglądaliście Hellsinga(anime)? Ja lubię "Irie" 8) .Ma fachowy klimat.
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Anime
« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 03, 2005, 22:12:29 pm »
Załamka. Właśnie miałem obejrzeć kolejny odcinek Last Exile, a tymczasem kochane Aster City zrezygnowało z programu Hyper i mam teraz jakieś Mini Mini dla przedszkolaków. Co więcej, szukając Hyper'a rozwaliłem ustawienia programów i teraz na nowo trzeba to 70, 80 programów pogrupować. Ktoś ma Cyfrę, dużo to kosztuje? Aster może mnie teraz...

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Anime
« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 03, 2005, 22:18:30 pm »
Tylko nie minimax!!!!! te badziewie, zeby przynajmniej fox kids to jeszcze, przynajmniej Shin Chana bys obejzał i kilka innych słapszych anime. Ja Hyper'a niemam od dawna :evil:

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Wudi

• Przodownik pracy
Anime
« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 03, 2005, 22:46:27 pm »
Same here  :? , zamienili mi minimax\hyper na foxkids wlasnie.
You're asking: how? My answer is : long and hard :wink: .

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 04, 2005, 07:48:38 am »
Cytat: "kun"
ja ostatnio oglądałem GITS'a2 ... a teraz czekam na paczkę pełną filmów. od Viviego naturalnie :D. co nie, młody?? ;)

no jak nie jak tak, sie zbiore i ponagrywam ci to co lepsze...obiecalem, a slowo drozsze od 'piniendzy'
-kekika mikataka??
-its your servant .... mine mastah ....

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 04, 2005, 15:59:26 pm »
Ja też lubię anime pomimo iż kiedyś byłem przeciwnikiem wszelakiej maści twórczości plastycznej z KKW. Ale po pewnym czasie przekonałem się, że anime i manga to nie tylko Dragon Balle czy Sailor Moon. Znalazłęm łątwo coś dla siebie. W ostatnim roku puszczono wiele wartościowych kreskówek tego typu jak np. Digimon Frontier, Transformers Armada, Dendoh, Monoke Hime, Tsubasa czy w końcu Nadja Applefields.

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 04, 2005, 17:23:31 pm »
hmmm w ostatnim roku?? Joshi jestes chyba troche na bakier z wiedza ogolnoanimowa ( a jest taka :D ) te tytuly maja w wiekrzosci po kilka lat... choc nie ujmuje im to slawy, no moze poza pierwszymi dwoma, wole Sailor Moon (taki sentymen - pierwsze anime w Polszy i w ogole w tv, kocham za to polsat)
-kekika mikataka??

kafei

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 04, 2005, 18:19:00 pm »
Cytat: "vivi"
wole Sailor Moon (taki sentymen - pierwsze anime w Polszy i w ogole w tv, kocham za to polsat)

Popieram, sailorki rządzą :!:  :)

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 04, 2005, 20:59:28 pm »
Hmm.. ostatnio (znaczy jakiś miesiąc temu ;)) obejrzałem do końca Full Metal Alchemist (51 odcinków), i muszę powiedzieć, że, tak jak na początku uznałem - genialna seria ! Naprawdę genialna - świetna fabuła - historia jest naprawdę niezła. Jedyne co mnie zaczęło denerwować (już w ostanich kilkunastu odcinkach)), to te cholerne sploty wydarzeń, akcji, bohaterów - Dzizas, akcja tak się plątała, dochodziło tyle nowych wątków, że się pogubić było b.łatwo, ale i tak w końcu się wyjaśniało co trza, także i tak rox ! :D

A NGE ciągle stoi w miejscu (czytaj: jestem w 12 ep`ie, a to dlaczego ? Ano bo oglądam go wspólnie z bratem i kumplem, a że oni mają niedługo matury, to tak oglądamy nie za często ;)). Ale NGE to jest coś ! Tu się coś dzieje, tu jest świetny humor, chwile powagi, odrobina erotyki, co, w dodatku z świetną  fabułą daje nam całe Neon Genesis Evangelion !
(Polecam opening do NGE, zassajcie sobie... 'Cruel Angel Thesis' :)).

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 04, 2005, 21:10:45 pm »
Hmm, od Ewangeliona bardziej wole Escaflowne. NGE jest, jakby to powiedziec dziwnawy co nie oznacza ze zły, oglada się fajnie, odcinki zajebiscie sie wydłuzają (czuje jakbym ogladał odcinek z 40, a nie 20min), no i ofkors erotyka.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 05, 2005, 16:02:25 pm »
Cytat: "vivi"
hmmm w ostatnim roku?? Joshi jestes chyba troche na bakier z wiedza ogolnoanimowa ( a jest taka :D ) te tytuly maja w wiekrzosci po kilka lat... choc nie ujmuje im to slawy, no moze poza pierwszymi dwoma, wole Sailor Moon (taki sentymen - pierwsze anime w Polszy i w ogole w tv, kocham za to polsat)

Wybacz, ale od roku interesuję się japońską animacją i tak się szczęśliwie składa, że same dobre anime puszczano. Co do Sailorek, nie chcę obrażać nikogo kto je lubi, ani też ranić jego upodobań. Otóż SM jest schematyczne, zboczone ( uwierzcie, nie znoszę hentaiów ), przygłupie i skierowane do małych, lubieżnych dziewczynek. Poza tym nie lubię tych przygłupich dziewcząt, szczególnie gdy się transformują w swoje żałosne formy super-bohaterek. To samo się też tyczy demonów z któymi walczą oraz ludzi odpowiedzialnych za stworzenie tych potworów.

PS. Bez urazy, ale ja wolę poczekać na Digimon 5.

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 05, 2005, 16:55:11 pm »
hmmm dla mnie Sailroki sa symbolem mojego zaintersowania anime, od nich wszystko sie zaczelo, wiem ze sa schematyczne, wtorne, i dla dziewczyn (no hentai to to nie jest ale rzeczywiscie to anime jest skierowane do mlodych bab (kobiety-bez urazy)) ja czuje do nich sentyment no i w koncu Sailorki sa protoplasta power rengers i calego tego amerykanskiego kiczu, ehhh az sie lezka w oku kreci
-kekika mikataka??

kafei

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 05, 2005, 18:50:10 pm »
SM jest schematyczne i dziecinne (zboczone? to przez ten lesbijski wątek?) ale to pierwsze anime, które oglądałem więc też mam ogromny sentyment do "czarodziejek". To było coś zupełnie innego niż "żółwie ninja", kapitan planeta i inne badziewia, które wcześniej oglądałem

Arbuz

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 05, 2005, 21:22:47 pm »
Ja tam wole czasem obejrzeć takie Kreskówki Marvela, niż te "Wielkie Oczy" w Anime.......
Burn Baby BURN !!!!!!!!!!!

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Anime
« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 05, 2005, 21:24:17 pm »
Jak pojawiły się SM to nie wiedziałem, co to jest, ale miały takie nogi, że hej  :wink: Od czegoś zacząć trzeba było, a poza tym kilka odcinków było całkiem niezłych.

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 06, 2005, 16:42:21 pm »
Cytat: "kafei"
SM jest schematyczne i dziecinne (zboczone? to przez ten lesbijski wątek?) ale to pierwsze anime, które oglądałem więc też mam ogromny sentyment do "czarodziejek". To było coś zupełnie innego niż "żółwie ninja", kapitan planeta i inne badziewia, które wcześniej oglądałem

Nie tylko przez lesbijski wątek, ale przez niektóre transformacje ( z początku nagie ciała zasłaniało ostre światło tak jak w Digimon Frontier, ale potem sobie to darowano ) i sceny nawracania kiedy to Usagi była naga ( co to miało znaczyć? Nigdy się chyba nie dowiem ). Co do Żółwii Ninja....... Jakoś je bardziej wolę, tak samo kreskówki oparte na komiksach Marvela ( nie mówię, że anime są złe, ja w ogóle lubię filmy animowane ).

Enori

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 07, 2005, 00:56:35 am »
Swego czasu oglądałem Naruto, pościągałem kilkadziesiąt odcinków, bardzo mi się spodobało. Ostatnio o tym zapomniałem i nie mam chęci oglądać, najwyraźniej nie moje hobby.

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 07, 2005, 12:35:34 pm »
Cytat: "Enori"
Swego czasu oglądałem Naruto, pościągałem kilkadziesiąt odcinków, bardzo mi się spodobało. Ostatnio o tym zapomniałem i nie mam chęci oglądać, najwyraźniej nie moje hobby.

Ha, na Naruto czekam już od pewnego czasu, znajomy ma mi podesłać na dvd`kach wszystkie dotychczasowe ep`y, ale coś mu się nie spieszy ;/
(A co do samego Naruto, to oglądałem kilka ep`ów, i muszę przyznać, że fajne to-to nawet ;). Polecam soundtrack`a z Naruto, miły :).

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 07, 2005, 15:42:52 pm »
ja tam wole cos hmmm mniej dragon ball'owego (sam Masashi Kishimoto pisal ze wzorowal sie i zapozyczal duzo z mang Akiry Toriyamy)

ja ostatnio zaczalem ogladac Ghost in the Shell: SAC 2nd GIG na prawde kawal przyzwoitego anime no i muzyka jest swietna, Yoko Kanno znow sie spisala, a i nowych tworcow nie zabraklo, po prostu miodzio :D
-kekika mikataka??

Ganon

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 07, 2005, 15:54:47 pm »
Ja lubię muzę z Cowboy Bebop.Jest extra.Połączenie różnych stylów muzycznych, co daję wspaniały efekt. :D
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Enori

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 07, 2005, 16:47:21 pm »
Cytat: "Geba"
Cytat: "Enori"

Ha, na Naruto czekam już od pewnego czasu, znajomy ma mi podesłać na dvd`kach wszystkie dotychczasowe ep`y, ale coś mu się nie spieszy ;/
(A co do samego Naruto, to oglądałem kilka ep`ów, i muszę przyznać, że fajne to-to nawet ;). Polecam soundtrack`a z Naruto, miły :).

Mam soundtrack, ending "Wind" wymiata. Reszta nie jest już taka fajna.

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 08, 2005, 00:05:33 am »
E tam, Wind jest właśnie taki schematyczny - po prostu przyjemnie posłuchać, a np. Naruto`s main theme b. mi się podoba. Te bębny...uwielbiam bębny :)).

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Anime
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 12, 2005, 01:08:15 am »
Ganon Wysłany: Pią Sty 07, 2005 15:54:47    Temat postu:  

--------------------------------------------------------------------------------

Ja lubię muzę z Cowboy Bebop.Jest extra.Połączenie różnych stylów muzycznych, co daję wspaniały efekt.  

WWWWOOOOWWWWWWOWWWWOOOO!!...

POPIERAM!! Muszę się przyznać, że muzy z Bebopa słuchałem odkąd hyper pierwszy raz puścił to anime i wciąż to robię. Yoko Kanno odwaliła kawał świetnej roboty, zespół Seatbelts też zrobił swoje (nawet nie wiem czy to jest zespół - ale fajno) i "gościenne" występy innych wykonawców dodaję na wielki plus. Tyle gatunków i tyle wydanych ostów z jednego anime - tego nie ma nigdzie indziej chyba... :?  :shock:  :o  Ta muza to kult - szczególnie dla osób, którym historia i klimat CB zaryły się na stałe we łbach i to ze skutkiem nieodwracalnym!! (coś jak mi :P )
GT: Trusio

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Anime
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 12, 2005, 13:45:41 pm »
CB to najlepsza seria anime i nie ma sensu podejmować dyskusji. Natomiast film kinowy. Mam mieszane uczucia. Momentami jest trochę nudno, ale klimat, końcówka, bohaterowie nadal na najwyższym poziomie, podobnie z muzyką.

Ganon

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 12, 2005, 17:52:29 pm »
Mi się podoba jeszcze Hellsing.I anime i manga.A ostatnio czytam Naruto.Śmieszne, doprawdy :D Dobre są nazwy tych róznych technik :D I nieżle narysowane :D
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
Anime
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 13, 2005, 00:42:26 am »
Tyle, że JPF kompletnie skopał to tłumaczenie, jak dla mnie... :?
GT: Trusio

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 13, 2005, 16:33:13 pm »
co do Yoko Kanno - ogolnie wszystkie jej tracki sa rewelacyjne, Rahxephon, Wolfs Rain, Legend of Lodos War, obydwie czesci GitS SAC i wiele innych. Wszystko to jest po prostu rewelacyjne i godne polecenia... aktualnie slucham 'Heaven is not enough'
-kekika mikataka??

Ganon

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 13, 2005, 17:10:13 pm »
Taaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk!!!!!! Record of Lodoss War to jest najlepsze  anime ever!!!! Anime w klimatach fantasy!! Tak jak lubię :D  8)
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 21, 2005, 17:28:52 pm »
Ostatnio oglądałem Transformers Energon, Teknomana i Sonic X. Wszystkie przypadły mi do gustu i oglądam je regularnie. Choć nie ukrywam, że trochę zawiodłem się na tym ostatnim,. Ale ostatnio jest coraz lepiej.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 21, 2005, 18:22:58 pm »
Cytat: "Joshimitsu"
Ostatnio oglądałem Transformers Energon, Teknomana i Sonic X. Wszystkie przypadły mi do gustu i oglądam je regularnie. Choć nie ukrywam, że trochę zawiodłem się na tym ostatnim,. Ale ostatnio jest coraz lepiej.

Ale wybitne anime:/ wszystkie są głupie, przynajmniej ze względu na lektorów. W Teknoman atakuje główny bohater i krzyczy po polskiemu "jaaaaaaa", "aaaaaa" i drze się jak burak, normalnie czasem lubie obejzec teknomana, ale 100 razy lepszy jest Daimos z Polonii 1. Sonic tez przygłupiasty, kierowany bardziej do dzieci, wolałem hamtaro ^^ juz jego przygody były fajniejsze niz sonica.
A ja ostatnio zadnego anime nie oglądam, znaczy oglądam captaina tsubase 2002, ale tak sie wolno ściagają odcinki.....:(

Renshu Clan

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 21, 2005, 19:18:24 pm »
ostatnio zaczalem ogladac texhnolyze'a chore anime (w piewrszym odcinku wypowiadane sa 2 zdnia, ktore nie maja wiekrzego sensu, bo jest to rozmowa przez telefon), ale anime warte polecnia, klimat, muzyka - jak narazie obejrzalem 4 odc i musze przyznac ze sie wciagnalem (ogladam na zmiane z 2nd gigiem - ten sezon GitSa podoba mi sie bardziej niz poprzedni)
-kekika mikataka??

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 22, 2005, 00:57:10 am »
Hmm.. teraz niedługo dorwę Tenjou Tenge, kumpel ma mi nagrać.. czytałem kilka scanów z mangi, i musze powiedzieć, że naprawdę fajne i robi wrażenie. Autor pokazuje tyle, ile uważa za konieczne, i wychodzi mu to lepiej, niż jakby pokazywał całe gołe kobiety w hardkorze z jakimiś gośćmi/sth.  
No, ale dokładniejsze relacje zdam po oglądnięciu ;).

joshimitsu

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 22, 2005, 17:00:40 pm »
Cytat: "Ako"
Cytat: "Joshimitsu"

Ale wybitne anime:/ wszystkie są głupie, przynajmniej ze względu na lektorów. W Teknoman atakuje główny bohater i krzyczy po polskiemu "jaaaaaaa", "aaaaaa" i drze się jak burak, normalnie czasem lubie obejzec teknomana, ale 100 razy lepszy jest Daimos z Polonii 1. Sonic tez przygłupiasty, kierowany bardziej do dzieci, wolałem hamtaro ^^ juz jego przygody były fajniejsze niz sonica.
A ja ostatnio zadnego anime nie oglądam, znaczy oglądam captaina tsubase 2002, ale tak sie wolno ściagają odcinki.....:(

Może i durne, ale mi TE przypadło do gustu wraz z Teknomanem. Sonic?? Może i racja, ale jakoś się wciągam ( jak to wyjaśnisz??-_^ ). Co do lektorów to się zgadzam, choć z drugiej strony idzie się przyzywaczyić ( słyszałem gorsze dubbingi ). Do tego każdy ma swój gust, a te anime z Polonii nie lecą o odpowiadającej mi porze ( jestem wtedy w robocie:( ).

Wudi

• Przodownik pracy
Anime
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 22, 2005, 18:49:53 pm »
No to wszystko wyjasnia :? .

Ja lubie tylko Hellsing z anime serialowatych.
Z filmow najbardziej podobalo mi sie Armitage 3 i Ghost in the Shell, Guyver, no i ta noc swietlikow (czy moze bunkier- a moze jeszcze inaczej) .
Z najnowszych anime (filmow) moge wam polecic tylko i wylacznie AppleSeed - to jest naprawde swietne.
Wszystkie te cieciowate bajeczki o zwierzatkach i super bohaterach przyprawiaja mnie tylko o chory brecht, tym bardziej gdy oglada je ktos w moim wieku .
You're asking: how? My answer is : long and hard :wink: .

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 22, 2005, 23:34:18 pm »
Więc tak, od dzisiaj nareszcie ogladam nowe anime, czas na X Clamp, jak narazie 4 odcinki (mam wszystkie), super narysowane, fabuła wciagająca, co raz bardziej się komplikuje, ale jak narazie dla mnie (chyba) wszystko jasne. Mam nawet pierwszy tom X'a:P no i tsubasa rzadzi na maxa! dzisiaj grał przeciwko kodziro, hehe. A za 5minut zaczyna się Shin Chan, zobacze, czy nie oglądałem tego odcinka, ale pewnie oglądałem, juz prawie wszystkie obleciałem^^

Renshu Clan

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 23, 2005, 08:37:56 am »
X jest fajny, ale dziwnie sie konczy (yume wa yumene shikanai :D), mam muzyke z tego anime jest na prawde klimatyczna, a glowny motyw bardzo przypadl mi do gustu.

Przejrzalem kilka odcinkow Texhnolyze'a narazie jest taka psychodela ze trudno sie polapac... :wink:

A ogolnie polecam Serial Experiment Lain - jezeli ktos przebrnie przez pierwsze 3-4 odc (nudne jak malo ktore anime) to w nagrode w ostatnich 5 bedzie mial taka inwazje na psyche, ze to tylko pozazdroscic :twisted:
-kekika mikataka??

kaneda

• Pionier
  • *
Anime
« Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 27, 2005, 11:22:41 am »
Ogladalem 7 odcinkow X i muse pryzynac, ze fabula przypadla mi do gustu, anime oglada sie bardzo przyjemnie :wink:  ale dla mnie obecnie najlepszym anime jest Cowboy Bepop, Naruto i The Vision of escaflon!

Uncle Mroowa

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 27, 2005, 11:28:01 am »
heh, polecam Bobobo-bo Bo-bobo ;]
całkowicie poj**ane Anime, nigdy nie widzialem czegoś równie odjechanego xD polecam.
Światło gwiazd lśni dla nas, i w tej otchłani
Darzbog zawiesił ziemię, aby była tak
utrzymywana, Oto dusze przodków,
które świecą nam gwiazdami z Iru.

vivi

• ZMP-owiec
Anime
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 27, 2005, 18:04:18 pm »
texhnolyze - to je popieprzone anime i jest potraktowane zupelnie powaznie, bez jakiegokolwiek humoru, jest tak .... hmmm dziwne, ze az dziw ze wciaga
-kekika mikataka??

kaneda

• Pionier
  • *
Anime
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 27, 2005, 18:23:18 pm »
texhnolyze ma ciężką fabułe i troche ostry klimacik, ale mnie najbardziej wymiata GoldenBoy :P koles i ten jego super rowerek poprostu rewelka :D  i do tego jescze zboczone sytuacje:p  poprostu to trzeba obejrzeć 8)