Właśnie ukończyłem demko. Jestem w szoku. Myślałem że naprawdę tekstury są średnie ale to bzdura. Gra ma bardzo ładne teksturki i to w znacznej większości. Ściany, metalowe zasłony na plaży i cała reszta jest na wysokim poziomie. Nie ma mowy o żadnej papce teksturowej. Ogólnie przez cały czas towarzyszą grze tekstury, które mnie w zupełności zaspokajają. Dużo też jest bardzo wysokiej klasy tekstur. Ja jestem bardzo miło zaskoczony po tym co tutaj czytałem.
Sam gameplay bardzo, bardzo ale bardzo mi się podoba. Obawiałem się że gra nie przełamie mojej odrazy do tego gatunku, ale jestem cholernie pozytywnie nastawiony po demie. Na planszy dzieje się masa różnych rzeczy. Coś gdzieś fruwa, rozwala się itp. Oświetlenie jest świetne. Jak strzelamy z broni to efekt jest genialny. Rozgrywka jest bardzo wciągająca i epicka. Zdecydowanie najlepiej oddany klimat wojny z jakim miałem do czynienia w grach.
Polonizacja jest OK. Nie będę narzekał. Cieszę się że dostajemy taki szpil w polskiej wersji i nie jest tak tragicznie jak niektórzy twierdzą.
Chciałbym się do czegoś przyczepić i na siłę to mogę wytknąć zacięcia przy wczytywaniu oraz zbyt wolne celowanie. Muszę zagrać ze zwiększoną czułością. Gra mnie zachwyciła i nie mogę się doczekać pełnej wersji.
PS. Byłem specjalnie w tym miejscu ze stołem i stołkami z którego Buzu dał fotkę. Ludzie ten koleś sieje propagandę. Absolutnie to nie wygląda tak jak na tej fotce. Teksturki stołu są ziarniste, podobnie krzeseł. Nie wiem jakim aparatem on to robił, ale to zupełnie nie przypomina tego co widać na TV podczas gry.
PS2. Poczekajcie chwilkę na ekranie tytułowym. Załączy się krótka walka z bossem. Wygląda kozacko.
PS3. kur** ta gra mnie przekonała do siebie jak sam ch**.
: Luty 05, 2009, 21:44:26 pm
Jeszce jedno , jak ktoś niema 5.1 t niech żałuje
Ze trzy czwarte filmów się czai przy tym z efektami dźwiękowymi.
100% racji. Dźwięk w DTS'ie na dobrze rozłożonych kolumnach jest niesamowity. Ta gra to majstersztyk.