A potem się taki ku*wa dziwi że go nie lubią Confused
Ja tam do Anonimowego nic nie mam. Przynajmniej jakoś argumentuje swoje racje. No i dzięki niemu jest zabawnie na tym forum. A jak jeszcze do dyskusji włączy się Marcepan, to już w ogóle jest ubaw
jednak mnie bardziej przekonuje sony niż m$ dlaczego... dla psx i ps2 ,a jak się zachował z posiadaczami xboxa microsoft każdy wie, i to jest jedna z największych przyczyn dlaczego wybieram konsole sony
Wszystko zależy od punktu widzenia. Moim zdaniem mogliby zmieniać konsolę co 4-5 lat. Inna sprawa X360 ma być na rynku ok 6-7 (jedynka miała tylko wyrobić markę). No i warto zwrócić uwagę na fakt, że MS wypuścił strasznie wadliwe gó*no, ale przynajmniej przedłużył gwarancję i ma naprawdę niezły serwis.
Stwierdziłem, że zrobię lekkie porównanie obydwu konsol i postaram się aby było możliwie obiektywne, choć nie ukrywam, że X obecnie bardziej mi odpowiada (uwielbiam strzelanki, erpegi i wyścigówki).
Plusy i minusy każdej z konsol:
X360 Ps3+ duża ilość exsclusivów (w tym sporo hitów) + odtwarzacz płyt Blue Ray
+ lepiej wyglądające pozycje 3th party (w większości) + czujniki ruchu w padzie
+ mnóstwo stufu na XL (ponad 100 dem) + darmowa usługa sieciowa
+ tańszy od Ps3 + dużo zapowiedzianych gier
+ świetny pad - strasznie spieprzone spusty w padzie
+ coraz więcej gier w języku PL - późniejsze premiery gier 3th party
+ sporo tańszych pozycji do kupienia
+ bardzo dobra usługa sieciowa
+ dużo zapowiedzianych gier
+ achievementy (motywują do dalszego grania)
- ogromna awaryjność konsol
- blokowanie niektórych dem przez MS
- głośna praca konsoli
Wiem, że liczba plusów po stronie Xa wygląda trochę przytłaczająco, ale naprawdę starałem się wymyślić coś więcej dla Ps3 i jakoś nie dałem rady (jeśli ktoś ma jakieś pomysły to niech napisze). Wiadomo, że X ma roczną przewagę, ale biorąc pod uwagę fakt, iż jest bardzo zbliżony mocą do Ps3, to należy to uznawać tylko jako plus. No i każda konsola ma własne exsclusivy, dlatego jednemu bardziej przypadnie do gustu oferta Xa, a drugiemu Ps3 (zależy co kto lubi). Obiektywnie patrząc jednak to na Xa jest znacznie więcej hiciorów, a jak wiadomo najbardziej liczą się właśnie gry. Za rok, czy dwa wszystko może się odmienić dlatego najlepiej mieć obydwie konsole i kupować to, na co się ma aktualnie ochotę.