He, he. Kultowy (powiedzmy) tekst. Jak widać pamiętany po tylu latach.
kun jednakowoż ma rację żądając spełnienia jego postulatów. Weźmy takiego T DR (PS3). Już podczas premiery prezentował się mocno przeciętnie, żeby nie napisać słabo.
Nie było to coś, na co gracze czekali. Zwłaszcza, iż namco przy okazji konwersji TTT pokazała, że jak się chce, to można w osłupienie wprawić.
Taki Dead Space, czy FF XII choć wspaniałe to gry, to i tak spędzi się przy nich, powiedzmy góra kilkadziesiąt godzin i cześć. W T6 pasjonaci będą grać do ukazania się kolejnej odsłony, lub innego porządnego mordobicia (ze wskazaniem na pierwszą opcję). A T6 nie ma oprawy 2d i szybko będzie się starzał.
Wysokiej klasy tryb on line jest tu niemal podstawą. VF5, jak i SF IV pokazały, że się da. T DR tego nie pokazał. Oby T6 nie poszedł śladami poprzednika, bowiem zostanie granie tylko gdy zaprosimy kogoś.
Osobiście nie mam nic przeciwko. Zawsze wolałem przedzwonić do Przyjaciela, czy też kilku dobrych kolegów, zrobić coś dobrego do jedzenia i ramię w ramię spędzić kilka godzin przy grze właściwej, niż bawić się on line. Czasy jednak się zmieniają, poza tym jeśli będę miał ochotę na 40min walk o jakiejś niestandardowej porze, ot tak spontanicznie, to dobrze było by gdyby dało się jakieś juggles zrobić, nie to co w T DR, wskakując do sieci.
Piter_neo, tak się składa, iż ja również miałem przyjemność pograć w T6 (nie BR, ale właśnie w T6), i niekoniecznie podzielam to co napisałeś. Wielu moich znajomych rozsianych z tytułu wakacji/urlopu, w pogoni za $ również grało w T6 i podoba im się oprawa. Niektórym bardzo. Poza tym piszesz, że wygląda beznadziejnie, a dajesz, jakby nie było, wysokie 7/10, czyli takie szkolne 4. A to nie jest beznadziejnie niska ocena.
Nie zgodzę się również ze stwierdzeniem, że oprawa to taki T5 w HD. Otóż T 5 w HD , to T DR na PS3 (graficznie). T6 prezentuje się znacznie lepiej. Fakt, nie zachwyca jak przed laty T3, TTT przykładowo, ale pisanie, że wygląda beznadziejnie, to przesada.
Zresztą wymieniłeś graficzne tuzy gatunkowe. Kz2, najładniejszy FPS na konsole, Uncharted, GoW w momencie premiery najpiękniejsze gry, GT5P, klasa sama w sobie, chyba nikt nie oczekuje, że każda nowa gra musi dostawać wszędzie maksymalne noty za grafikę.
Oczywiście Tekken to ikona. Zawsze zachwycał oprawą i przydałoby się by kontynuował to chlubnie, ale co możemy? Nie jesteśmy ani grafikami namco, ani nie siedzimy w zarządzie firmy.
Najwyżej gry można nie kupić, jak komuś oprawa przeszkadza, tylko niech później nie wypisuje "grafika się w grach nie liczy".