Tak wracając jednak do tematu, to GeOW 2 według ocen za grafikę jest kapitalny... jednak. Co z Halo? Ta gra graficznie jest przeciętna do bólu (przerażający aliasing, średnie tekstury, wręcz ogólnie nie ma na czym zawiesić oka, a jedynie HDR daje radę i efekty świetle...), a pomimo tego uzyskiwała bardzo wysokie (najwyższe) oceny za tej aspekt...
Why? Tell me why?
Halo 3 wyszło jakoś w listopadzie 2007 roku, oferowało wielkie mapy, dużo pojazdów do eksploracji, niezłej wielkości bitwy. Nie było jeszcze FC2 i nie zapowiedziano MAG'a. No i same 4 literki tworzące słowo powitalne rozmowy telefonicznej zrobiło swoje. Jak na mój to gust kolorowe jarmarki z blasterkami, tobie też się nie podoba, co nie znaczy, że w 2007 roku nie znaleźli się ludzie, którzy kwiczeli na ten widok.
Może i coś w tym jest...
Ale to automatycznie eliminuje oceny poniżej 10, czy 9+ dla Gran Turismo 5 i God Of War 3... (chociaż nie twierdzę, że będą tytułami poniżej tych ocen)
Co za świat.
Oceny za grafikę stawią się przez pryzmat obecnej generacji gier i jeżeli wybiją się ponad dzisiejszą przeciętność to dostaną te dychy. W czym problem? 10 dla halo 3 w 2007 roku nie rzutują w żaden sposób na ocenianie grafiki dla gier z 09/10, bynajmniej nie powinny.
Chłopaku ale wcześniej jak piałeś z radości nad grafiką w GeOW2 to nic nie wspominałeś że na tamten czas. Potem gdy brakło Ci argumentów to wyjechałeś z datą wydania GeOW2 i faktem że na tamten czas to była najładniejsza gra według jakiejś tam recenzji. Tylko że ja przypominam iż recenzje recenzjami a na VGA inna gra zebrała tą nagrodę.
Dostał ją bodaj MGS 4. I on był najładniejszy, serio? Bo na mnie nie robił większego wrażenia (nie mowie o klimacie i legendzie tego tytułu, który sprawił, że opadła mi szczena). Dlaczego gears'y nie dostały nagrody? Otóż z prostej przyczyny, nie było rewolucji graficznej względem poprzednika. Co nie znaczy, że gra nie wyglądała dużo lepiej, a i sama w sobie gdyby była pierwszą częścią nie dostałaby tej nagrody, ale co z tego? Czy rzeczywiście rzutowałoby to w jakiś sposób na odbiór gry w mojej opinii? Nie. Świetnie się przy niej bawiłem, wsio.
Tak dla przypomnienia....
Nie wiem. Pytaj tych co piali że GeOW2 jest ładniejszy od Uncharted podczas gdy różnica między tymi grami to rok. No ale skoro już tak bardzo chcieli to podjąłem dyskusję.
Nie wiem o kim mówisz, ja swoje zdanie podtrzymuję. Te dwie gry różnią się od siebie na tyle, że porównywanie ich pod jakimkolwiek względem jest ironią samą w sobie. Nie da się i już. Co z tego, że np. oświetlenie jest lepsze w uncharted jak nie zobaczysz w nim tego, co można zobaczyć w GeoW (kiedy skrót się zmienił? bo ja cały czas pisałem GoW), epickich walk, z setkami nawet przeciwników na ekranie, szaleńczego pędu na wielkich monstrach, i walki z samymi monstrami. Nic nie ujmuję z piękności Uncharted, ale walka o kilka ładniejszych tekstur jest w tym wypadku trochę nie teges.