Ja miałem i FM na Xboxie i FM2 i FM3 na X360 + Logitech Drive FX. I FM 2 nie robiła szału na początku, ale potem było lepiej, FM3 robiła szał na początku(misz masz FM1 i FM2, choć nie do końca udany), ale potem zaczęła robić się nudna, szczególnie jak potem pograłem w GT5P na PS3. Gra od PD miała lepszy model jazdy dla hardkorowych graczy(mniej wybaczała, lepsze różnice w prowadzeniu samochodów, wystarczy przejechać się w jednej i drugiej grze na Suzuce F40 bez asyst i wszystko stanie się jasne). No a obecnie to TYLKO GT5.
Jasne że FM2/3 to świetna gra, ale nie oddaję tak dobrze realizmu w modelu jazdy jak GT5. Poza tym GT5 ma klimat, smaczki motoryzacyjne(baza informacji, przywiązywanie wagi do detali), i ficzery dla których tą grę kupiłem. Wyścig Le Mans 24H czy Nurburgring 24H z zmiennym trybem doby + zmienne warunki pogodowe + samochody klasy GT lub Super GT(12-16 sztuk na torze) + zniszczenia mechaniczne które już niebawem wyjdą + dobry Pitstop = MIAZGA.
Ps. Tylko dlaczego ten tryb jest tak daleko, jeszcze dobrych parę leveli mam do odkrycia zanim tam dojdę.