Pogralem sobie chwilke w demko RE na tej drugiej mapce i...:
- Grafika calkiem fajna ;], fajny design, genialnie zrobione postaci, czasem neizle teksturki i zajebiste wybuchy - mistrzostwo dla mnie ;] i to jak Chris i Shiva na nie reaguja - wypas!, niestety nadal ponizej Uncharted, moze nastepne etapy beda lepsze - btw troche na tej drugiej mapce za zielono jest i wyblaklo, ale moze to ustawienia mojego TV, dzis sie pobawie [chyba, ze Wy tez tak macie?]
- gameplay - fajnie co-operuje sie z Shiva, pomocna jest chociaz czasem wchodzi w droge
- poza tym podoba mi sie pomysl, ze nie ma nieskonczonej amunicji tylko musi ja zbierac - wielki plus!
- sterowanie - kiepskie
brak chodzenia podczas celowania czy ataku nozem [wtf jedna animacja? ...] ssie, strzelac sie jeszcze da, ale walczyc melee? Jak walczyc melee nozem jak nawet sie o milimetr przesunac do przodu nie mozna / poza tym nie podoba mi sie to jak Chris biega, zdecydowanie za wolno + to, ze musze trzymac L3 by biegac - nie lubie strasznie tego, nie wygodne dla mnei rozwiazanie, wole rozwiazanie ala Uncharted, czyli analogami
- klimat - gdzie? :\ bedzie fajna strzelanka, ale watpie by straszyla poza ciemnymi etapami w jaskinii, poza tym AI ssie, wkurza mnie te easy mode z 'Zombiakami', ktorzy podchodza 1m/h do Ciebie, choc w przypadku tego sterowania to wcale sie nie dziwie, ze to tak jest zrobione ...
Podsumowujac - mnie fana poprzednich RE [poza 4, bo nie gralem] gra narazie nie zhype'owala [trailery bardziej], ale zdanie moze sie zmienic jak sobie pogram potem wieczorkiem w nia troche dluzej.