Cassiu, kiedy do ciebie dotrze
, obejrzyj ta prezentacje SONY, zajmuje zaledwie 200- 300 MB i pieknie wszystko jest pokazane. Firmy tworzace te rendery (nie mylic z pre-rendery) powiedzialy, ze wszystko bylo w czasie rzeczywistym, i nie wykorzystywalo duzej czesci mocy PS3, czemu nie mozesz uwierzyc Square, Epic'owi, EA, Koei i Ninja Theory?
X gdyby mial szanse przejac rynek, to zrobiliby to przy starcie pierwszego systemu (PSX dal rade), teraz to moga co najwyzej liczyc na mocne slowa i miejsce na podium (w ktorym 1 miejsce stoi 5 razy wyzej niz on).
SONY po wypuszczeniu XBox'a zauwazyli, ze ich konsola nie domaga, wiec teraz stworzyli maszyne ktora ja bije w kazdym aspekcie (moc, gry, wejscia na pady, prawdopodobnie online- bo tu liczy sie akurat baza uzytkownikow).
Wojna PS3 vs X360 nie ma sensu, po prezentacji PS3 wiadomo ktora maszyna odebrala ludziom oddech, teraz tylko trzeba czekac na moment, w ktorym bedzie mozna sprawdzic czy to prawda, czy nie. I jesli to jest prawda, to XBox traci swoj najwiekszy atut - technicznosc. Zostaje online, na PS2 duzo wiecej osob gra online, niz na XBL, z tymze SONY nie ma dedykowanego tej rozrywce serwisu- ale to sie zmieni wraz z nadejsciem serwisu World, wiec XBL go home. Nastepny punkt ataku: "PS3 bedzie mialo same kotlety". Czy myslisz tak dlatego, ze bedzie MGS4, TEKKEN6, DMC4, GT5 i FFXIII? Sa to najlepsze serie gier, a historia w nich sie zmienia, wiec ja tu nie widze problemu, bo jesli nowy DMC wyjdzie pod nazwa CoolMetalKiller, a bedzie to to samo co DMC4 to juz bedzie dla ciebie wszystko ok. Ale SONY tak nie pomyslalo, SONY pomyslalo: "OK, wiec mysla, ze na nasza konsole beda same rehash'e? Damy im cos nowego." I w ten magiczny sposob na prezentacji PS3 pojawilo sie mnostwo nowych tytulow, ktore swoimi pierwszymi pokazami zaszokowaly innowacyjnoscia lub rodzajem rozgrywki (Heveanly Sword, MotorStorm, Eyedentify, Ni-OH, I-8). Malo tego, postanowili pokazac, ze mimo tego ze M$ wykupil sobie do teamu 3 osoby (mowiac, ze sa to mistrzowie gatunku LOL), to oni wciaz trzymaja reke nad wiekszoscia developerow, i na dodatek przejeli od konkurencji cale studia (Ninja Theory, Factor 5).
Zrozumieli, ze o ile w przypadku tej konkurencji dali sie w pewien sposob obejsc, to w nastepnej pokaza, dlaczego sa na szczycie. I ja po obejrzeniu ich prezentacji jestem w stanie w to uwierzyc. Nie sprawia to jednak, ze nie kupie X360, kupie, z czystego pragnienia posiadania next-gen'a, ale wraz z rozpoczeciem wiosny, X360 pojdzie na gielde.
Kingboo- nie wiem gdzie tu uslyszales, ale nie powtarzaj tego innym, ze SONY klamalo przy premierze PS2, bo to glupota. Grafika z PS2 przescignela wszystkie tech-dema pokazane na TGS w 1999 roku i pozniej. Jedyna sciema byl screen z The Getaway - to wszystko. Nie bede wymienial klamstw M$ bo szkoda czasu, moge cie jedynie zapewnic, ze bylo ich duzo wiecej (" Sprzedamy miliard konsol" - J. Allard LOL).