Akurat sporo kumpli ma u mnie Xboxa360 i sporo grywam na tej konsoli. O ile w Forzę3 grałem jak na grę, której nie mam na chacie dość sporo(nawet znajomy ma kierownice) ale też nie zawsze takie grania/oglądanie gry przekłada się na obiektywną oceną.
Pierwsza godzina Crysisa2 na xboxie360 mnie zabiła zarówno oprawą jak i klimatem. Gdy potem miałem C2 i na spokojnie go skończyłem u siebie na ps3 to myślałem,że zasnę przed tv i grafika też jakoś mnie nie porwała bym krzyczał na lewo i prawo,że jest ładniejsza niż K3.
Wracając do Gyrosów - są ładne, polepszone oświetlenie na prawdę wyszło grze na dobrze. Teksturki żyleta i gra jest dość kolorowa, wręcz nie pasuje do dotychczasowego wizerunku serii.
Potem pobawiłem się mapkami w multi i po nich pobiegałem i tutaj zdecydowanie na chwilę obecną mogę powiedzieć, że multi lepiej wygląda w GOW3 - ale jak wiadomo w becie U3 są dwie mapki i nie wiadomo jak prezentować się będą inne.
A jak się ma GOW3 do U2? nie wiem...U2 skończyłem 3 razy, w GOW3 grałem z godzinę.
I tak pewnie wszystko się będzie rozchodzić o indywidualne preferencję, skale oraz skrypty. GOW3 jest pod tym względem na prawdę epickie...jakie będzie U3...jeśli wierzyć twórcom to sceny w stylu ostrzeliwującego nas helikoptera czy pociągu z U2 nie będą na nas w trójce robić wrażenia.
Ja tam wierzę w Nauhgty Dog ale w chwilę obecnej tylko wiara pozostaje...beta multi mnie nie porywa, demka singla z E3 średnie, w chwili obecnej nadzieje daje mi tylko trailer z E3, opinie,że zamknięty pokaz na E3 z samolotem urywał dupsko i pamięć ,że każda gra tego studia była wielka.