Potencjał? Buahahahahaha. Może powiem tak. Dokładnie trzech rzeczy brakowało pierwszemu Killzone'owi do pobicia Halo: grafiki, dynamiki i AI wrogów. Po tym co zobaczyłem 2 pierwsze wymagania spełnia . Halo robi się tasiemcem, zawsze wolałem Breakdown albo Riddicka, ale teraz... No nie wiem. Jeżeli launch title'm będzie Killzone 2 to nie wiem czy Halo 3 odwróci uwagę od premiery PS3 .
To wyprowadze cie z błędu.. Halo to w tej chwili najbardziej popularna gra w USA.. przebije popularnością po prostu wszystko.. i jeśli Bill zrobi to, co zapowiedział, że zrobi to ma Amerykanów..
A co do reszty.. czym Killzone ma przebić Halo? Grafiką?
No nie wiem, ale ja zawsze myślałem, że nie to jest najważniejsze.. dynamika jest większa niż w KZ1, ale to cały czas nie poziom Halo, które jest nastawione na szybką akcje.. AI wrogów.. no, jest dobrze..
Podsumowując.. Halo killer? Roooooooooootfl
Acha, nie wiem, czemu, ale czy tylko mnie dziwne się wydaje tytułowanie Killzone'a Halo killerem, gdy jeszcze o Halo 3 nie wiadomo
NIC?
No, chyba, że chcecie go porównywać do Halo 1.. a takie gadanie, czego KZ brakowało, a czego nie jest imo bez sensu.. tej grze brakowało przede wszystkim duszy, miodu.. to brak tego decydował o tym, że była zwykłym średniakiem(imo).. czy grafika potrafi sprawić, że Killzone pokona Halo? Nie.. pozatym póki co też mi tu brakuje duszy..
Czy z Halo robi się tasiemiec? Nie wiem, ale to imo zupełnie nie trafione stwierdzenie
Halo 1 wyszlo w listopadzie '01, a Halo 2 w listopadzie '04.. 3 lata.. 3 lata to sporo czasu.. tasiemiec to Jak, czy Ratchet, które wychodzą co roku, tasiemcem staje się Burnout za sprawą kochanego EA.. ale czy Halo to tasiemiec? Rotfl.. pozatym Halo 2 było robione z wielką pompą, co jest charakterystyczne dla Microsoft Game Studios.. Halo 2 to nie żadne odcinanie kuponów, żerowanie na tytule i inna nastawiona na tandete komercyjna kupa pokroju NFS:U..
No i jeszcze spytam.. macie pewność co do tego, że to nie render.. bo mnie się wydaje, że by to głośno powiedzieli, żeby się pochwalić.. no i dlaczego to coś kończy się napisem Killzone, a nie Killzone 2.. wydaje mi się, że to coś jak GT Vision.. nie mówie, że gry na nexty tak nie będą wyglądać, ale sprawa śmierdzi..