http://www.jeuxvideo.tv/video/killzone-2.html#view:249648
Wygląda konkretnie i realistycznie
Off-screen zawsze podbija trochę graficzkę (głównie oświetlenie), ale nie zmienia to faktu, że gra wygląda tak jak wyglądać powinna, czyli zajebiście
Sorry za OT ale jak dla mnie RE5 to jeden z większych zawodów na E3. Nie mówię że gra jakaś słaba czy coś takiego tylko po prostu jest to RE4 w lepszej oprawie. Tam wszystko się rusza i posiada identyczną mechanikę jak w poprzedniej części.
RE4 bardzo mi się podobał więc RE5 też dla mnie będzie fajny ale gra nie pokazała tego czego spodziewałem się po niej.
Uważam tak samo. Gra będzie świetna, ale poczyniono za mało zmian jak na mój gust. Tym bardziej, że grę robią naprawdę długo, a do tego zalicza przeskok z jednej generacji na drugą. Od takich gier wymaga się więcej.
Co do grafy w RE5 to jest OK ale daleko tej grze do KZ2. Inna dynamika, animacja rodem z poprzedniej generacji i wcale nie tak zachwycające środowisko jak w pierwszych trailerach.
Grafa akurat w RE5 jest wspaniała i myślę, że może konkurować z K2. Z animacjami natomiast sprawa ma się dużo gorzej. Najlepiej poczekać na pełne wersje obydwu gier, tym bardziej, że wychodzą w tym samym czasie