Jak się o tym dowiedziałem to omal nie spadłem z krzesła, bardzo pozytywne zaskoczenie.
Same here...To był dla mnie wielki szok, zwłaszcza po tym co napisała Koszerna..(ee, znaczy się Wyborcza).
A tak propo wyciągam środkowy palec do ludzi którzy zamiast Krakowa (najliczniej odwiedzane miasto przez turystów) i Poznania ( największa i najlepsza grupa kibiców w Polsce [z całym szacunkiem dla innych]) wybrali Wrocław i Gdańsk, gdyż dla mnie jest to po prostu nieporozumienie.
Choć akurat z tym Poznaniem się nie zgadzam (tradycyjnie, Warszawa vs Poznań
), to zrobienie mistrzostw w Gdańsku uważam za poroniony. Wrocław mogę jeszcze ostatecznie zrozumieć (choć pod względem piłkarskim, mimo wszystko wolałbym Poznań...) - ważne miasto i pod względem kulturowym i historycznym, to brak Krakowa uważam za kompletną bzdurę.
Nie wiem, jakimi kryteriami się kierowali ludzie wybierający miasta, ale brak największego obok Warszawy centrum kulturowego i turystycznego kraju, z wielką tradycją i przeszłością, uważam za [cenzura!]. Zresztą całemu polskiemu komitetowi posyłam faqi. A [cenzura!] im w [cenzura], tym [cenzura] [cenzura]!.
btw - zastanawiam się natomiast co pokażemy na otwarciu Euro w Polsce. Każdy kraj stara się pokazać swoją kulturę, historię etc. Co my pokażemy? Mecz drużyny w której Zawisza Czarny z Garbowa jest kapitanem?
Pijackie imprezy polskiej szlachty na stadionie, jakieś pojedynki na szable? Ostatni zajazd na litwie relacjonowany na żywo przez Włodka i Darka?