No akurat jeśli chodzi o bronie w MW to są bardzo fajnie odwzorowane.
Natomiast, jeśli chodzi o K2 to znalazłem w opcjach funkcję celowania poprzez przytrzymanie guzika i teraz gra się o wiele lepiej. Po pierwszych trzech etapach mogę powiedzieć, że to trochę inny WM. Faktycznie ma się wrażenie ciężkości ekwipunku i postaci, a system chowania się jest wspaniały i bardzo mi się podoba, lecz sama gra to w sumie to samo co CoDy. Suniemy do przodu likwidując fale przeciwników. Niestety SI się nie popisuje. Gra mi daje możliwość niszczenia symboli Helgastów oraz znajdowania ich intelu, lecz niestety w misjach z partnerem ten goni do przodu cały czas na zbity ryj i nie daje mi szans, aby eksplorować każde z pomieszczeń, które mijamy. Do tego co chwilę trzeba go wskrzeszać, bo cienias nie potrafi nawet chwili usiedzieć nie obrywając. W dalszym ciągu problem mi sprawia trochę sterowanie. Obracanie się jest bardzo mozolne, ale to może być też wina pada. Jestem przyzwyczajony do tego z X360, a w sumie K2 jest pierwszym tytułem FPS na PS3, który gram.
Generalnie pierwsze wrażenie było nie najlepsze, ale dzisiaj po kolejnych dwóch godzinach mogę powiedzieć, że gra się bardzo fajnie, tak więc jak pisałem wcześniej, jestem dobrej myśli.