Ja też zaczynałem z PC, ale kiedy PC nie starczał już do gier to kupiłem PS2 i zupełnie się zmieniło, zaczęły się bijatyki, wyścigi, slashery, jRPG, FPS są fajne, ale na konsolach też jest ich dość sporo. Widać mamy zupełnie inny gust, bywa. Mnie Africa się podoba. Może nie będzie to jakiś hit na 9,5 na 10 ale gra(?) dla mnie będzie odskocznią od mordów Kratosem, czy płakania w MGS4. Lubię zwierzęta i zamiast ich zabijać wolałbym sobie ustrzelić fotkę przyczajonego tygrysa.
A Home.... IMO przyciągnie do PS3 wielu, zwłaszcza to że będzie darmowy a mebelki i inne pierdoły będą płatne. Mi po prostu bardziej pasują gry na PS3 niż na X360. Wiem że Halo ma kupę fanów (fanatyków?) ale mnie jakoś nie ciągnie do blasterów itp (no chyba że w Star Wars, ale tam wole mieczyk jarzeniowy). Śrut zamiast promyczków tak po prostu lubię.
A Izon "Na dzien dzisiejszy zadne argumenty nie sa wstanie przekonac kogos kto sie wacha miedzy ps3 a xboxem 360 do zakupu tej pierwszej konsoli." ano jest, przynajmniej dla mnie--MGS4.