Ponoć im dalej tym gorzej, co wynika z recenzji osób na forum.
Ja mam troche odmienne zdanie, czym dalej brne tym lepiej mi sie gra i lepiej sama gra wyglada. Tak na dobra sprawe to ciezko porownac Crysis 2 do Killzone 3, glownie ze wzgledu na dwa rozne rodzaje grafiki. Crysis stara sie wygladac bardziej realistycznie, gdzie Killzone zawsze wygladal dla mnie bardziej komiksowo. Czy Crysis 2 robi wrazenie? Jak najbardziej, szczegolnie w tych wiekszych otwartych przestrzeniach, ktorych w Killzone kompletnie brak. Crysis 2 jest gra przede wszystkim wieksza, nastawiona na rozne sposoby dzialania, glownie przez wieksze miejscowki i nie bede klamal, ze to wlasnie te z Crysis 2 o wile bardziej mi sie podobaja. Crytek odwalil kawal dobrej roboty robiac poligon z Nowego Jorku. Ciezko narazie co kolwiek powiedziec o fabule etc. ale grafika naprawde robi wrazenie. Walace sie wielkie budynki, towarzyszace temu tumany kurzu i pylu, ktore zalewaja cale ulice, walace sie autostrady, helikoptery atakujace obcych nad miastem, to wszystko naprawde potrafi zrobic wrazenie. Szczerze to powiem wam, ze nie sadzilem, ze X0 da rade to wszystko uciagnac. Czy Crysis 2 wyglada lepiej niz Killzone3? Ciezko powiedziec, jest to gra inna, nastawiona na inny tyb rozgrywki i calkowicie inaczej przedstawiona. Crysis 2 na pewno nie jest brzydsze niz KZ3 a przez wielkosc lokacji i wszystko to co dzieje sie do okola sprawia wrazenie gry nieco ladniejszej. Na pewno nie jest tak, ze Crysis 2 miecie Killzone 3, ale bylo kilka juz takich momentow, ktore naprawde potrafia wywolac opad szczeny. Ja obie gry postawil bym chyba na tym samym poziomie, sa pewne rzeczy, ktore K3 robi lepiej ale sa tez pewne rzyczy, ktore przemawiaja na korzysc Crysis 2. Wiadomo, ze kazdy lubi co innego ale naprawde ciezko odmowic Crysis 2 uroku i tego jak ta gra przy swojej wielkosci wyglada.