ale ucieripiało na tym otoczenie i wygląda paskudnie. Wszelkie jaskinie, domy, ulice są brzydkie.
przyznaj ze nie grales w gearsy2. przeciez jaskinia to jedno z najlepiej wykonanych miejsc w grach!
A co widzisz w sygnaturce ? Grałem i prawie przeszedłem dziś na pewno tego dokonam. Gearsy 2 mi się nie podobają tak bardzo jak 1. Rozumiem że sidzicie od 32 cali z 5 metrów i nic nie widzicie, ale ja od 22 jakieś 1,5 i dostrzegam ząbki, dostrzegam słabe tekstury. Jaskinie bo każdy się nimi zachwyca są takie sobie co z tego że są wielkie jak podłoże biedne ? Cienie mi się strasznie podobają względem jedynki są dużo ładniejsze tak fajnie zblurowane i postacie a zwłaszcza twarze Niestety reszta kuleje i nie wiem czego to wina. Trzeba być ślepym by nie widzieć słabych tekstur prawie wszędzie... Nie jestem żadnym fanbojem, ale pisze co widzę.
Do tej pory w gearsach 1 urzeka mnie drugi akt w deszczu, w gearsach 2 jest taki etap, ale na prawdę przeciętnie to wygląda. Okropne są tekstury roślin nawet tych w jaskiniach aż dziw bierze że ich pełno, a są koszmarnie brzydkie to samo drzewa, skały i łamiące się tekstury no masakra. Głupie podłoże jest rozmazane w 3 dupy.
: Luty 09, 2009, 20:49:51 pm
Dzięki za porównanie, teraz będę wiedział, którą brać!
W dwójce postacie są już lepsze i ładniejsze, ale ucieripiało na tym otoczenie i wygląda paskudnie. Wszelkie jaskinie, domy, ulice są brzydkie.
Lepiej powiedz co brałeś? Jak uważasz, że np takie miasto locustów wygląda słabo, to nie wiem co Ci się na tej generacji może podobać. Fakt, taka jazda Centaurem wygląda słabo, ale poziomy chodzone wyglądają lepiej od tych z pierwszej części.
Powiedz mi jaka lokacja w GoW1 jest ładniejsza od drugiego wejścia do jaskiń (moment zaraz po wyjściu z Centaura), lub miasta locustów, czy pałacu królowej?
Też mi się to dziwne wydaje. Ogólnie obydwa wejścia do jaskiń są bajecznie piękne, ten moment z ulicami(zimowa pora) też nie wygląda źle. Odpalcie jedynkę to zobaczycie róznicę. Szoku nie ma, bo i nie może być w końcu trzon gry pozostał taki sam. To samo będzie z U2.
Bajecznie piękny to może być Uncharted np., Mass Effect czy Prince of Persia, ale Gearsy są średnie pod względem grafiki.
w gearsach slabe textury prawie wszedzie? nie no ja nie rozumiem. chyba cos z tv/monitorem musisz miec nie tak bo textury i shadery to najwyzsza jakosc. mozna sie przyczepic ze nie ma dynamicznego oswietlenia ze cienie slaoneczka nie sa raltimowe tylko sa textura ale do samych textur nie rozumiem jak mozna sie czepiac. tym bardziej ze zachwycasz sie mass efect ktory ma o wiele slabsze textury.
mowisz ze gow1 wyglada lepiej?
gow2
a tu gow 1
Z monitorem mam wszystko ok bo jedynka wygląda cudnie już nie wspomnę że taki Resident Evil 5 mnie zgniótł (owszem otoczenie kuleje ale za to postacie są dużo ładniejsze od gearsowskich).
Przeszedłem całą grę i jestem jeszcze bardziej zawiedziony bo Bossa na miarę Raama nie było
w ogóle gra taka jakaś łatwiejsza się wydaję.
Co by nie mówić to gearsy nie są aż takie złe, są momenty które mogą się podobać np. w 3 akcie chyba w tej opuszczonej fabryce, zakładzie gdzie Niles jest botem pilnującym zabezpieczeń co to w momencie kiedy nie da rady przejść przez te drzwi kierujemy się na prawo i Jack oświetla drogę w korytarzu. To wygląda na prawdę zacnie i jeszcze te paproszki czy świetliki w powietrzu
albo pierwszy wlot do jaskiń z tymi jasno niebieskimi roślinkami, lub wnętrze robaka. Jednak mimo tych rarytasów często spotykałem biedne podłoże, auta, murki. Postacie są dużo ładniejsze i naturalniejsze to samo mimika i ogólnie twarz jednak otoczenie gorsze. Tak jak mówiłem głupie pajęczyny w jakimś chapterze co to są wszędzie wyglądają paskudnie BA co gorsza ich tekstury są "łamane" tak jakby zlepili je z kilku innych i to nie udolnie. Wszelkie podłoże wind, domków. W gearsach jedynce były momenty gdzie można było się zachwycać podłożem tak jak w Killzone 2 np. drugi akt w podziemiach gdzie skały wyglądają bardzo ładnie, niestety w dwójce tego nie ma, ale jeśli chodzi o całokształt to jest lepiej.
Tak jak mówiłem cienie mi się podobają i postacie i momenty gdzie Jack świeci i zapadnięte miast Landown i takie tam. AAA WODA !! Zapomniałem, woda wygląda dużo lepiej naturalniej. A właśnie w akcie gdzie jesteśmy wewnątrz robaka polecam na samym początku rzucić się w te soki czy co to jest zaraz na samym początku jak się schodzi w dół, w momencie jak markus się na to rzuci to kropelki pojawiają się na ekranie (jak w MGS) ORAZ chustka i zbroja świecą się bardziej bo są morkę
(jak w Uncharted)