Ankieta

The Best RPG na PS2

FFX
58 (74.4%)
Dark Cloud 2
4 (5.1%)
FF X-2
5 (6.4%)
Kingdom Hearts
3 (3.8%)
Xenosaga
1 (1.3%)
Wild Arms 3
0 (0%)
BOF: Dragon Quarter
0 (0%)
Dragon Quest 8
7 (9%)

Głosów w sumie: 74

Głosowanie skończone: Listopada 02, 2003, 15:20:29 pm

Autor Wątek: Najlepszy eRPeG na PS2  (Przeczytany 32838 razy)

Eutanazja

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 29, 2006, 16:42:13 pm »
Jak narazie dla mnie najlepszym RPG jest F-X ale za tydzien wpadnie mi w rece Dragon Quest VII wiec wtedy moze sie cos zmienic ale narazie Final-X jest na 1 miejscu
Ala ma kota a MIRIAM ma ptaka

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 29, 2006, 20:41:08 pm »
Ja wszystkim, którzy poszukują dobrego rpga polecam kilka gier. Final Fantasy X to wiadomo. Jeśli ktoś chce bardzo dobrego rpg z dynamiczną walką w czasie rzeczywistym, pomieszaniem kosmicznych klimatów ze "średniowiecznymi" (powiedzmy), ciekawymi rozwiązaniami (np. tworzenie nowych przedmiotów albo upgrade`owanie starych), niech śmiało atakuje Star Ocean 3. Jeśli preferuje walkę turową, lecz przy tym wkurzają go walki w Finalu X co pięć sekund, do tego chciałby kilku innowacyjnych rozwiązań, warto, naprawdę warto zainwestować w Shadow Hearts Covenant, której akcja rozgrywa się w czasach pierwszej wojny światowej. Wszystkie te gry przeszedłem i naprawdę je polecam. Każda ma coś w sobie, co ją przyciąga. Najlepiej przejść je wszystkie.

lupinator

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 29, 2006, 20:53:44 pm »
wkurzają go walki w Finalu X co pięć sekund,

A jak w tej sprawie wygląda Dragon Quest VIII?
Bo Finala miałem tylko demo i było okropnie

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 29, 2006, 21:01:09 pm »
W DQ walki są co pewny kawałek czasu, nie ma losowo, ze raz walka po 3 sekundach, a raz po 10 bedzie. Walki są dla mnie akurat rozmieszczone, nie za czesto i nie za zadko.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 29, 2006, 22:15:42 pm »
Ja czytałem, że za dużo jest tych walk i za często...

Paul

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 29, 2006, 22:31:44 pm »
Może mi ktoś powiedzieć jak się prezentuje system gry w Breath of Fire:Dragon Quarter. Jest taki sam jak w Breath of Fire 4 ?

pogibaniec

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 29, 2006, 22:45:23 pm »
Z eRPeGow na PS2 to jak na razie najlepszy dla mnie jest FFX, ale jako ze zara Dragon Quest VIII sie u mnie pojawi a potem jeszcze FFXII to panowanie "dychy" moze sie szybko skonczyc.

pozdro 15002900
Żubr występuje w puszce.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 30, 2006, 01:29:06 am »
Z eRPeGów z ankiety zdecydowanie FFX; świetnym RPG jest także Shin Megami Tensei: Nocturne - idealny klimat, fajna fabuła, muza, grafika itd. Teraz czekam na europejskiego Dragon Quest'a VIII.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 30, 2006, 08:58:48 am »
brakuje kolku bardzo odbrych gier w ankiecie, dla mnie the best jest Shadow Hearts Covenant, najlepiej sie przy nim bawilem, FFX, coz mam juz dosc tych zasranych romansidel....licze na DQVIII

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 02, 2006, 17:01:04 pm »
W te co grałem najlepszy jest DQ8.
a grałem w:
Suikoden 3
Disgaea
Xenosaga
Kingdom Hearts

wstyd się przyznać ale w FFX nie grałem :(  Ale mam zamiar nadrobic zaległości bo Ako mnie zamęczy. :wink:

Tarniak

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #90 dnia: Lutego 02, 2006, 20:38:14 pm »
Podajcie propozycje do ankiety to dołożę. Moim ulubionym rpgiem jest DC2, co zawarłem przy pierwszym tworzeniu tej ankiety 8)

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 02, 2006, 20:47:00 pm »
Tarniak: Shadow Hearts, Shadow Hearts Covenant, Star Ocean 3, Xenosaga, Wild Arms 3, Breathe Of Fire - jeszcze kilka się znajdzie...

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #92 dnia: Lutego 02, 2006, 20:53:06 pm »
Jeszcze Disgaea, Dragon Quest VIII no i w ogóle za duzo jest tych dobrych RPGów, nie wiadomo na co głosowac :D

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #93 dnia: Lutego 02, 2006, 20:53:18 pm »
Kingdom Hearts -straszna kicha.Gra jest obleśnie kolorowa i wyprana z fabuły.Przeciwnicy nie są może tak zakręceni (w kwestii designu) jak w FF ,ale nie są też mega rozpoznawczy .Dżwięk w niektórych lokacjach dobija .Infantylność i cukierkowatość przebiła wszystkie walory tego tytułu.Dla mnie nieudana kompilacja Square i Disneya .
Dark Cloud- gra nie bez wad ,ale jesli klimat ci przypasuje to zatopisz się w niej bez opamiętania. Bardzo wymagający przeciwnicy , nienaganna fabuła , przyzwoita grafika to wszystko składa się na bardzo dobry RPG.
FFX- gra ideał .Obłędna oprawa audiowizualna i dzwiękowa .Akcje ,które będą ci sie śnić po nocach , bohaterowie ( chyba nie musze dodawać kto jest w tej grze największym kozakiem), SPhere Grid  który okazał się wyśmienitym rozwiązaniem , pieczołowice dopieszczone lokacje  i klimat .
To jeden z nielicznych tytułów , gdzie żałowałem gdy go skończyłem .
( i jedno mnie pytanie dręczy - Dlaczego wysłali Aurona do wszystkich diabłów??buuu , on nie mógł tak skończyć  :cry: )
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 02, 2006, 20:53:39 pm »
Ale Disgaea to turówka... Nie każdemu podchodzi... No nie wiem...

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 02, 2006, 20:57:45 pm »
Cos tam kiedys tutaj na forum trombij ze Disgaea to strategia czy cuś (moze i prawda...), ale dla mnie jest to Tactics RPG, wiec wg mnie spokojnie zalicza sie do ankiety.

Renshu Clan

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 02, 2006, 21:33:04 pm »
w ankiecie jest powazny błąd :?  - brak DQ8 :?

Tarniak

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 02, 2006, 22:41:30 pm »
Panowie - szanujmy się.

Wysłany: Nie Lis 02, 2003 15:20:29    Temat postu: Najlepszy eRPeG na PS2

Jeszcze jakieś pytania co do zawartości ankiety?

EDIT: Musiałem niestety klika opcji usunąć, ale z autopsji wiem, że ani z Suikodena 3 ani z pierwszego SH najlepszego rpga na PS2 być nie mogło :P.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 02, 2006, 22:54:53 pm »
i zaglosowalem na moj ukochany shadow hearts covenant :P, ciekawe kiedy nastepna czesc w europie  :?

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 02, 2006, 23:03:21 pm »
Ja nieoddawałem swojego głosu bo czekałem aż pojawi się w ankiecie DQ8 :mrgreen: Nie grałem we wszystkie gierki w ankiecie, ale napewno nadrobię zaległości.
 :arrow: FFX- Nie grałem ale bardzo dobra gra, tak wynika z opini. No i sporo widziałem jak Ako w to gra więc, nie bede sie wypowiadał, jak pogram to powiem.
 :arrow: Dark Cloud 2- Nie grałem.
 :arrow: FF X-2- Słaba i mało klimatyczna rzecz. System walki skrzaniony, ja lubie mieć czas na przemyślenie. Po pierwszych 2 godzinach gdybym nie wiedział że to FF pomyślałbym że to Sailor Moon :lol:
 :arrow: Shadow Hearts Covenant- nie grałem. nadrobi się...
 :arrow: Kingdom Hearts- Taka sobie gra, nie dotarł do mnnie ten klimat. Pierwsze primo ja nie przepadam za Action RPG'ami. Ubrania bohaterów jak z cyrku=buuuuu
 :arrow: Star Ocean 3- nie grałem ale widziałem jak Ako gra :wink: , na pierwszy rzut oka system skomplikowany jak w Tekkenie, z opini słyszałem że to dobra gra i długa. Pewnie przez skomplikowany system odrzuciłem tę pozycję.
 :arrow: Xenosaga- System całkiem ciekawy i intuicyjny, ale klimat zupełnie do mnie nie trafia.
 :arrow: Wild Arms 3- Nie grałem.
 :arrow: BOF: Dragon Quarter- to samo :cry:
 :arrow: Dragon Quest 8- ze 100 razy pisałem jak ta gra jest cudowna. Desing, Fabuła, Grafika, Bohaterowie, System walki, Lokacje przeciwnicy, muzyka aaaaaaaaaa WSZYSTKO jest w tej grze piekne.(jedyna wada, główny bohater to pipka :( )

THE BEST RPG.  :wink:
 :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

Turrambar

• ZMP-owiec
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 03, 2006, 00:25:55 am »
a gdzie LOTR: The Third Age? albo Baldur's Gate: Dark Alliance 2? wg mnie te pozycje sa bardzo dobre i powinne znalezc sie w ankiecie! nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo napalaja sie na FFX. pogralem w niego moze z 5H i wkurzyly mnie sztywne dialogi, rozpackana grafa i patent ze sferami. fabula tez tak troche niemrawa. wiem ze gra moze sie rozkreci pozniej, moze dalem jej za malo czasu? wkurza mnie tez design postaci. jak dla mnie sa zbyt japonskie. chyba sie juz tym przejadlem  :| moze by tak zrobic zestawienie "niejaponskich" gier RPG? takich w ktorych nie walczy sie np z papryką, grzybkiem albo biedronką  :lol: wlasciwie to znam tylko dwie (wyzej wymienione). sa w ogole jeszcze jakies?

Gruuby

• Obywatel
  • **
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 03, 2006, 00:59:12 am »
Cytat: "Turrambar"
LOTR: The Third Age

Niezła gra ale pozycje na liście są lepsze.

pogralem w niego moze z 5H i wkurzyly mnie sztywne dialogi, rozpackana grafa i patent ze sferami. fabula tez tak troche niemrawa.

No właśnie 5H to znacznie za mało, żeby fabuła cię wciągnęła. Jak dla mnie to patent ze sferami był najlepszym sposobem na rozwijanie postaci w całej serii FF, mogłeś rozwijać postać dowolnie jak tylko ci się podobało, wszystko zależy tylko od ciebie nie ma narzuconej z góry zasady jak masz rozwijać postacie, jakie czary mają posiadać. Generalnie jest bardzo dobrze z takim patentem. A co do fabuły to nawet jej nie skosztowałeś, bo w 5 godzin to nie poznasz nawet dobrze głównego bohatera, akcja się nie rozwija i ogólnie na początku jest troszkę nudno dopiero później zaczynają się dziać ciekawe rzeczy.

dalem jej za malo czasu?

O wiele za mało. Przy tym ile można spędzić godzin przy tej grze to 5H to jest nic.

wkurza mnie tez design postaci. jak dla mnie sa zbyt japonskie. chyba sie juz tym przejadlem

Całe piękno gry. No i nie zapominajmy kto je stworzył.

Tarniak

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 03, 2006, 01:09:45 am »
a gdzie LOTR: The Third Age? albo Baldur's Gate: Dark Alliance 2?

Primo hack & slashe nie wchodzą do rankingu (BG 1 i 2 niestety kryje się przy Champions Return To Arms choćby, ale to tak BTW). Secundo, to jest maksymalna ilość opcji w ankiecie i niestety LOTR jest ogólnie grą "bardzo średnią" więc się nie zmieścił (możesz uważać, że deklasuje FFX - Twoje święte prawo). A niejapońskie RPG? Kup Xboxa :) bo na PS2 niestety niewiele tego (Bard's Tale, Champions Of Norrath, Champions: Return To Arms, BG1 i 2, Heroes... i tyle mi przychodzi do głowy jedynie).

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 03, 2006, 02:01:33 am »
Zbyt japoński design? Przecież tego prawie nie widać. Postacie mają normalne proporcje ciała. Żadnych mangowych odchyłów nie ma.

Turrambar

• ZMP-owiec
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 03, 2006, 10:03:33 am »
moze faktycznie dalem tej gierce za malo czasu. jeszcze kiedys sprobuje, ale skutecznie odstraszaja mnie sztywne dialogi. jakos to przeboleje  :wink: nie wiem dlaczego ale FF7 od razu mnie zassal. podobnie bylo z FF8. moze sie zestarzalem?  :shock: szkoda ze na PS2 nie ma RPG typu Baldurs Gate (czesc 1 z PC) bo albo sa turowki, ale napierdzielanki  :| jako ze nie lubie Xboxa, bede musial pozostac przy japonskich RPG (z dwojga zlego...  :mrgreen: )

Akai

• Towarzysz
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 03, 2006, 12:18:59 pm »
Cytat: "Tarniak"
Musiałem niestety klika opcji usunąć, ale z autopsji wiem, że ani z Suikodena 3 ani z pierwszego SH najlepszego rpga na PS2 być nie mogło Razz.

Pamietaj, ze nie kazdy ma taki gust jak Ty. IMO Suikoden powinien byc na liscie, poniewaz jest to jedna z najlepszych serii RPG na konsole Sony.
Poza tym widze co najmniej dwie gry slabsze od Suikodena 3 na liscie (FFX-2, Kingdom Hearts), a slaba popularnosc bierze sie pewnie z braku oficjalnej premiery w Europie.
IMO na liscie oprocz Suikodena powinien pojawic sie takze Shin Megami Tensei: Lucifer's Call.

PSPower!!!

Aramil

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 03, 2006, 12:46:06 pm »
jako ze nie lubie Xboxa, bede musial pozostac przy japonskich RPG (z dwojga zlego...  :mrgreen: )

A kto ci każe? Smęcisz jak nie wiem , niepodoba się to graj w fpp. Co do trzeciej ery to tam dialogi mnie po prostu rozwalają, nuda kiepski system rozwoju postaci (W jakimś j-rpg by pewnie przeszedł). Ta gra jest tak inflantywna , chociaż co się dziwie jest od EA. Jak Star w psx extreme dał jej 8 to nie wiem , dla mnie góra 6/10. Nie kupujcie gier od EA po co to komu :P. Jest jeszcze Gladius , dobra rzemieślnicza robota tak można go określić :).
,,My królowie disco możemy wszystko , my możemy wszystko bo jesteśmy królami disco''
Haratacze - Królowie Disco.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 03, 2006, 13:10:08 pm »
Lotr ma sciagniety system walik z FFX. A tam dla mnie są w ogóle powalone postacie, beznadzienie sie poruszają, słaba animacja, grafika, no i w ogóle to nie moje klimaty. Moja osobista opinia.

Głos oddałem juz bardzo dawno temu, wiec juz nie moge dac. Ale i tak pozostałbym przy swoim i dalej jestem za FFX, choc na równi tez jest DQ VIII a potem Disgaea.

Renshu Clan

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 03, 2006, 13:11:38 pm »
Rogue Galaxy zapowiada się fantastycznie, więc poczekałbym z wybieraniem lidera  :wink:

Turrambar

• ZMP-owiec
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 03, 2006, 14:38:19 pm »
lubie gry RPG! po prostu juz mi sie przejadl japonski wyglad postaci i swiata! chcialbym zagrac w RPG o innym klimacie, ale jako ze nie ma takiej mozliwosci musze grac w to co jest  :evil:
LOTR:TTA spodobal mi sie pewnie dlatego ze jestem fanem Tolkiena. pomyslalem ze ta gra mimo tego ze laczy elementy innych gier i bazuje na ich systemie (FFX) powinna znalezc sie w ankiecie (wtedy jeszcze nie wiedzialem o jej ograniczonym rozmiarze  :oops: ) poniewaz stanowi (razem z BG) pewna alternatywe do japonskich RPG, a jak wiadomo nie kazdy musi je lubic!

ja tez nie lubie EA glownie dlatego ze robi wtorne gry i wykorzystuje popularnosc np WP zeby nabic sobie kapsy  :roll: ale fakt faktem ze na TTA polecialem jak mucha na g**no z powodu tematyki. jak juz wspominalem: odskocznia od japonskich tytulow.

male sprostowanie poprzedniej wypowiedzi:
Xboxa nie lubie bo:
1. mam PS2  :lol: a kazdy chwali swoje (tym bardziej ze nie lekko przyszla mi na nie kasa)
2. wkurza mnie Microsoft (z powodu windowsa. wiem ze to ma malo do konsoli, ale firma zle mi sie kojarzy)
3. wkurza mnie bill gates (bo jest obrzydliwie bogaty i zarozumialy. po prostu drazi mnie tak samo jak L.DiCaprio - ciezko sprecyzowac dlaczego)
4. wole PS2 bo na X nie ma TK5 a ta pozycja stanowi podstawe mojej religii  :D
wiec w sumie nie mam nic do Xboxa poza tym ze jest mi bardziej obcy niz PS2.

Paul

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 03, 2006, 15:30:52 pm »
Dragon Quest 8 jest najlepszy. Grałem w Finala 10 i mając 40 godzin zaczęło mnie nudzić granie, czego nie odczułem grając w Dragon Quest 8 do końca gry. Dla mnie jest to gra na 10 (w skali 10 punktowej). :D

ZenoN

• Towarzysz
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 03, 2006, 17:42:02 pm »
(Ta wypowiedź nie odnosi się do tematu to tylko mała dygresja)
Na rynku jest sporo gier RPG. Wychodzą kolejne Finale(Nie mówię że to źle.). Lecz patrząc z perspektywy czasu najleprze gry w jakie grałem(RPG)to dość stare tytuły. Zaś wszystkie kolejne w taki czy nie iny sposób wykorzystywały ich najleprze patenty. Wyraziłem się trochę chaotycznie?
Być może, lecz wg mnie do gier RPG konsole nie nadają się zbyt dobrze. Osobiście wolę sesje w realu z kartką papieru, ołówkiem i podręcznikiem(Tylko nie D&D!).

klucha444

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #112 dnia: Lutego 03, 2006, 17:48:58 pm »
a ja najbardziej lubie na ps2 Kingdom Hearts niewiem czemu ale ma zarabisty klimat ktory mi odpowiada.

Tarniak

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #113 dnia: Lutego 04, 2006, 09:08:25 am »
Cytat: "Akai"
Pamietaj, ze nie kazdy ma taki gust jak Ty. IMO Suikoden powinien byc na liscie,

Ale sam byś na niego nie zagłosował. :wink:

ZenoN

• Towarzysz
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #114 dnia: Lutego 04, 2006, 10:02:38 am »
Cytat: "klucha444"
a ja najbardziej lubie na ps2 Kingdom Hearts niewiem czemu ale ma zarabisty klimat ktory mi odpowiada.

Ermgh... Jak czytam o Kingdom Hearts 2 gdzie Auron ma być w drużynie z Kaczorem Donaldem to mnie szlag trafia...

Akai

• Towarzysz
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #115 dnia: Lutego 04, 2006, 13:35:38 pm »
Cytat: "Tarniak"
Ale sam byś na niego nie zagłosował. Wink

A myslisz ze skad byla ta jedynka przy Suikodenie ;)
Normalnie zaglosowalbym na FFX, ale wiem ze i tak wygra, wiec glosowalem na IMO drugiego (nie gralem jeszcze w DQ8, wiec to moze ulec zmianie) RPGa na PS2.

PSPower!!!

Tarniak

• Gość
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #116 dnia: Lutego 04, 2006, 14:25:05 pm »
Cytat: "Akai"
A myslisz ze skad byla ta jedynka przy Suikodenie

Kurde, masz mnie. Ale cóż, i tak się nie zmieściło. 8)

Aramil

• Pionier
  • *
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #117 dnia: Lutego 06, 2006, 18:07:42 pm »
Suikoden jest naprawde taki dobry? Jak patrzyłem na oceny na 4 słabe recenzje zebrała. A trójka za to wysokie :P Opłaca się w nią inwestować? O ile gdzieś się ją da znajśc. I zasadnicze pytanie system walki turowy czy znowu jakaś action wariacja brr.
,,My królowie disco możemy wszystko , my możemy wszystko bo jesteśmy królami disco''
Haratacze - Królowie Disco.

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #118 dnia: Lutego 06, 2006, 18:52:10 pm »
System walki jest turowy. Też czytałem bardzo dobre opinie o Suikodenie 3, więc myślę, że warto go sprawdzić.

Akai

• Towarzysz
Najlepszy eRPeG na PS2
« Odpowiedź #119 dnia: Lutego 07, 2006, 02:53:12 am »
Nie mam pojecia czemu Suikoden 3 nie zostal wydany w Europie, jest swietny zwlaszcza fabularnie - fabula jest przedstawiona z kilku perspektyw, a jezeli ktos przeszedl poprzednie czesci to niezle sie zdziwi. Jezeli ktos ma okazje zagrac to szczerze polecam - dla mnie obok FFX i Shin Megami Tensei:Lucifer's Call jest to najlepszy RPG na PS2.

...a Suikoden 4 juz na starcie mnie odrzucil   :P

PSPower!!!