Najbardziej krzyczą Ci którzy opierają swą opinię na screenach
Zgadzam się że niektóre trasy nie pokazują pełni możliwości w GT5, tak jest np. z Deep Forest Raceway, Trial Mountain Circuit, bo te trasy nie prezentują się jakoś okazale, ale nie ma też aż takich powodów do narzekań, ot średniaki. Natomiast jest wiele tras które dosłownie ocierają się o fotorealizm. Jak zobaczyłem jak różne i realistyczne może być oświetlenie na Nurburgringu to o mało nie rozbiłem się na paru zakrętach
Tak samo jak cienie, nie zawsze są idealne(przed patchem w FM3 było podobnie). W kwestii samochodów również, Premium Cars odstawiają konkurencję hen, hen daleko, standardy wyglądają różnie, jedne lepiej(Honda Accord ma nawet świetnie odwzorowane wnętrze, może nie jest to poziom Premiumów, ale tu się mocno zaskoczyłem), inne gorzej, natomiast podczas gameplayu ciężko odróżnić je od Premiumów, a to zasługa ich brył która jest świetnie odwzorowana, jak i shaderów + genialne oświetlenie. Także nie ulega wątpliwości że Gt5 jest znacznie ładniejszym racerem niż FM3, poza tym jest o niebo bardziej rozbudowanym racerem, nie mówię już o modelu jazdy czy klimacie jaki jest w GT5, bo tu FM3 może tylko zazdrościć. Nie zrozumcie mnie źle, FM3 to bardzo dobry racer, ale GT5 pokazało, ile jeszcze brakuję Turn 10 by dorównać PD, PD szlifuję szczegóły, ma jakąś wizję tego na czym się skupia, a tego Turn 10 nie robi(zobaczcie jak różne były Fm1/Fm2/Fm3).