Podpis pod ostatnim screenem mówi wszystko - "Oprawa graficzna jest... chyba będziemy musieli wprowadzić nową skalę, bo wychodzi tak z 12/10." Jeśli ktoś czepia się Ratcheta, może równie dobrze napisać, że filmy Pixara mają słabą grafę Laughing
Co jak co ale wątpię aby Ratchet miał lepsze tekstury niż Fable 2 (przynajmniej zazwyczaj, bo te połyskujące wyglądają zaj*biście). No i ja grałem w najnowszego Rtcheta a ty zakładam, że nie Inna sprawa, iż jest czego się czepiać.
Po prostu stwierdzam fakty. Ratchet w wielu miejscach wygląda prześwietnie (najczęściej gdy lądujemy na jakiejś planecie kamera na początku jest tak ustawiona by pokazywać wszystko jak najładniej). W trakcie rozgrywki jest zazwyczaj bardzo ładnie, a czasem przepięknie, jednak tak jak pisałem wcześniej, gra jest nierówna i większość tekstur oraz roślin wygląda słabiutko. Również lokacje bardzo się od siebie różnią. Raz jesteś na jakiejś szaroburej planecie która wygląda jak by była robiona na szybko, by potem trafić na naprawdę śliczną i dopracowaną lokację. Wybierając określony moment graficznie faktycznie może być na 10, ale to działa też w drugą stronę i naprawdę nie byłoby trudno zrobić zdjęcia gdzie gra wygląda na np 5 bądź mniej. Ogólnie grafikę w Ratchecie oceniam maksymalnie na 9 (czyli bardzo wysoko).
Co to, swiecace sie tekstury = dobre tekstury? dobre tekstury = dobra grafika?
Nie widzialem w Ratchecie zlych tekstury, wszystke sa przynajmniej dobre (to jest minimum, bo sa bardzo dobre i czesto swietne). Nie wiem co sie ludziom porobilo w tej generacji, ze wydaje im sie, ze jak sie cos bardziej swieci, blyszczy, odbija swiatlo i jest mniej naturalne to znaczy, ze ma lepsza grafike. Musze Was zmartwic, ale taki Crysis (ktory, kazdy sie ze mna zgodzi ma najlepsza grafe) ma przewaznie slabsze tekstury niz uncharted. Ba, tekstury tam nie swieca sie wcale, sa wrecz (o zgrozo) matowe. Czyli co Crysis nie ma zajebistej grafiki?
Bzdura, tekstury to jest jednem z WIELU elementow jakie sie skladaja na grafike zas Ratchet jest oszolamiajacy graficznie i najslabsze tekstury sa dobre, zas najczesciej mamy do czynienia z super teksturami. Zas wszystkie inne skladowe oprawy graficznej sa bezdyskusyjnie swietnie zrealizowane tam.
PS.
Co do Racheta bez problemów widzę tę grę na X360 i to może nawet w pełnym 720p a nie 702p
Tak jak gorsze graficznie i podkazdym innym wzgledem Halo 3?
:D:D ahaha, nie no dobra to byl cios ponizej pasa niegodny mnie;)
Anyway Ratchet na Xie - stale 20 fps'ow zas gdy biegamy z miotaczem plomieni schodza ponizej 15
Powtarzam, IMO Ratchet to jest w tej chwili najbardzardziej zaawnsowana technicznie gra na konsole (swietna grafika, najlepszy widziany dotej pory na konsolach AA, animacja, tekstury, 60fpsow!!!!, pelno przeciwnikow na ekranie, pelno ruchomych obiektow w drugim planie i swietna fizyka - JEDNOCZESNIE). Nie widzialem nic tak zaawansowanego na Xboxie. NIC.