Panowie jako że KZ2 obsługuję 1080p jednak nie uruchamia się w tym trybie to przetestowałem DEMO i kurczę gierka na 720p nieźle obcina obraz. Przykład włączcie sobie w 720p i weźcie nóż, na 720p nie ma połowy lewej dłoni, zaś na 1080p jest cała. To samo tyczy się broni, której tylna część jest dla nas nie widoczna w 720p czy kawałek skóry na dłoni trzymając rewolwer lub nawet w menu, gdzie prawa jego część jest widoczna dopiero jak włączymy opcje, wtedy obraz się tak efekciarsko kurczy. Nie wiedzieć czemu tak jest i chyba lepiej się gra w 1080p bo kąt widzenia jest większy i więcej detali widać, a które umykają w 720p. Przypomina mi się sprawa z FAR CRY 2, gdzie na CRT widać wszystko, zaś na panoramie obraz jest ucinany. Co prawda 1080p nie jest idealne bo towarzyszy LEKKI, DELIKATNY BLUR, ale szczerze wole mieć troszkę blura zwłaszcza że mam ustawioną ostrość na 60 + RTA na MODE2 więc ostry wyraźny obraz przy ostrej zadymie i gwałtownych ujęciach, więc dla mnie troszkę blura tylko poprawia ogólny odbiór gry
Sprawdźcie sobie 1080p i porównajcie bo ja jestem w szoku. Szkoda tylko że na PS3 nie ma czegoś takiego, że do każdej gry dopasowuje się odpowiednią rozdzielczość bo by włączyć 1080p w KZ2 trzeba wymusić poprzez ODZNACZENIE WSZYSTKICH INNYCH prócz 1080p.
Anonimowy jak to wyjaśnić i jak lepiej grać ?